Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Ο Ελληνας «βασιλιάς του μακιγιάζ»

Ο make up artist Γιάννης Μαρκετάκης που μεταμορφώνει τις περισσότερες σταρ της εγχώριας σοουμπίζ αποκαλύπτει τη νέα «ταυτότητα» της Μακρυπούλια στο «Just the two of us».


Ξεκίνησε από την Κρήτη και κατάφερε να κατακτήσει τον λαμπερό κόσμο της μόδας μακιγιάροντας τις πιο επώνυμες σταρ του ελληνικού θεάματος. Σήμερα ο Γιάννης Μαρκετάκης, εκτός από την αγάπη του για την τέχνη που υπηρετεί, προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του και στους μαθητές της σχολής του, που κάνουν τα πάντα για να κλέψουν μυστικά από τον κορυφαίο μετρ του μακιγιάζ.


Η «Espresso της Κυριακής» συνάντησε τον καταξιωμένο μακιγιέρ στον χώρο που δημιούργησε στην περιοχή του Ψυρρή. Εκεί όπου τα όνειρά του πραγματοποιούνται κάθε φορά που ανοίγει την πόρτα για να υποδεχτεί όσους και όσες επιθυμούν να μυηθούν στομν κόσμο της μόδας και της ομορφιάς. «Με το μακιγιάζ ασχολούμαι ερασιτεχνικά από παιδί, επαγγελματικά εδώ και δεκαπέντε χρόνια» λέει ο make up artist που βρίσκεται πίσω από τα τέλεια μακιγιαρισμένα πρόσωπα της Ελενας Παπαρίζου, της Ζέτας Μακρυπούλια και πολλών ακόμα λαμπερών γυναικών της σοουμπίζ, που τον εμπιστεύονται για κάθε τους εμφάνιση.


Ηταν αρχές της περασμένης δεκαετίας, όταν το όνομα του Γιάννη Μαρκετάκη άρχισε δυναμικά να ξεχωρίζει στον ανταγωνιστικό χώρο της μόδας. Λίγο οι καλές συνεργασίες και τα κορυφαία εξώφυλλα, λίγο η αγάπη του για πιο ανατρεπτικές δουλειές, μπήκε στο πιο κλειστό κλαμπ, αυτό των πρωτοκλασάτων σταρ, και ξεκίνησε μια πορεία γεμάτη σημαντικές στιγμές.


«Μου αρέσει η δημιουργία και θέλω κάθε χρόνο να μπορώ να κάνω τη δική μου πρόταση. Οταν έχεις να κάνεις με σταρ, πρέπει πάντα να σέβεσαι την εικόνα που θέλουν να βγάζουν προς τα έξω. Φυσικά και αυτό είναι κάτι που πάντα προσέχω, αλλά όταν έχω το πρόσωπο στο οποίο μπορώ σε κάποιες περιπτώσεις να κάνω και κάτι διαφορετικό, το προτείνω και χαίρομαι όταν αρέσει. Δεν είναι κακό, όταν έχεις να προτείνεις κάτι ανατρεπτικό, να το πεις και να το εφαρμόσεις. Αυτό είναι ένα συν και σε εμένα και φυσικά και σε εκείνες που τολμούν» αναφέρει ο Γιάννης Μαρκετάκης.


Γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι και τα δεκαεπτά του χρόνια στο Ηράκλειο της Κρήτης. Οπως εκμυστηρεύεται, ως παιδί δεν είχε φανταστεί τέτοια πορεία, αλλά -από την άλλη- όλα ήρθαν πολύ φυσικά. «Η μαμά μου, που έχει περάσει πολλά με εμένα, έχει να λέει πως δεν υπήρξα ποτέ το κλασικό παιδί. Ξαφνικά μπορούσα να κατεβάσω τις κουρτίνες για να δημιουργήσω στολές ή να σπάσω τα γυαλικά της, ώστε με τα θρύψαλα να φτιάξω κάτι που είχα φανταστεί. Μάζευα τους φίλους μου και τις φίλες μου και τους έραβα ρούχα, ενώ τους έκανα μοντέλα μου σε φωτογραφήσεις που εγώ ετοίμαζα. Ετσι εξακολουθώ να είμαι και σήμερα».


Οι celebrities


Ο Γιάννης Μαρκετάκης ξετυλίγει το κουβάρι των συνεργασιών του με λαμπερές γυναίκες της σοουμπίζ! Τι λέει ο διάσημος make up artist για τη στενή του φίλη Ελενα Παπαρίζου; «Είναι αυθόρμητη και ό,τι θέλει θα σ’ το πει στα ίσια, απροκάλυπτα. Η σχέση μας ήταν από την αρχή πολύ ειλικρινής. Νομίζω πως ο ένας έπλασε τον άλλον ύστερα από τόσα χρόνια. Αυτό δεν θα το άλλαζα ποτέ. Στον αγώνα της για την πρόκριση στη Γιουροβίζιον ήμουν μαζί της στο πρώτο Melodifestival, τον Φεβρουάριο, στη Σουηδία. Θα είμαι μαζί της και στην Κοπεγχάγη, αν περάσει, κάτι που πιστεύω ότι θα γίνει, αφού το τραγούδι “Survivor” τής δίνει τη δυνατότητα να δείξει τις απίστευτες ερμηνευτικές της ικανότητες.
»Η Ελενα είναι πολύ αγαπητή στη Σουηδία και είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος που οι Σουηδοί τη στηρίζουν και την αγαπούν» λέει ο μακιγιέρ και εκμυστηρεύεται κάτι ακόμα για την κορυφαία τραγουδίστρια: «Συχνά μού λέει μια ατάκα όταν είναι άβαφη: “Ελα τώρα, βάλε μου την μάσκα της Παπαρίζου”! Η Ελενα για εμένα είναι το ίδιο όμορφη είτε βαμμένη είτε άβαφη».


Στενή συνεργασία έχει εδώ κι ένα χρόνο ο Γιάννης Μαρκετάκης με τη Χρύσπα, η αλλαγή της οποίας είναι πια εντυπωσιακή, ενώ του αρέσει να μακιγιάρει και τη φίλη του Κατερίνα Λέχου. «Με τη Χρύσπα είχαμε συνεργαστεί μια δυο φορές στο παρελθόν, τώρα όμως που τη ζω έχω εκπλαγεί και με τη φωνή της, και με το ήθος της, και με το πόσο “αντράκι” είναι στις σχέσεις με τον κόσμο. Δουλέψαμε πολύ πάνω στο λουκ, γιατί ήθελα να της δώσω κάτι διαφορετικό. Ετσι αφαιρέσαμε τα πάρα πολλά, που ήταν και περιττά για εκείνη, και υιοθετήσαμε το πιο φυσικό και φρέσκο λουκ, που της πάει.


»Με την Κατερίνα, από την άλλη, είμαστε φίλοι πάρα πολλά χρόνια. Μου αρέσει πάρα πολύ ως χαρακτήρας, διότι έχει πολύ χιούμορ. Το μαγικό της στοιχείο είναι τα μάτια της και πολύ σωστά τής αρέσει να τα τονίζει, διότι έχουν μια μοναδική γυαλάδα».


Δάσκαλος στο σχολείο του… στιλ


«Οταν έχεις κάνει μια διαδρομή, κατά την οποία έχεις δει τα πάντα πάνω στον χώρο του μακιγιάζ των μαλλιών και του styling, φτάνει η στιγμή που θέλεις να μοιραστείς την εμπειρία και με άλλους. Αλλωστε πάντα μού άρεσε να δείχνω και να συμβουλεύω τους άλλους πάνω στη δουλειά μου. Ετσι έφτιαξα ένα ατελιέ, όπως είναι το Make up Lab, το οποίο δεν ήθελα να έχει τα στοιχεία μιας κλασικής σχολής μακιγιάζ» εξηγεί ο Γιάννης Μαρκετάκης, ο οποίος φωτογραφήθηκε στους εντυπωσιακούς χώρους της σχολής που ακόμα και διακοσμητικά φέρει την υπογραφή του. «Θέλαμε κάτι διαφορετικό, που να μοιάζει περισσότερο με workshop. Εχω δημιουργήσει μια δική μου μέθοδο πάνω στο μακιγιάζ, που είναι εντελώς διαφορετική. Στηρίζεται σε βασικούς σκελετούς προσώπων, με βήματα και κανόνες, ενώ θυμίζει λίγο τον τρόπο εκμάθησης ξένων γλωσσών. Δεν στηρίζομαι μόνο στα στοιχεία του κλασικού beauty make up, καθώς πάντα παρακολουθώ την τάση της μόδας, τους σχεδιαστές, τις τάσεις. Κάθε χρόνο προσθέτω και νέα πράγματα στη δουλειά μου. Δεν επαναπαύομαι ποτέ».


Στο workshop οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε διάφορες επαγγελματικού επιπέδου δουλειές που στήνονται μέσα στους χώρους της σχολής. Πιο πρόσφατη, το video clip με τη συμμετοχή της Χρύσπας και του μοντέλου Δημήτρη Αλεξάνδρου, την εμφάνιση των οποίων επιμελήθηκαν οι πτυχιούχοι σπουδαστές. «Το μακιγιάζ βασικά θέλει ταλέντο» καταλήγει ο Γιάννης Μαρκετάκης.


Η φιλία με τη Ζέτα και τα… τατουάζ εκτίμησης


Με τη Ζέτα Μακρυπούλια ο μακιγιέρ κλείνει φέτος δώδεκα χρόνια δημιουργικής και πετυχημένης συνεργασίας, ενώ με την Ελενα Παπαρίζου συμπλήρωσαν τη χρυσή δεκαετία και συνεχίζουν. Η σχέση του με τα δύο όμορφα κορίτσια της σοουμπίζ μοιάζει οικογενειακή, οπότε δεν είναι τυχαίο που ο Γιάννης Μαρκετάκης αποφάσισε να επισφραγίσει την αγάπη του αυτή κάνοντας το πρόσωπο της Ζέτα τατουάζ στο αριστερό του χέρι και την υπογραφή της Ελενας στον δεξί του ώμο.


«Η συνεργασία μου με τη Ζέτα είναι εκπληκτική. Μαζί έχουμε ταξιδέψει, λόγω επαγγελματικών της υποχρεώσεων, σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Αγαπώ το χιούμορ της, κάτι που θεωρώ πως ο κόσμος δεν το ξέρει. Οταν τη ζεις από κοντά είναι χαρά Θεού. Το ταξίδι με τη Ζέτα ή η παρέα με τη Ζέτα είναι πραγματικά σχολική πενταήμερη!


»Εχουμε καταφέρει να δοκιμάσουμε ανατρεπτικά πράγματα που της πηγαίνουν πολύ. Με τα τρία χρόνια “Dancing with the star” αποδείξαμε πως μπορεί να είναι συνεχώς και μία άλλη γυναίκα. Βέβαια εκείνη δεν τρελαίνεται για το μακιγιάζ -αν τη ρωτούσες, θα σου έλεγε πως δεν την αφορά η μόδα και πως θα ήθελε απλώς να φοράει το αγαπημένο της κραγιόν και τίποτε άλλο. Εχει απίστευτη επιδερμίδα, ενώ είναι σαν πορσελάνινη κούκλα. Δουλέψαμε πάρα πολύ για τον ρόλο της Sugar στο μιούζικαλ “Μερικοί το προτιμούν καυτό”. Για το “Just the two of us” ετοιμάζουμε κάτι εντελώς διαφορετικό – ο κύκλος με την κάθε φορά διαφορετική Ζέτα έκλεισε. Τώρα το concept θέλει μια όμορφη Ζέτα, φρέσκια και σημερινή, που να ακολουθεί απλώς τις τάσεις της μόδας. Η ίδια θα προσθέσει κάποια νέα στοιχεία στην παρουσίαση και πιστεύω πως θα αρέσει πάρα πολύ».


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ – Φωτ.: ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΗΝΑΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...