Ο… αόρατος σύμβουλος

Εξαφανισμένος εδώ και καιρό από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Ταγαράς.

Υποτίθεται πως όταν ένας περιφερειακός σύμβουλος απουσιάζει συνεχώς και αδικαιολόγητα από τις τακτικές συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, εκπίπτει του αξιώματός του. Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν ισχύει για τον βουλευτή Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας Νίκο Ταγαρά που ενδεχομένως να μη θυμάται ότι εκτός από εθνοπατέρας είναι και εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου.

Από τις περίπου ογδόντα φορές που έχει συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (συνέρχεται σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση) είναι ζήτημα εάν έχει παρευρεθεί πάνω από 3-4 φορές, όπως δηλώνουν οι γνωρίζοντες! Ολες τις υπόλοιπες είναι απών από τις συνεδριάσεις του εν λόγω οργάνου, επικαλούμενος ως επί το πλείστον φόρτο εργασίας και ανειλημμένες υποχρεώσεις.

Ωστόσο, βάσει του ισχύοντος Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας που διέπει τον τρόπο λειτουργίας των Περιφερειακών Συμβουλίων και υπογράφηκε επί υπουργίας Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, «σε σύμβουλο που απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις συνεχείς συνεδριάσεις μπορεί να επιβληθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 234 του Ν. 3852/2010, η πειθαρχική ποινή της αργίας και σε περίπτωση υποτροπής μπορεί να επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης».

Αίσθηση έχει προκαλέσει επίσης το γεγονός ότι ο αρμόδιος περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης δεν έχει εφαρμόσει τις προβλεπόμενες διατάξεις. Δύο τινά συμβαίνουν: Ή δεν γνωρίζει τι προβλέπεται ως ποινή σε αυτές τις περιπτώσεις ή δεν έχει… προσέξει τόσο καιρό την απουσία του πρώην νομάρχη Κορινθίας και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Στον συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος», στον οποίο ανήκει ο κ. Ταγαράς, υπάρχει έντονη γκρίνια και δυσαρέσκεια προς το πρόσωπό του, καθώς καταλαμβάνει μία από τις δεκαπέντε έδρες της περιφέρειας που θα μπορούσε να την έχει πάρει κάποιος άλλος, με μεγαλύτερη δραστηριότητα και -αν μη τι άλλο- με παρουσία στις συνεδριάσεις. Να θυμίσουμε ότι, μεταξύ άλλων, το όνομα του κ. Ταγαρά φέρεται να φιγουράρει στην πρόσφατη λίστα του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ελέγχονται για τυχόν φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό εκατομμυρίων ευρώ. Ηδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος των λογαριασμών και ελέγχου του «πόθεν έσχες» για πολλούς από τους ύποπτους πρώην νομάρχες, δημάρχους και λοιπούς συμβούλους, ούτως ώστε να διαπιστωθεί η νομιμότητα των εισοδημάτων τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ