ΙΕΚ Κηδειών (με έδρα τη Λάρισα) που θα βγάζει νεκροθάφτες με πτυχίο!

Η προετοιμασία ενός νεκρού για τη μετάβαση στην τελευταία του κατοικία δεν είναι μια απλή υπόθεση… Ετσι, για πρώτη φορά στην Ελλάδα έρχεται το ΙΕΚ Κηδειών! Ναι, καλά διαβάσατε, σε λίγο καιρό η χώρα μας θα βγάζει και νεκροθάφτες με πτυχίο! Η φοίτηση θα είναι διετής και οι απόφοιτοι θα έχουν σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γραφείων Τελετών έχει ήδη καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα στα συναρμόδια υπουργεία Ανάπτυξης, Γεωργίας, Υγείας, Παιδείας και Δικαιοσύνης και έως το Πάσχα αναμένεται να δοθεί η τελική έγκριση για τη Σχολή Επαγγελμάτων Κηδείας, η οποία θα έχει την έδρα της στη Λάρισα.

Ο Μιχάλης Παναγιώτου, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γραφείων Τελετών, προωθεί την ίδρυση της πρώτης σχολής που θα δίνει πτυχίο στους επαγγελματίες του κλάδου. Στη σχολή θα διδάσκουν καθηγητές αλλά και «έμπειροι επαγγελματίες του χώρου», οι οποίοι θα έχουν συμπληρώσει περισσότερα από 10-15 χρόνια προϋπηρεσίας.

Το πρόγραμμα διδασκαλίας θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα μαθήματα Ιστορία της Κηδείας, Σκηνοθεσία και Πρακτική, Δίκαιο της Ταφής, Βιολογία, Ανατομία, Γενική Ψυχολογία, Συμβουλευτική-Δυναμική Διαχείριση της Θλίψης, Κοινωνιολογία της Κηδείας, Αισθητική (κομμωτική, μακιγιάζ κλπ.), Οικονομική Θεωρία Λειτουργίας της Επιχείρησης κ.ά., όπως και πρακτική άσκηση.

«Είναι απαραίτητο να ιδρυθεί αυτή η σχολή, καθώς καλούμαστε να διαχειριστούμε ίσως τις πιο ευαίσθητες στιγμές των ανθρώπων. Να διαχειριστούμε τη θλίψη και να δείξουμε σεβασμό στους νεκρούς…» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Μιχάλης Παναγιώτου, ο οποίος διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα γραφεία τελετών της Ελλάδας, με έδρα τα Τρίκαλα, και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση όπου ο καθένας μπορεί να ανοίξει ένα γραφείο τελετών με μια απλή άδεια, χωρίς καμία προϋπηρεσία. Γι’ αυτό τον λόγο η αγορά έχει γεμίσει από ιδιώτες που δεν έχουν καμία σχέση με το επάγγελμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κλάδο μας και για τους πολίτες».
Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα από τη σχολή θα βγαίνουν και άλλοι επαγγελματίες, όπως ταριχευτές.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ