Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

All Star άρωμα Ελλάδας

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Πέρο Αντιτς είναι έτοιμοι να μαγέψουν το κοινό της Νέας Ορλεάνης μαζί με τα άλλα αστέρια του NBA στους αγώνες επιλέκτων.


Αμφότεροι μέχρι πέρσι ήταν στα μέρη μας. Ο ένας εξαπέλυε τρίποντες «φωτιές» στα παρκέ της Α1 και της Ευρωλίγκας και ο άλλος κάρφωνε θεαματικά στα γήπεδα της Α2! Και από εκεί, αν και εντελώς διαφορετικής ηλικίας και μπασκετικής σχολής, πήραν προαγωγή στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ. Σε λίγες ημέρες ο 19χρονος Γιάννης Αντετοκούνμπο -διεθνής με τα κλιμάκια της Εθνικής Ελλάδος- και ο 32χρονος Πέρο Αντιτς, που πρόσφατα αποσύρθηκε από την Εθνική Σκοπίων, θα συμμετάσχουν στο All Star Game του ΝΒΑ! Για την ακρίβεια, στην αναμέτρηση επιλέκτων μεταξύ ρούκι (πρωτοεμφανιζόμενων στο ΝΒΑ) και δευτεροετών, που θα προλογίσει το κυρίως μενού (τρίποντα, καρφώματα, αγώνας Δύση – Ανατολή) της διοργάνωσης.


Και οι δύο άσοι ανήκουν στους ρούκι της λίγκας και μάλιστα ο «δικός» μας Γιάννης είναι ο νεαρότερος γενικότερα στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Τα κατορθώματα του Αντετοκούνμπο με τους Μιλγουόκι Μπακς (αν και η ομάδα του αγωνιστικά βάσει επιδόσεων είναι η χειρότερη όλων) και του Αντιτς με τους Ατλάντα Χοκς δεν πέρασαν στα ψιλά γράμματα. Οι ειδικοί φέρνουν τους δύο «Ελληνες», γιατί ο Αντιτς, μην ξεχνάμε, αγωνίστηκε για έξι χρόνια εδώ (2001-05 στην ΑΕΚ και 2011-13 στον Ολυμπιακό), ανάμεσα στους κορυφαίους όλων στη μεγαλύτερη μπασκετική γιορτή. Εκεί όπου το τετραήμερο (με όλες τις διαδικασίες και τα events που συνολικά θα λάβουν χώρα) 13-16/2 οι καλύτεροι θα δώσουν τη δική τους δυνατή παράσταση.
Πλάι στα απόλυτα ινδάλματα (Ντουράντ, Αντονι, Τζέιμς, Ουέιντ και τον ανέτοιμο πάντως Κόμπι Μπράιαντ) στις παράλληλες εκδηλώσεις του All Star θα βρεθούν και οι «δικοί» μας. Η μεγαλύτερη τιμή για το ελληνικό μπάσκετ, που βλέπει δύο πρώην αστέρια του να λάμπουν ολοένα και περισσότερο στην άλλη άκρη της γης.


Η καλύτερη εκπροσώπηση δίνεται από τον Αντετοκούνμπο. Εφυγε άσημος (αλλά σωστά δουλεμένος) από τον Φιλαθλητικό Ζωγράφου και έχει καταφέρει με την πρόοδο και την αξία του να δικαιώσει και να «χρυσώσει» την οικογένειά του. Επιπροσθέτως, εξελίσσεται σε μελλοντικό μπασκετικό ηγέτη, ελπίζεται και της Εθνικής Ανδρών. Η καλύτερη απάντηση δίνεται και από τον Αντιτς, που περίμενε το καλοκαίρι -μάταια- την ανανέωση συμβολαίου με τον Ολυμπιακό. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε αντίθετη άποψη, προκρίνοντας διαφορετική αγωνιστική προσέγγιση για τη θέση «4» (Πέτγουεϊ). Ο Αντιτς, αφού «έριξε» τις μπηχτές του, «πέταξε» χωρίς να το πολυσκεφτεί για την ευκαιρία ζωής στα «γεράκια». Την ομάδα της Ατλάντα υπηρέτησαν κάποτε μερικοί εκ των εντυπωσιακότερων παικτών, που πέρασαν και από την Ελλάδα και τους «αιωνίους»: ο Ντομινίκ Γουίλκινς δηλαδή (Παναθηναϊκός) και ο Τζος Τσίλντρες (Ολυμπιακός).


Για την Ελλάδα η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα έχει περάσει, καθώς ξημερώματα 15ης Φεβρουαρίου, όσοι αντέχουν τα ωράρια αυτά, θα μπορέσουν να δουν τηλεοπτικά τους Αντετοκούνμπο και Αντιτς στο αμερικανικό All Star. Παρασκευή βράδυ πέφτει, οπότε συνδυάζεται ακόμη και με έξοδο. Θα έχει προηγηθεί (6/2) η ακριβής στελέχωση των ομάδων. Κατόπιν θα επίκειται η ανακοίνωση των βασικών πεντάδων, για να διαπιστώσουμε αν οι δύο «δικοί» μας θα είναι από το πρώτο λεπτό του τζάμπολ βασικοί στο παρκέ. Οπου παρκέ, η αρένα των Πέλικανς στη Νέα Ορλεάνη, μια και εκεί αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η φετινή σπουδαία μπασκετική πανδαισία.


Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στους ρούκι και τους δευτεροετείς συναντάμε μερικές εξίσου ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Οπως ο Λιθουανός φόργουορντ Γιόνας Βαλαντσιούνας (δευτεροετής – Τορόντο Ράπτορς) και ο Τιμ Χάρνταγουεϊ τζούνιορ, γιος του παλαίμαχου διάσημου άσου, ο οποίος έρχεται ως ρούκι από τη Νέα Υόρκη και τους Νικς. Ή ακόμη και ο Αντονι Ντέιβις (δευτεροετής με τους οικοδεσπότες Πέλικανς και πρώην Χόρνετς). Επειδή όμως μέρος του αθλητισμού είναι και οι ατυχίες, πρέπει να τονιστεί ότι ο Αντιτς συνεχίζει εντατικά το πρόγραμμα αποθεραπείας για να ξεπεράσει το πρόβλημα στον αστράγαλο. Η λογική λέει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να χάσει το μεγάλο και ιστορικό ραντεβού, ανεξαρτήτως σε τι κατάσταση θα είναι τότε.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...