Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο «θετός γιος» της Α. Βαγενά

Ο 16χρονος Ιμπραήμ τον οποίο ανακάλυψε η ηθοποιός,παίζει μαζί της στο θέατρο και φιλοξενείται συχνά στο σπίτι.

Η αγάπη και η ανθρωπιά δεν έχουν θρησκεία ή χρώμα. Σάββατο μεσημέρι στο θέατρο Μεταξουργείο και δύο μορφές είναι σφιχταγκαλιασμένες. Είναι η Αννα Βαγενά και ο Ιμπραήμ Χασάν, το αγόρι που βρίσκεται δίπλα της στη σκηνή, αλλά φιλοξενείται συχνά και στο σπίτι της. Είναι ο «θετός» γιος της.

Ο 16χρονος, με ρίζες από την Αίγυπτο, εξηγεί πώς βρέθηκε στον δρόμο της σπουδαίας ηθοποιού. «Αποφάσισε να ανεβάσει στο θέατρο Μεταξουργείο την παράσταση “Η ζωή μπροστά σου” του συγγραφέα Ρομάν Γκαρί, στην οποία μια ηλικιωμένη Εβραία υιοθετεί έναν νεαρό Αραβα μουσουλμάνο στο Παρίσι. Εψαχνε δύο παιδιά αραβικής καταγωγής που να μοιράζονται εναλλάξ τον ρόλο του Μόμο για να μην κουράζονται. Δυστυχώς ο Μαρίνος Ριζκ έχει σπάσει το χέρι του και βγάζω τώρα εγώ όλες τις παραστάσεις» λέει και αποκαλύπτει πως ένας Κινέζος φίλος της Βαγενά ήταν ο συνδετικός τους κρίκος. «Εκείνος ήξερε τον πατέρα μου και ήρθε να μας δει στο σπίτι μας» εξηγεί.

Αν και τις περισσότερες μέρες της εβδομάδας το αγόρι μένει με τους γονείς του, σε ένα διαμέρισμα στην Πατησίων, τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Κυριακές φιλοξενείται στο σπίτι της ηθοποιού και του συζύγου της Λουκιανού Κηλαηδόνη. «Λόγω των θεατρικών παραστάσεων, η κυρία Βαγενά μου έχει παραχωρήσει το δωμάτιο των κοριτσιών της, της Γιασεμής και της Μαρίας» λέει ο Ιμπραήμ.

Ο νεαρός, μαθητής της Α’ τάξης Επαγγελματικού Τεχνικού Λυκείου, είναι εκείνος που στηρίζει οικονομικά την οικογένειά του (έχει μάλιστα τρία αδέρφια) και για εκείνον η Ελληνίδα ηθοποιός ήρθε στη ζωή του την κατάλληλη στιγμή. «Η κυρία Βαγενά συντηρεί την οικογένειά μου, να έχει όλα τα καλά του Θεού, γιατί ο μπαμπάς μου δεν έχει δουλειά τώρα» επισημαίνει και συμπληρώνει με θέρμη: «Μου έχει εμπιστοσύνη, μου μαγειρεύει ωραία μπιφτέκια και μου λέει πάντα να κοιμάμαι σωστά για να έχω δυνάμεις. Για να μάθω τα κείμενα τα στήναμε σκηνή σκηνή, δουλεύαμε μαζί από τον Αύγουστο. Με τον κύριο Κηλαηδόνη είμαστε πολύ δεμένοι. Ακούω τα CD του, αλλά είμαι πιο πολύ της ραπ. Εκείνος μία συμβουλή μου δίνει συνέχεια, να κάνω αυτό που μου αρέσει και όχι αυτό που θέλουν οι άλλοι».

Η συμβουλή του Λ. Κηλαηδόνη

Οση ώρα μιλάει, η Αννα Βαγενά τον παρακολουθεί με καμάρι. «Του λέω ότι είναι πιο ωραίος χωρίς ζελέ, αλλά θέλει να κάνει εντύπωση στα κορίτσια που φωτογραφίζονται μαζί του» λέει χαμογελώντας και συνεχίζει: «Με το που τον είδα είπα “είσαι τυχερή, έπεσες πάνω σε αστέρι”. Το παιδί μπαίνει στη σκηνή και δημιουργεί, έχει ταλέντο. Δεν χρειάζεται να πάει σε θεατρική σχολή, έχει εμένα. Θα ήθελα να έχω την οικονομική δυνατότητα να τον βοηθήσω να σταθεί στα πόδια του. Ελπίζω να τα καταφέρω» λέει η κορυφαία καλλιτέχνιδα.

Παρά το ταλέντο του, εκείνος θέλει να αποκτήσει ένα πτυχίο. Μάλιστα έχει επιλέξει ως ειδικότητα τα δομικά έργα. «Αυτό με συμβουλεύουν και ο κύριος Κηλαηδόνης και η κυρία Βαγενά. Να ακολουθήσω την υποκριτική, αλλά να τελειώσω και τις σπουδές μου».

Παρά το νεαρό της ηλικίας του και την επιτυχία που γνωρίζει η παράσταση (θα πάει και για δεύτερη σεζόν), παραμένει προσγειωμένος. «Τα μυαλά μου δεν έχουν πάρει αέρα από το θέατρο. Αν το θελήσει ο Θεός, μπορεί να γίνω ηθοποιός» λέει, ενώ ονειρεύεται κάποια μέρα να συναντήσει ξανά τους συγγενείς του που βρίσκονται στην Αίγυπτο.

ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ – Φωτ.: ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΗΝΑΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...