Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Σοκ στη δίκη για τη Μυρτώ

Συγκλόνισε η μάνα που πήγε να χυμήξει στον Πακιστανό.

Καταπέλτης ήταν η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Σύρου για τον Πακιστανό που κακοποίησε άγρια τη 16χρονη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη στις 23 Ιουλίου του 2012 στην Πάρο. Ο Αχμέτ Βακάς καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και 25 χρόνια, καθώς και σε ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

«Οταν και αν βγει από τη φυλακή, να απελαθεί ισόβια από τη χώρα μας» πρότεινε ο εισαγγελέας. Η δίκη για την υπόθεση που προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη ξεκίνησε στη Σύρο υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η μητέρα της άτυχης Μυρτώς, η Μαίρη Κοτρώτσου, προσπάθησε να ορμήσει στο κτήνος από το Πακιστάν μόλις το είδε, όμως οι αστυνομικοί τη συγκράτησαν.

Το δικαστήριο συγκλονίστηκε από τη σπαρακτική κατάθεση της μητέρας, η οποία περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πώς βρήκε την κόρη της με πολτοποιημένο πρόσωπο και σπασμένο κρανίο τη μοιραία μέρα που άλλαξε η ζωή τους. «Εκείνη την ημέρα καθόμασταν στην παραλία. Η Μυρτώ, ως υστερικά συντηρητικό και μη κοινωνικό άτομο, δεν ήθελε να βγάλει τα ρούχα της και να κολυμπήσει! Μου ζήτησε να πάει μια βόλτα. “Οχι” της είπα. “Γιατί, μαμά;” είπε η Μυρτώ. “Γιατί, παιδί μου, είναι ένας μαυριδερός και συνέχεια κοιτάζει προς τα εδώ και με φοβίζει. Και θα φύγουμε σε λίγο. “Πού είναι τώρα, δεν τον βλέπω” είπε η Μυρτώ. “Εφυγε προς τα πάνω, παιδί μου” της είπα. “Εντάξει, θα είμαι εδώ στα βράχια και θα ακούω μουσική. Μόλις μαζέψεις τα πράγματα, φώναξέ με ή τηλεφώνησε μου και θα έρθω”».

Λίγο αργότερα όμως η μητέρα της διαπίστωσε ότι το κινητό της τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο: «Αμέσως ξεκίνησα να την ψάχνω μαζί με τη μεγάλη μου κόρη.

Φτάσαμε στα βράχια και μου λέει η κόρη μου: “Μαμά, είναι ένας περίεργος άνθρωπος εδώ κάτω. “Μήπως είναι η Μυρτώ;” ρώτησα. “Οχι, δεν νομίζω” είπε το κορίτσι, μη μπορώντας να αναγνωρίσει την ίδια του την αδερφή. Οταν πλησίασα το σημείο, είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Εβλεπα παντού αίμα, παρά πολύ αίμα. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό, πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Πρησμένο και αυτό και ματωμένο. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή.

»Στο νοσοκομείο μού είπαν ότι το παιδί μου είναι κλινικά νεκρό. Οπως διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, όλο της το πρόσωπο ήταν σπασμένο. Τέσσερις μήνες μετά το συμβάν πήγα πάλι στο ίδιο σημείο, ήθελα να το δω. Ηθελα να δω το μέρος όπου κακοποιήθηκε το παιδί μου. Παρόλο που έβρεξε και η θάλασσα ξέβραζε τα νερά της, τα βράχια είχαν ακόμα το αίμα του παιδιού μου!»

Ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας είπε ότι ο Πακιστανός εξάντλησε την κτηνωδία του: «Υπήρχε παράλληλος δόλος. Ηθελε και να κλέψει το κινητό και να βιάσει. Δεν τον θεωρώ ένοχο επειδή είναι Πακιστανός ή αλλοδαπός. Είναι ένοχος για την κτηνωδία που προκάλεσε και αυτό οφείλεται στον ίδιο τον άνθρωπο, στην ψυχή του, στον χαρακτήρα του».

«Ζητάω χίλιες φορές συγγνώμη από τη Μυρτώ, τη μαμά της και τον πατέρα της» είπε ο δράστης στην απολογία του, ωστόσο εμφανίστηκε κυνικός, όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο πότε είδε πρώτη φορά τη Μυρτώ.

Δράστης: Περνούσα τον δρόμο και καθόταν μια κοπέλα. Την είδα πρώτη φορά. Στην αρχή σκέφτηκα να της κλέψω το κινητό και μετά σκέφτηκα να τη βιάσω.
Πρόεδρος: Πώς της πήρες το κινητό;
Δράστης: Εκανε σκηνικό για να το κρατήσει. Γλιστρήσαμε στις πέτρες και πέσαμε μαζί κάτω. Το κινητό έπεσε δίπλα μας. Πιαστήκαμε στα χέρια. Εγώ λίγο την έσπρωξα. Μετά της έβγαλα τα ρούχα για να μη με ακολουθήσει. Πήγα να φύγω και με τράβηξε με το πόδι της. Επεσα, είδα την πέτρα, την άρπαξα και την πέταξα γύρω μου, αφού γύρισα και την κοίταξα. Η πέτρα έπεσε στο μάτι της.
Πρόεδρος: Την είχες χτυπήσει προηγουμένως;
Δράστης: Οχι.
Πρόεδρος: Αντιστάθηκε στον βιασμό;
Δράστης: Δεν ήθελε, με το ζόρι τη βίασα.
Ο πατέρας της Μυρτώς, ο Γιάννης Παπαδομιχελάκης, είπε: «Η Δικαιοσύνη έκανε το καθήκον της. Νομίζω ότι έχει κάνει ένα έγκλημα που δεν μπορεί να παραδεχτεί ούτε ο εαυτός του… Τώρα παλεύουμε να αποκτήσει η Μυρτώ ένα μέρος από τον παλιό της εαυτό».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Συγκίνηση στο δικαστήριο για όσα είπε (με λυγμούς) η αδελφή της 16χρονης, Ελεάννα

Τραγική φιγούρα ήταν και η αδερφή της Μυρτώς, Ελεάννα. Η κοπέλα προσπάθησε να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου για τη φρικιαστική στιγμή κατά την οποία αντίκρισε την αδερφή της σε ημιθανή κατάσταση μέσα σε μια λίμνη αίματος. Οι λυγμοί όμως δεν την άφηναν να αρθρώσει λέξη, αφού ο εφιάλτης επέστρεφε στο μυαλό της. Αυτό που κατόρθωσε να ψελλίσει στη σύντομη κατάθεσή της ήταν ότι τρόμαξε να αντικρίσει την αδερφή της.

Η Ελεάννα Παπαδομιχελάκη συγκίνησε το δικαστήριο, που την παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα. Σημειώνεται ότι η δίκη πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά την επιστροφή της Μυρτώς και της μητέρας της από τη Βοστόνη των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου η 16χρονη νοσηλευόταν επί επτά μήνες στο Spaulding Hospital. Από τα ξημερώματα της Κυριακής νοσηλεύεται στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Animus» της Λάρισας.

Μιλώντας στην «Espresso» η φυσίατρος και επιστημονική διευθύντρια του «Animus» Κατερίνα Σαραμούρτση τόνισε ότι η μικρή μπορεί να χρειαστεί να μείνει στο κέντρο από λίγους μήνες μέχρι μεγάλο διάστημα:

«Οσο πιο πολύ καιρό μείνει, τόσο περισσότερα πράγματα κερδίζουμε για τη βελτίωση της κατάστασής της. Ξεκινήσαμε με κινησιοθεραπεία, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία και ψυχολόγο. Είναι καλά, επικοινωνεί με κάποιο τρόπο πλήρως, κυρίως με τα μάτια και συμμετέχει στο πρόγραμμα. Ακολουθεί πλήρες πρόγραμμα: κάνει από δύο φορές τη μέρα κινησιοθεραπεία, λογοθεραπεία και εργοθεραπεία».

Ε. ΠΑΠ.


«Εκανε ένα έγκλημα που δεν μπορεί ούτε ο ίδιος να δεχθεί»

Με ανακούφιση αλλά και γεμάτοι πίκρα για τη σκληρή μοίρα του παιδιού τους υποδέχθηκαν την ετυμηγορία για τον «δράκο» της Πάρου οι γονείς της Μυρτώς. «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την απόφαση που πήραν οι δικαστές και τους ευχαριστώ πολύ. Η χαρά μου βέβαια μετριάζεται, γιατί εγώ θα πρέπει να γυρίσω στη Λάρισα και εκεί θα εξακολουθήσω να βλέπω το παιδί μου στην κατάσταση που είναι και να ελπίζω ότι κάποια στιγμή μπορεί να γίνει λίγο καλύτερα» είπε η μητέρα της Μυρτώς αμέσως μετά την ανακοίνωση της ποινής.

Σε όλη τη διάρκεια της δίκης η Μαίρη Κοτρώτσου στεκόταν όρθια, ακριβώς πίσω από τον Πακιστανό δράστη. Οταν ρωτήθηκε γιατί, απάντησε: «Ηθελα να δω το βλέμμα του, όπως ήταν εκείνη την ημέρα. Αλλά δεν το είδα… Ηταν πολύ καλά δασκαλεμένος να αποφεύγει όλες τις ερωτήσεις…»

Ο πατέρας της Μυρτώς, ο Γιάννης Παπαδομιχελάκης, που βρίσκεται στο πλευρό της ανήλικης κοπέλας στο κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, σχολίασε: «Η Δικαιοσύνη έκανε το έργο της, αλλά η τιμωρία αυτού του ανθρώπου απέχει από δικονομικές τιμωρίες. Νομίζω ότι έχει κάνει ένα έγκλημα που δεν μπορεί να παραδεχτεί ούτε ο εαυτός του… Τώρα εμείς παλεύουμε να αποκτήσει η Μυρτώ ένα μέρος από τον παλιό της εαυτό. Αυτό που περάσαμε μας έκανε δυστυχώς να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε για το μέλλον…»

Η άτυχη κοπέλα, που μεταφέρθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα, εξετάζεται ακόμη από τους γιατρούς που έχουν διαβεβαιώσει τους γονείς της ότι σταδιακά θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν ορισμένες λειτουργίες, όπως την κατάποση και τη μερική κίνηση. «Μας λένε ότι η κατάσταση δίνει κάποιες προσδοκίες και θα μπορέσουμε σύντομα να έχουμε αποτελέσματα» κατέληξε ο κ. Παπαδομιχελάκης.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...