Νέα κομμάτια στο παζλ!

Τα τρία στοιχεία που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική για την κινητή γιάφκα του Παλαιού Φαλήρου.

Μια λευκή Μερσεντές με πλαστές πινακίδες, που εντοπίστηκε στην Κηφισιά, κοντά σε σπίτια πολιτικών προσώπων, μια περίεργη ληστεία που έγινε την Παρασκευή σε τράπεζα στον Ωρωπό και δεν ανακοινώθηκε, αλλά και οι κινήσεις ενός βαρυποινίτη που δεν έχει προφίλ «επαναστάτη» είναι κάποια κομμάτια από το παζλ που προσπαθεί να συνθέσει η Αντιτρομοκρατική σε σχέση με το οπλοστάσιο που βρέθηκε το Σάββατο στο αυτοκίνητο-γιάφκα στο Παλαιό Φάληρο.

Το ύποπτο αυτοκίνητο εθεάθη από άντρες της Ασφάλειας να κυκλοφορεί στην Κηφισιά, κοντά στο σπίτι σημαντικού πολιτικού προσώπου, ενώ λίγες ημέρες μετά βρέθηκε στην ίδια περιοχή, σε γειτονιά όπου διαμένει άλλος πολιτικός. Το αυτοκίνητο, το οποίο ψάχνει πλέον να εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ., είναι κλεμμένο από το κέντρο της Αθήνας, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας αντιστοιχούν σε άλλο όχημα ίδιου τύπου και μάρκας, άλλου χρώματος όμως.

Επίσης μια περίεργη ληστεία που έγινε την περασμένη Παρασκευή σε τράπεζα στον Ωρωπό, με λεία 300.000 ευρώ, έχει μπει στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ., καθώς οι δράστες γνώριζαν ακόμα και την ώρα αλλαγής βάρδιας της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολεί εκεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα κενό μισής ώρας στην αστυνόμευση.

Οσον αφορά τον οπλισμό του οχήματος-γιάφκα, οι υποψίες πέφτουν σε έναν βαρυποινίτη που έχει διασυνδέσεις με τη «μαύρη αγορά» όπλων της Σερβίας και της Αλβανίας και φαίνεται πως μεσολάβησε για την αγορά των όπλων. Αστυνομικός ειδικευμένος στα εκρηκτικά λέει στην «Espresso»: «Οι ρουκέτες που βρέθηκαν στο Παλαιό Φάληρο δεν προέρχονται από την ίδια παρτίδα με εκείνες του Επαναστατικού Αγώνα, που είχαν βρεθεί στην οδό Αιγίνης, στην Κυψέλη. Εκείνες είχαν αύξοντα αριθμό 14-72-22, ενώ οι άλλες έχουν τον αριθμό 35-72-22, δηλαδή δεν είναι ίδια σειρά παραγωγής. Ανά δέκα αριθμούς η παραγωγή στο εργοστάσιο αλλάζει, όχι όμως και οι αριθμοί χαρακτηριστικών, όπως είναι το 72 που δείχνει το είδος του εκρηκτικού της ρουκέτας, ή το 22 που δείχνει το είδος του εκτοξευτήρα».
 Οι ρουκέτες του αυτοκινήτου πάντως περιείχαν εκρηκτική ύλη αρκετή για να στοχοποιηθεί κτίριο και συνοδεύονταν από τον ανάλογο εκτοξευτήρα!

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π.ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ