Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Η στέψη του Ελληνα «βασιλιά του styling»!

Πώς ο Τζορτζ Κοτσιόπουλος έγινε μέσα σε λίγα χρόνια ο απόλυτος ενδυματολογικός γκουρού των ΗΠΑ.


Οι γονείς του ονειρεύονταν να τον δουν δικηγόρο ή γιατρό, «κάτι σοβαρό». Αυτός όμως ήθελε να βλέπει τις γυναίκες καλοντυμένες! Ο Ελληνοαμερικανός Τζορτζ Κοτσιόπουλος με υπομονή και επιμονή κατάφερε να στεφθεί «γκουρού» του χολιγουντιανού στιλ έχοντας επιμεληθεί κατά καιρούς τις εμφανίσεις μεγάλων ονομάτων, όπως η Αν Χάθαγουεϊ και η Χάιντι Κλουμ.


Η κυκλοφορία εξάλλου του πρώτου του βιβλίου με τίτλο «Glamorous by George: The Key to Creating Movie Star Style» στις αρχές του Ιανουαρίου αντιμετωπίστηκε από τους Αμερικανούς δημοσιογράφους ως ένα είδος «στέψης» του (ο στιλίστας έχει μπει σε όλα τα αμερικανικά σπίτια -και όχι μόνο- μέσω της εκπομπής «Fashion Police» στο κανάλι E!) ως trend-setter της βιομηχανίας του θεάματος. Στο πολυσυζητημένο βιβλίο του ο πιο αναγνωρίσιμος στιλίστας της Αμερικής δίνει συμβουλές για το πώς το κορίτσι της διπλανής πόρτας μπορεί να αποκτήσει στιλ κόκκινου χαλιού.


Ο Κοτσιόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του ως στιλίστας στους «New York Times», όπου δούλεψε για οκτώ χρόνια και είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μεγάλες παραγωγές με διάσημους ηθοποιούς. Από το 2005 έκανε τα πρώτα του δειλά βήματα στην τηλεόραση, με εμφανίσεις σε διάφορες εκπομπές, στις οποίες έδινε τη στιλιστική του άποψη για τις τουαλέτες που βλέπαμε να παρελαύνουν στα μεγάλα χολιγουντιανά events. Η καριέρα του ωστόσο πέρασε σε άλλη σφαίρα, όταν τον Σεπτέμβριο του 2010 εντάχθηκε στην ομάδα παρουσιαστών της εκπομπής «Fashion Police», δίπλα στη βιτριολική Τζόαν Ρίβερς, την Τζουλιάνα Ράντσιτς και την Κέλι Οσμπορν.


Από την πρώτη στιγμή το γάργαρο, βροντερό γέλιο του Ελληνα συγκίνησε το αμερικανικό κοινό και οι επαγγελματικές προτάσεις αλλά και οι διακρίσεις άρχισαν να πέφτουν βροχή. Το 2011 το περιοδικό «Hollywood Reporter» τον ενέταξε στη λίστα με τους 25 πιο επιτυχημένους στιλίστες του Χόλιγουντ. Επίσης τον Μάιο του 2013 έκανε μια εμφάνιση και στην ταινία «Iron Man 3» μαζί με την Τζόαν Ρίβερς!


Στα 46 του χρόνια, ο Κοτσιόπουλος δείχνει να έχει φτάσει στο σημείο που πάντα ονειρευόταν. Ηδη δουλεύει τη δική του σειρά ρούχων, ενώ όταν το πρόγραμμά του δεν είναι φορτωμένο, φροντίζει να γεμίζει τις μπαταρίες του κοντά στην οικογένειά του. Σε συνέντευξή του, περιγράφοντας μια ιδανική Κυριακή λέει ότι αυτή περιλαμβάνει το ξύπνημα στο σπίτι της μητέρας του, επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο με την μικρή ανιψιά του, την Αβα, και ψώνια  με τις έφηβες ανιψιές του, τη Χέιλι και την Ντέβαν. Οσο για το φαγητό, επιλέγει κάθε Κυριακή ελληνικό εστιατόριο, γιατί «το ελληνικό φαγητό είναι το καλύτερο», όπως σχολιάζει ο στιλίστας, ο οποίος δηλώνει την αδυναμία του στο λεμονάτο κοτόπουλο.


Κατά τα λοιπά, ο Κοτσιόπουλος είναι ένας από τους πλέον περιζήτητους εργένηδες στην γκέι κοινότητα του Λος Αντζελες. Περιγράφοντας σ’ ένα γκέι περιοδικό τον ιδανικό σύντροφο τονίζει ότι είναι προαπαιτούμενο να έχει καλό γούστο στα ρούχα!


Από το Σικάγο στην πόλη των αγγέλων


Ο Τζορτζ Κοτσιόπολους γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου του 1968 στο Σικάγο από Ελληνες γονείς. Ενώ φοιτούσε σε αμερικανικό σχολείο, πήγαινε και σε ελληνικό για να μάθει καλά τη γλώσσα. «Εκανα ό,τι κάνουν οι περισσότεροι Ελληνες. Πήρα πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Οι Ελληνες μετανάστες γονείς μου ήθελαν να γίνω δικηγόρος, γιατρός ή επιχειρηματίας» έχει αποκαλύψει σε συνεντεύξεις του ο στιλίστας, ο οποίος από πολύ νωρίς είχε καταλάβει την κλίση του στη μόδα.


Οπως αποκαλύπτει, κρυφά από τους γονείς του πήγαινε για ψώνια με την αδερφή του και της έδινε στιλιστικές συμβουλές. Μάλιστα στο γυμνάσιο κέρδισε τον τίτλο του «πιο καλοντυμένου τελειόφοιτου» και ήταν πάντα ενημερωμένος για ό,τι αφορά το στιλ και τη μόδα. Αφού τελείωσε τις «σοβαρές σπουδές» του, σκέφτηκε ότι η ζωή που θα έκανε αν δούλευε ως λογιστής θα ήταν πολύ μίζερη κι έτσι στα 21 του χρόνια πήρε την απόφαση να μετακομίσει στο Λος Αντζελες, όπου αφιερώθηκε στη μεγάλη του αγάπη.


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...