Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Πετροδόλαρα» στα νησιά!

Γιατί οι ζάπλουτοι από τη Μέση Ανατολή αγοράζουν παραμυθένιες βίλες σε Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Κρήτη και Σκιάθο.

«Καταφύγιο» στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στα κοσμοπολίτικα νησιά βρίσκουν ολοένα και περισσότεροι ζάπλουτοι επιχειρηματίες από τη Μέση Ανατολή, αλλά και χώρες που βρίσκονται σε έκρυθμη κατάσταση προκειμένου να επενδύσουν με ασφάλεια τα χρήματά τους. Κίνητρο για την απόβαση των ξένων επιχειρηματιών αποτελεί και το γεγονός χορήγησης άδειας παραμονής με την αγορά ακινήτου αξίας άνω των 250.000 ευρώ.

Ετσι στο στόχαστρο ξένων επενδυτών έχουν βρεθεί τα πολυτελή ακίνητα Ελλήνων επωνύμων σε Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Κρήτη και Σκιάθο, που οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονται σε ανάγκη ή αδυνατούν να τα συντηρήσουν και τα βγάζουν στο σφυρί σε τιμή ευκαιρίας. Με τον τρόπο αυτό στα πιο κοσμικά νησιά πολυτελείς βίλες αλλάζουν χέρια από τη μια στιγμή στην άλλη και διόλου ευκαταφρόνητα ποσά πέφτουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Αυτή τη στιγμή μόνο στη Μύκονο βρίσκονται προς πώληση περίπου 70 σπίτια, άλλα μικρότερα, άλλα μεγαλύτερα, αλλά όλα πολυτελή. Οι τιμές λόγω κρίσης έχουν πέσει, ωστόσο είναι λίγοι οι Ελληνες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν» ανέφερε στην «Espresso» ο πρόεδρος των κτηματομεσιτών Γιάννης Ρεβύθης και πρόσθεσε: « Επώνυμοι Ελληνες που διατηρούσαν υπερπολυτελή ακίνητα πλέον τα έχουν βγάλει προς πώληση είτε γιατί τα βαρέθηκαν, είτε από ανάγκη, είτε γιατί δεν αντέχουν το μεγάλο κόστος συντήρησής τους. Υπάρχουν σπίτια που πωλούνται προς 2.000 ευρώ το τετραγωνικό, αλλά και άλλα που αγγίζουν τα 10.000 ευρώ το τετραγωνικό»!

Σύμφωνα με όσα μάς αποκάλυψε ο ίδιος, το ενδιαφέρον για την αγορά πολυτελών ακινήτων προέρχεται κυρίως από επιχειρηματίες της Μέσης Ανατολής, αλλά και από χώρες που βρίσκονται σε περίοδο αναταραχής και υπάρχει φόβος συγκρούσεων, όπως το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη ή η Συρία και ο Λίβανος. «Από τέτοιες χώρες προέρχεται το 90% του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Ετσι, παρά την κρίση, η ζήτηση δεν έχει σταματήσει. Οι ξένοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται κυρίως για σπίτια μεγάλα με πισίνα και μαγευτική θέα».

Ποιοι είναι οι κύριοι λόγοι που έχουν στρέψει την προσοχή των ξένων επιχειρηματιών στη χώρα μας; «Πρώτος και σημαντικός είναι η άδεια παραμονής. Ενας νόμος που έχει ψηφιστεί δίνει τη δυνατότητα σε κάτοικο μη ευρωπαϊκής χώρας να εξασφαλίσει άδεια παραμονής για τον ίδιο και τα μέλη της οικογένειάς του, εάν αγοράσει ακίνητο αξίας άνω των 250.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως αν αγοράσουν σπίτι στη χώρα μας, θα μπορούν να ταξιδεύουν έπειτα ελεύθερα και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ετσι είναι λογικό οι περισσότεροι επίδοξοι μνηστήρες για τα διαθέσιμα ακίνητα των νησιών να προέρχονται από Λίβανο και Ισραήλ» σημείωσε ο κ. Ρεβύθης και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό ότι θεωρούν πλέον την Ελλάδα πιο ασφαλή απ’ ό,τι την Κύπρο ή ακόμη και το Λονδίνο για να επενδύσουν με ασφάλεια τα χρήματά τους! Κι αυτό γιατί ο φόρος μεταβίβασης ακινήτου, που έπεσε στο 3%, αποτελεί ισχυρό κίνητρο γι’ αυτόν που θέλει να επενδύσει».

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...