Πρώτα η εφορία και μετά οι κάλπες

Με θεωρημένο εισιτήριο η είσοδος στις εκδηλώσεις των υποψηφίων.

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και κάποιοι… πονηροί, υπάρχει ο Χάρης Θεοχάρης για να το υπενθυμίζει και να προσγειώνει τους επίδοξους φοροφυγάδες. Λοιπόν ο «στρατηγός» λίγο πριν ξεκινήσουν οι προεκλογικές δραστηριότητες υπενθυμίζει την ύπαρξη νόμου περί εκλογικών δαπανών συνδυασμών και υποψηφίων και έλεγχος αυτών, κατά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Με απλά λόγια, ο κ. Θεοχάρης υπενθυμίζει την υποχρέωση να θεωρούν βιβλία και εισιτήρια εκδηλώσεων στην εφορία όλοι οι πολιτικοί συνδυασμοί που θα μετάσχουν στις προσεχείς περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.


Απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη για τη θεώρηση βιβλίου εσόδων – εξόδων, καθώς και εισιτηρίων εκδηλώσεων από τους συνδυασμούς στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές προβλέπει πως οι αρμόδιες εφορίες πρέπει να θεωρούν τα διπλότυπα εισιτήρια εκδηλώσεων και το ειδικό βιβλίο που προσκομίζουν οι περιφερειακοί και δημοτικοί συνδυασμοί, δεδομένου ότι η θεώρησή τους  προβλέπεται από ειδικές νομοθετικές διατάξεις (ν. 3870/2010).


Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, κάθε διπλότυπο εισιτήριο θα αριθμείται και θα θεωρείται από τη ΔΟΥ της έδρας της περιφέρειας ή του οικείου δήμου, στο στέλεχος δε αυτού θα αναγράφονται το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητος (ΑΔΤ) ή ο αριθμός διαβατηρίου του προσώπου στο οποίο διατίθεται. Πρόκειται δηλαδή για κανονικό φακέλωμα.


Ακόμη, ξεκαθαρίζεται πως οι συνδυασμοί θα πρέπει να τηρούν ειδικό βιβλίο, στο οποίο θα καταχωρίζονται υποχρεωτικά όλα τα έσοδα και οι δαπάνες των συνδυασμών. Το βιβλίο εσόδων – εξόδων θεωρείται κατά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου από την αρμόδια Α’ ΔΟΥ της έδρας της περιφέρειας για τις περιφερειακές εκλογές και από την Α’ ΔΟΥ της έδρας του οικείου δήμου για τις δημοτικές εκλογές.


Αυτά από τον κ. γενικό, προς αποφυγήν παρερμηνειών και παρεξηγήσεων.


ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ