Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θεάσεις UFO πάνω από πυρηνικό σταθμό και σταθμό ατομικής ενέργειας στην Ινδία

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το μυστήριο με τις θεάσεις UFO...

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Τι συνέβη εκείνη τη νύχτα

Πώς περιγράφουν τα γεγονότα οι δύο πλευρές για το άγριο επεισόδιο στη Βάρη.

Ζαλίστηκαν οι… δικαστές του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας από τον «χορό» των μηδενικών στις χρυσές αποζημιώσεις που διεκδικούν με εκατέρωθεν αγωγές ο Νίκος Καρβέλας και η Αννίτα Πάνια, αλλά και οι αστυνομικοί που τους είχαν συλλάβει τον Νοέμβριο του 2008 στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου!

Τα… παρατράγουδα της καταδίωξης με το βγαλμένο από χολιγουντιανή ταινία σκηνικό, που είχε ως πρωταγωνιστή το ζεύγος των εγχώριων σταρ, έφτασαν χθες στα δικαστικά έδρανα, έξι χρόνια μετά.

Οι σκηνές ροκ που εκτυλίχθηκαν με φόντο τα Βλάχικα της Βάρης αναβίωσαν στην αίθουσα του δικαστηρίου, όπου συνεκδικάστηκαν οι αγωγές των δύο πλευρών.

Μαζί τους αναβίωσε και η ξεκάθαρη… διάσταση απόψεων των αντιδίκων για το τι πραγματικά συνέβη το επίμαχο βράδυ της 12ης Νοεμβρίου, μέσα από τις καταθέσεις της Αννίτας Πάνια και του ενός εκ των τεσσάρων αστυνομικών που παρέστη στη δίκη.

Η παρουσιάστρια και ο σύζυγός της έδωσαν από νωρίς το πρωί το «παρών» στο δικαστήριο, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους Βασίλη Χειρδάρη.

Οι δύο εκδοχές για τα περιστατικά έρχονται σε πλήρη αντίθεση, καθώς και οι δύο πλευρές αποδίδουν η μία στην άλλη βρισιές, απειλές και βία! Η παρουσιάστρια υποστήριξε πως το τζιπ στο οποίο επέβαινε με οδηγό τον σύζυγό της δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα και ότι δεν αντιλήφθηκαν το σήμα των αστυνομικών, επειδή εκείνη τη στιγμή άκουγαν δυνατά στο αυτοκίνητο το νέο CD του.

«Ξαφνικά, το περιπολικό που ήταν πίσω μας μας εμβολίζει. Ο σύντροφός μου φρέναρε απότομα και αν δεν είχε καλά αντανακλαστικά, θα είχαμε υποστεί σοβαρές σωματικές βλάβες.

Ημασταν κυριολεκτικά σοκαρισμένοι. Από το αυτοκίνητο εξήλθαν τρία άτομα με τεταμένα τα όπλα» υποστήριξε η παρουσιάστρια και πρόσθεσε πως «στη συνέχεια ήταν τόση η επιθετικότητα των αστυνομικών που πιστέψαμε ότι ήταν τρομοκράτες»!

Οπως υποστήριξε άλλωστε στην αγωγή της, οι αστυνομικοί τούς έβριζαν και τους απειλούσαν, χρησιμοποιώντας εκφράσεις, όπως «κατεβείτε κάτω, ρε π…ρια, θα σας γαμ…με, Καρβέλα, θα πεθάνεις εδώ!», ενώ στη συνέχεια άρχισαν να κλοτσούν και να γρονθοκοπούν το όχημά τους. Τα ίδια και… χειρότερα ωστόσο αποδίδουν και οι αστυνομικοί στο ζεύγος, υποστηρίζοντας πως όχι μόνο δεν σταμάτησαν στο σήμα τους, αλλά ανέπτυξαν ιλιγγιώδη ταχύτητα παραβιάζοντας κι ένα κόκκινο φανάρι.

«Τα τζάμια του αυτοκινήτου ήταν φιμέ, δεν μπορούσαμε καν να δούμε ποιος είναι μέσα. Αλλά ακόμη κι όταν καταφέραμε να ακινητοποιήσουμε το όχημα και διαπιστώσαμε ότι επρόκειτο για τον Νίκο Καρβέλα και την Αννίτα Πάνια, λειτουργήσαμε όπως ακριβώς θα λειτουργούσαμε αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος» κατέθεσε στο δικαστήριο ο ένας εκ των αστυνομικών.

«Ζητήστε μας συγγνώμη όσο προλαβαίνετε, είμαι ο Καρβέλας και θα μετανιώσετε!» υποστηρίζουν στην αγωγή τους πως ήταν η απάντηση-απειλή του μουσικού, όταν σταμάτησαν το πολυτελές του τζιπ. Μάλιστα οι αστυνομικοί επισήμαναν πως τόσο ο Νίκος Καρβέλας όσο και η Αννίτα Πάνια τους έβριζαν λέγοντάς τους «τραμπούκους», «κω..μπατσους» και επιχείρησαν να τους τρομοκρατήσουν επικαλούμενοι τις γνωριμίες τους. «Οι αστυνομικοί είναι παιδιά που έκαναν απλά το καθήκον τους, δεν έκαναν τίποτε άλλο πέραν αυτού που ορίζει ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις» δήλωσε ο δικηγόρος των αστυνομικών Γιάννης Μαρκουλάκος.

Ιλιγγιώδη ποσά διεκδικούν οι αντίδικοι

Το διάσημο ζευγάρι διεκδικούσε αρχικά από τους τέσσερις αστυνομικούς το αστρονομικό ποσό των 24.000.000 ευρώ, ωστόσο περιόρισε την απαίτησή του ενώπιον της έδρας του δικαστηρίου στα 2.400.000 ευρώ! Πιο συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια και ο στιχουργός-συνθέτης ζητούν -έκαστος- από κάθε αστυνομικό να τους καταβάλει αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι έχουν υποστεί βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς τους και ότι έχουν διασυρθεί κι εξευτελιστεί σε όλα τα ΜΜΕ από τις ψευδείς καταθέσεις των εναγομένων!

«Με αποκαλούν “ψεύτρα” και “συκοφάντη”, με υβρίζουν, προσβάλλοντάς με κατάφωρα, μειώνοντάς με και παρουσιάζοντάς με ως αφερέγγυο άνθρωπο, εκδικητική, αλαζόνα, που μόνο στόχο έχει την παραμονή της στη δημοσιότητα πατώντας επί πτωμάτων!» αναφέρει χαρακτηριστικά στην αγωγή της η Αννίτα Πάνια. Την ίδια ώρα, ο Νίκος Καρβέλας κάνει λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τους αστυνομικούς και τονίζει: «Η πρόθεσή τους ήταν να εκμεταλλευτούν την επωνυμία μου και της συντρόφου μου και να καρπωθούν την επιτυχία της σύλληψής μας ως δήθεν επικίνδυνων κακοποιών».

Από την πλευρά τους, οι τέσσερις αστυνομικοί αναφέρονται στο ζεύγος κάνοντας λόγο για «αδίστακτους ανθρώπους, που έχουν πρόσβαση στα ΜΜΕ και κατόρθωσαν να τους λεηλατήσουν και να καταστρέψουν την υπόληψή τους τόσο ως πολιτών όσο και ως αστυνομικών» και διεκδικούν με αγωγή τους εξίσου υψηλές αποζημιώσεις! Συγκεκριμένα, οι τρεις αστυνομικοί ζητούν από τον Νίκο Καρβέλα να καταβάλει στον καθέναν το ποσό των 450.000 ευρώ και από την Αννίτα Πάνια 600.000 ευρώ, ενώ ο τέταρτος ζητεί 100.000 ευρώ από τον δημοφιλή καλλιτέχνη και 250.000 ευρώ από την παρουσιάστρια. Συνολικά, δηλαδή, απαιτούν 3.500.000 ευρώ!

Καταδίκες και παραγραφή κατηγοριών

Μετά τη σύλληψη και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους, οι δύο σταρ είχαν παραπεμφθεί να δικαστούν στο εδώλιο του Μονομελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου. Το δικαστήριο, αφού άκουσε προσεκτικά τις καταθέσεις των μαρτύρων, αλλά και τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων, καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών -εξαγοράσιμους προς δέκα ευρώ την ημέρα- τον Νίκο Καρβέλα, κρίνοντάς τον ένοχο για τις κατηγορίες της εξύβρισης λόγω και έργω και της απείθειας.

Στη σύντροφό του η πρόεδρος είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης δέκα μηνών -με τριετή αναστολή- για τις ίδιες κατηγορίες, ενώ είχε απαλλάξει τους δύο κατηγορουμένους για τα αδικήματα της απειλής και της αντίστασης κατά της αρχής. Το ζευγάρι είχε ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση, όμως η υπόθεση δεν εκδικάστηκε ποτέ σε δεύτερο βαθμό, καθώς οι κατηγορίες παραγράφηκαν.

ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...