Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Τα αντίποινα του Ομπάμα στον Πούτιν

Ο Αμερικανός πρόεδρος διέταξε κυρώσεις σε 11 αξιωματούχος για την επέμβαση στην Κριμαία.

Κυρώσεις σε 11 αξιωματούχους της Ρωσίας και της Ουκρανίας διέταξε ο Αμερικανός πρόεδρος επιχειρώντας να τρίξει τα δόντια στον Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά χωρίς να κόψει κάθε δίαυλο διαπραγμάτευσης μαζί του.

Την ώρα που η Κριμαία και η Μόσχα κινούνται σε ρυθμούς πανηγυρισμών για το σαρωτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ της προσάρτησης της ουκρανικής επαρχίας στη Ρωσία, ο Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων επτά Ρώσων και τεσσάρων Ουκρανών που ευθύνονται για τη στρατιωτική επέμβαση στην Κριμαία.

Μεταξύ των προσώπων στα οποία επιβάλλονται κυρώσεις που προβλέπουν επίσης την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ περιλαμβάνονται ο Βλάντισλαβ Σούρκοφ και ο Σεργκέι Γκλάζιεφ, σύμβουλοι του Πούτιν, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν, η πρόεδρος της Ανω Βουλής της Ρωσίας Βαλεντίνα Ματβιένκο, αλλά και βουλευτές της Δούμας. Από την ουκρανική πλευρά κυρώσεις επιβλήθηκαν στον πρωθυπουργό της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, στον πρόεδρο της Βουλής της Κριμαίας Βλαντιμίρ Κονσταντίνοφ, στον Γιανουκόβιτς και σε έναν σύμβουλό του. Νωρίτερα η Ε.Ε. είχε ανακοινώσει την επιβολή κυρώσεων σε 21 πρόσωπα και προειδοποίησε για επέκταση του μέτρου σε περισσότερα.

Εξω από το κτίριο όπου διεξαγόταν η έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες βρισκόταν και η Ρουσλάνα, η Ουκρανή τραγουδίστρια που κέρδισε στον διαγωνισμό της Eurovision το 2004, διαμαρτυρόμενη για την πολιτική του Πούτιν. Οι περισσότεροι πάντως από αυτούς που φιγουράρουν στη λίστα με τα ονόματα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος αντέδρασαν στην ανακοίνωση με μεγάλη άνεση, που κάποιες φορές έφτανε στην ειρωνεία. Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν με ανάρτησή του στο twitter έσπευσε να σχολιάσει ότι το μέτρο των κυρώσεων του Ομπάμα δεν μπορεί να έχει εφαρμογή σε ανθρώπους που δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό, θέλοντας να τονίσει ότι δεν έχουν να φοβούνται κάτι.

Ο Αντρέι Κλίσας, μέλος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, από την πλευρά του, έσπευσε να δηλώσει πολύ ικανοποιημένος που έχει τόσο καλή παρέα στη λίστα όπου αναφέρεται. Αμερικανοί ανώτεροι αξιωματούχοι σημείωσαν ότι οι κυρώσεις αυτές είναι οι πιο «περιεκτικές» κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, ενώ σχολιάζοντας την απουσία του Πούτιν από τη λίστα, είπαν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ασυνήθιστο.

«Η Ρωσία μπορεί να κάνει τις ΗΠΑ ραδιενεργό τέφρα» απείλησε δημοσιογράφος του Κρεμλίνου

Με απειλές για καμμένη γη ξεσπάθωσε τηλεοπτικός «εκπρόσωπος» του Κρεμλίνου εναντίον των ΗΠΑ μετά τις έντονες αντιδράσεις της Δύσης στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία.

«Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που είναι ρεαλιστικά ικανή να μετατρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ραδιενεργό τέφρα» είπε χαρακτηριστικά δημοσιογράφος διορισμένος από τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ στο φόντο προβαλλόταν η φωτογραφία ενός πυρηνικού «μανιταριού».

Ο Ντμίτρι Κισέλιοφ, που τοποθετήθηκε επικεφαλής του νέου κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Ρωσίας τον περασμένο Δεκέμβριο, φαίνεται ότι ανέλαβε να υπενθυμίσει μέσω της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής εκπομπής του τις πυρηνικές δυνατότητες της Μόσχας, αλλά και να δικαιολογήσει την ανάμειξη της Ρωσίας στην Κριμαία κατηγορώντας τις ουκρανικές Αρχές για αδυναμία επιβολής της τάξης. Αυτό εξάλλου ήταν το επιχείρημα που χρησιμοποίησε και ο ίδιος ο Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Κισέλιοφ, ως άνθρωπος του προέδρου, έχει και στο παρελθόν φροντίσει να μεταφέρει από τηλεοράσεως τη γραμμή του Κρεμλίνου με τρόπο που χαρακτηρίζεται -αν μη τι άλλο- ακραίος. Συγκεκριμένα, την περίοδο της έντασης μεταξύ ρωσικής κυβέρνησης και ομοφυλοφίλων ο Κισέλιοφ είχε πει ότι τα όργανα των ομοφυλοφίλων δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε μεταμοσχεύσεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...