Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σε ειδικό χώρο και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο φονιάς της...

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε, χθες το μεσημέρι,...

Νίκος Χρηστίδης: Ο παρ’ ολίγον βιασμός του από πασίγνωστο make-up artist και...

Την ώρα που το κίνημα #MeToo βρίσκεται ξανά στην...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 16 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΙσως να είναι η πρώτη φορά που θα δείτε...

Η καλή νεράιδα ενός απελπισμένου

Πώς έσωσε η συγγραφέας Αναστασία Κορινθίου έναν 41χρονο από την αυτοκτονία.

Μία γνωστή συγγραφέας, μία δημοτική σύμβουλος και ένας αστυνομικός από τη Ρόδο, δείχνοντας ανθρωπιά και ευαισθησία, έδρασαν αστραπιαία κατορθώνοντας να αποτρέψουν έναν Ροδίτη από την αυτοκτονία!

Η Αναστασία Κορινθίου, συγγραφέας που έχει δει τα βιβλία της να γίνονται best seller και τηλεοπτικές σειρές, και η Χαρούλα Γιασιράνη, δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Γυναίκες Χωρίς Σύνορα, έγιναν οι «καλές νεράιδες», οι οποίες με τη βοήθεια του Πάνου Κόκκαλη, αστυνομικού του τμήματος Ιαλυσού, έκαναν τα πάντα για να βοηθήσουν έναν απελπισμένο συμπολίτη τους και τελικά να του σώσουν τη ζωή.

Συγκλονισμένη μίλησε στην «Espresso» η κυρία Κορινθίου, η οποία αποκάλυψε τη θλιβερή ιστορία του 41χρονου παραλίγο αυτόχειρα (ανέργου και πρόσφατα χωρισμένου), ο οποίος ταυτίστηκε με τον ήρωα του βιβλίου της «Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο» και επικοινώνησε διαδικτυακά μαζί της: «Γύρω στις 5.30 το απόγευμα της Τετάρτης ανέβασα μία ανακοίνωση στον “τοίχο” μου στο facebook, αλλά πρόσεξα πως κάποιος είχε ανεβάσει μια παλιότερη ανάρτησή μου. Περίεργη να δω ποιος την έφερε ξανά στο προσκήνιο, άνοιξα και είδα ότι ήταν μία ανάρτηση της 14ης Δεκεμβρίου με αφορμή μια αυτοκτονία στο νησί μας.

Τότε είδα κάτω-κάτω στον “τοίχο” μου ότι ο άνδρας αυτός έγραφε πράγματα τα οποία μαρτυρούσαν ξεκάθαρα ότι θέλει να αυτοκτονήσει! Ελεγε ότι δεν έχει κανέναν να μιλήσει και να τον ακούσει, ότι έχει απογοητευτεί, ότι έχει πιάσει πάτο, ότι έως εδώ ήταν κλπ. Οταν σου λέει ο άλλος τέτοια πράγματα, καταλαβαίνεις τι σκέφτεται να κάνει…» λέει η συγγραφέας.

Αμέσως η κυρία Κορινθίου μπήκε στα προσωπικά μηνύματα του άνδρα με σκοπό να μιλήσουν μόνοι τους, αλλά παράλληλα τηλεφώνησε σε γνωστή της δημοσιογράφο προκειμένου να βρει κάποιον ψυχολόγο, μήπως και εντόπιζαν τον άγνωστο τότε επίδοξο αυτόχειρα. Η δημοσιογράφος ενημέρωσε τη Χαρούλα Γιασιράνη, που είναι δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος στις Γυναίκες Χωρίς Σύνορα και ίσως γνώριζε κάποιον που θα βοηθούσε.

«Στο μεταξύ ο άνδρας σταμάτησε να στέλνει μηνύματα, αλλά κάποια στιγμή -στο Inbox πια- μου έγραψε: “Εγώ έχω παραιτηθεί, το έχω αποφασίσει. Θα με θυμούνται για το χαμόγελό μου και για το πόσο καλό παιδί ήμουν”.

Την ίδια ώρα η Χαρούλα Γιασιράνη είχε έρθει σε επικοινωνία με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού, που αντέδρασε αστραπιαία: «Ο διοικητής Θέμης Καλαμάτας έστειλε αμέσως έναν εξαιρετικό αστυνομικό, τον Πάνο Κόκκαλη, για να αναλάβει την υπόθεση.

Εμένα μου είπαν να συνεχίσω να τον απασχολώ και να προσπαθήσω να μάθω τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του. Επειτα από αρκετές παύσεις και δηλώσεις του στιλ “δεν μπορώ άλλο”, “είμαι άνεργος”, “δεν υπάρχει ελπίδα για μένα”, “εσύ έχεις οικογένεια κι εγώ δεν έχω τίποτα”, μου έδωσε το νούμερο του κινητού του» διηγείται η κυρία Κορινθίου.

Τελικά ο 41χρονος δέχτηκε να συναντηθούν σε μια στάση λεωφορείου, απ’ όπου τον παρέλαβαν και τον οδήγησαν στο νοσοκομείο. Εκεί εισήχθη στην Ψυχιατρική Κλινική, όπου νοσηλεύεται. Οπως αποκαλύφθηκε, είχε επιχειρήσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν να βάλει τέρμα στη ζωή του! Ο 41χρονος ανήκε στην Εθνοφυλακή και στο σπίτι του βρέθηκε ένα στρατιωτικό όπλο τύπου G3-A3 με 200 φυσίγγια, το οποίο κατασχέθηκε για να αποδοθεί στον Στρατό.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


«Σαν να βγήκε από τις σελίδες του βιβλίου μου»

«Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο» είναι ο τίτλος του τελευταίου βιβλίου της Αναστασίας Κορινθίου. Σύμφωνα με τη συγγραφέα, ο 41χρονος παραλίγο αυτόχειρας ταυτίστηκε με τον ήρωα, τον Νικόλα, έναν μεγαλογιατρό στην Ελλάδα του 2013, ο οποίος αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Λίγο πριν από το τέλος έχει την ανάγκη να τηλεφωνήσει σε όσους θεωρούσε σημαντικούς σταθμούς στη ζωή του, ελπίζοντας πως θα του πουν ένα «σ’ αγαπώ», «σε χρειάζομαι», «μην το κάνεις». Κανείς, όμως δεν του δίνει αυτήν την τελευταία σανίδα σωτηρίας και εκεί εντοπίζεται το μήνυμα του βιβλίου.

«Ηταν σαν να βγήκε από τις σελίδες του βιβλίου μου ο Νικόλας και να ήρθε να μου μιλήσει. Δεν το πίστευα!» ανέφερε στην «Espresso» αναστατωμένη η Αναστασία Κορινθίου και πρόσθεσε: «Νομίζω πως με διάλεξε εξαιτίας αυτού του βιβλίου. Επειδή τις εισπράξεις από τα πνευματικά δικαιώματα τις έδωσα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Περιφέρειας Ρόδου -είτε αφορούν το βιβλίο είτε οποιαδήποτε τηλεοπτική ή κινηματογραφική του μεταφορά-, ο ήρωας του βιβλίου έγινε “ο Νικόλας όλης της Ρόδου”. Οπότε τον γνώριζε και ο 41χρονος, ο οποίος μου έγραψε στο facebook: “Βλέπω αυτά που έγραψες και ήθελα να δω αν τα εννοείς”…».

Η συγγραφέας τόνισε ότι είδε την ανάρτηση που ανέβασε ο άνδρας στο facebook αμέσως μόλις εκείνη πόσταρε την ανακοίνωση για μια εκδήλωση που διοργανώνεται ως αντίδοτο στην κρίση και την κατάθλιψη στη Ρόδο, με τίτλο «Ψηφίζω ζωή»: «Εδώ στο νησί έχουμε ξεκινήσει μια δράση – αντίδραση, το “Ψηφίζω ζωή”. Δηλαδή, άνθρωποι απ’ όλους τους χώρους, την τέχνη (θέατρο, μουσική, χορό, φωτογραφία, ζωγραφική, λογοτεχνία και ποίηση), τον επιχειρηματικό κόσμο, τη δημοσιογραφία και την πολιτική σκηνή, με αφορμή την αύξηση των αυτοκτονιών στο νησί, συγκεντρωνόμαστε με στόχο να διαδώσουμε το μήνυμα για το πόσο ωραία μπορεί να είναι η ζωή. Το κάναμε μία φορά και είπαμε να το επαναλάβουμε το Σάββατο σε ένα χωριό».

Ε. ΠΑΠ.


Φύλακες-άγγελοι ένας αστυνομικός και μία δημοτική σύμβουλος

Εκτός από τη συγγραφέα Αναστασία Κορινθίου, που αποδείχτηκε η «καλή νεράιδα» του 41χρονου Ροδίτη, φύλακες-άγγελοι με βασικό ρόλο στην αποτροπή της αυτοκτονίας του ήταν ο νεαρός αστυνομικός του Τμήματος Ιαλυσού και η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της εθελοντικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Γυναίκες Χωρίς Σύνορα που υποστηρίζει και προστατεύει γυναίκες που πέφτουν θύματα βίας Χαρούλα Γιασιράνη.

«Εγώ συντόνισα την επιχείρηση» δήλωσε στην «Espresso» η κυρία Γιασιράνη και πρόσθεσε: «Η ιστορία ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα, όταν μου τηλεφώνησε η Αναστασία Κορινθίου για να μου πει ότι στο facebook μιλάει με έναν άνδρα ο οποίος επιχειρεί να αυτοκτονήσει. Ζήτησε τη βοήθειά μου κι εγώ ειδοποίησα αμέσως το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία. Στη συνέχεια, η επιχείρηση έγινε από τους τρεις μας, δηλαδή την κυρία Κορινθίου, τον αστυνομικό κι εμένα, και στο τέλος ήταν ευτυχής η συγκυρία ότι είχα μαζί μου μία συνεργάτιδα ψυχολόγο. Μαζί πήγαμε στο νοσοκομείο και εκεί συναντηθήκαμε με την Αναστασία (Κορινθίου) και τον αστυνομικό, οι οποίοι με πολύ ωραίο και ανθρώπινο τρόπο και δίχως να τον φοβίσουν ή να του δείξουν ότι τον μεταφέρουν με το ζόρι κάπου, έφεραν τον 41χρονο στο νοσοκομείο. Μιλήσαμε οι τέσσερίς μας και φροντίσαμε για όλα όσα έπρεπε να γίνουν για τον συμπολίτη μας».

Τόσο η δημοτική σύμβουλος όσο και ο αστυνομικός και η συγγραφέας που συμμετείχαν συγκλονίστηκαν από το περιστατικό, αλλά παράλληλα ανακουφίστηκαν για την αίσια έκβαση. «Ο 41χρονος πάσχει από μία βαριάς μορφής κατάθλιψη. Εχει ξανακάνει απόπειρα αυτοκτονίας και είναι κάτι που σκέφτεται συνέχεια, μας ενημέρωσαν στο νοσοκομείο» είπε η κυρία Κορινθίου. Μάλιστα επισκέφτηκε χθες στο νοσοκομείο τον παραλίγο αυτόχειρα, ο οποίος ζητούσε να τη δει.
Η Αναστασία Κορινθίου έχει γίνει γνωστή από πολλά best sellers, ορισμένα από τα οποία έχουν μεταφερθεί στην τηλεόραση. Ενα από αυτά είναι το «Για την καρδιά ενός αγγέλου» με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Νινιό, τη Ναταλία Δραγούμη, τον Πασχάλη Τσαρούχα και τη μικρή Αναστασία Τσιλιμπίου, που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό και σημείωσε μάλιστα ρεκόρ τηλεθέασης.

Ε. ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Σημείωμα από μάνα που σοκάρει

Ρίγη ανατριχίλας και συγκίνησης προκαλεί το σπαρακτικό σημείωμα που άφησε λίγο προτού πέσει από τα τείχη του Ηρακλείου Κρήτης, σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στη ζωή της, μια 55χρονη. Η άτυχη γυναίκα αναφέρει στην επιστολή προς τον σύζυγό της αλλά και την κόρη της: «Με τα 600 ευρώ που έχω πάνω μου να πληρώσεις το ΤΕΒΕ. Το ενοίκιο το πλήρωσα χθες. Να σπουδάσεις την κόρη μας και να μην την αφήσεις ποτέ μόνη. Το σπίτι στο χωριό να μείνει στην κόρη μας. Κόρη μου, συγγνώμη, δεν άντεχα άλλο την ταλαιπωρία για ένα πιάτο φαΐ με αίμα».

Χθες στις 6.45 νωρίς το πρωί η άτυχη γυναίκα, υπάλληλος της Περιφέρειας, πήγε στο άγαλμα του Βενιζέλου και κινήθηκε προς τα τείχη, όπου έπεσε από μεγάλο ύψος (περίπου δέκα μέτρων). Κατά την πτώση της τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι και στα άκρα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου μέχρι χθες το βράδυ η κατάστασή της χαρακτηριζόταν κρίσιμη. Οι συνάδελφοί της στην Περιφέρεια πάγωσαν όταν πληροφορήθηκαν ότι η γυναίκα που καθημερινά συναντούσαν και καλημέριζαν έκανε βουτιά στο κενό.

Λίγη ώρα αργότερα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Ηρακλείου μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση ένας 46χρονος από τη Βιάννο, ο οποίος προσπάθησε να αυτοκτονήσει καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα χαπιών με αλκοόλ. Μέχρι αργά χθες το απόγευμα οι γιατροί δεν είχαν καταφέρει να τον επαναφέρουν από το κώμα.

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...