Ούτε έναν ούτε δύο, αλλά 16 λόγους για τους οποίους οι Eλληνες ζουν καλύτερα από όλους τους άλλους λαούς παραθέτει η Huffington Post!
Ούτε έναν ούτε δύο, αλλά 16 λόγους για τους οποίους οι Eλληνες ζουν καλύτερα από όλους τους άλλους λαούς παραθέτει η Huffington Post! Σε ένα αφιέρωμα-ύμνο η διάσημη αμερικανική ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι ο πλανήτης πρέπει να ευγνωμονεί τη χώρα μας και για την κουζίνα της!
Oπως είναι γνωστό, η φιλοσοφία, η δημοκρατία και οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι οι σημαντικότερες συνεισφορές της Ελλάδας στον σύγχρονο κόσμο. «Είμαστε ευγνώμονες για όλα αυτά, αλλά, πάνω απ’ όλα, είμαστε ευγνώμονες για τη φέτα» γράφει η Huffington Post, επισημαίνοντας ότι η ελληνική διατροφή δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά και η πιο υγιεινή. «Και ενώ εμείς προσπαθούμε να τρώμε έτσι, οι Eλληνες το κάνουν καλύτερα από όλους. Είναι ο τρόπος ζωής τους που εξηγεί γιατί είναι τόσο καλύτεροι από εμάς».
Απαριθμώντας τους 16 λόγους, η Huffington Post ξεκινά από το… σαγανάκι. «Απέξω είναι τραγανό και από μέσα λιώνει. Βασικά πρόκειται γι’ αυτό που κάθε τυρί θα ήθελε να είναι». Δεύτερος στην κατάταξη είναι ο ελληνικός… φραπές, μπροστά στον οποίο «τα Starbucks δεν είναι τίποτα». Τρίτη στην κατάταξη είναι η μεγάλη κατανάλωση ελαιόλαδου, την οποία «οι Eλληνες κατάφεραν να μετατρέψουν σε μια υγιεινή συνήθεια» και τέταρτη η περίφημη χωριάτικη σαλάτα, για την οποία η Huffington Post γράφει: «Κανείς δεν φτιάχνει καλύτερη σαλάτα, γι’ αυτό μην προσπαθήσετε καν».
Το αφιέρωμα στην ελληνική γαστρονομία περιλαμβάνει επίσης τους μεζέδες, το ψητό χταπόδι, το κρασί, τους λουκουμάδες, το φύλλο κρούστας, το τζατζίκι, το μέλι, το γιαούρτι και φυσικά τη φέτα. Τέλος, η Huffington Post εξυμνεί την κοινωνική διάσταση του φαγητού στην Ελλάδα, που γίνεται αφορμή για συνάντηση με συγγενείς και φίλους, την απόλαυση του να μη βιάζεσαι την ώρα του φαγητού και την αφοσίωση των Ελλήνων στην παραγωγή λαδιού και κρασιού.