Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ο αρχισατανιστής ζητάει τώρα να βγει από τη φυλακή

Η ιστορία του Ασημάκη Κατσούλα που συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν από περίπου είκοσι χρόνια.

Ετοιμος να… πετάξει προς την ελευθερία και να φτιάξει από την αρχή τη ζωή του είναι ο αρχισατανιστής της Παλλήνης Ασημάκης Κατσούλας, ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του ’90 μαζί με τους φίλους του Μανώλη Δημητροκάλη και Δήμητρα Μαργέτη είχαν θυσιάσει στον βωμό του σατανά δύο γυναίκες.

Ηταν 28 Δεκεμβρίου του 1993, όταν μουδιασμένο το πανελλήνιο παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που ξεδίπλωναν την εγκληματική δράση των σατανιστών της Παλλήνης. Του 21χρονου τότε στρατιώτη του Πολεμικού Ναυτικού Ασημάκη Κατσούλα, του 19χρονου στρατιώτη στον Στρατό Ξηράς Μανώλη Δημητροκάλη και της 18χρονης Δήμητρας Μαργέτη. Επειτα από τις συντονισμένες ενέργειες των συγγενών της 14χρονης αγνοούμενης Θεοδώρας Συροπούλου αποκαλύφθηκε μία από τις πιο φρικιαστικές εγκληματικές υποθέσεις.

Αν και οι τρεις καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές φυλάκισης, ο χρόνος φαίνεται πως κύλησε γρήγορα… Ετσι, μετά την αποφυλάκιση της μικρής της παρέας, τον Νοέμβριο του 2001, φαίνεται πως έφτασε επιτέλους η πολυπόθητη ώρα αποφυλάκισης και για τον Ασημάκη Κατσούλα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στην «Espresso» έγκυρες δικαστικές πηγές, ο 42χρονος σήμερα Ασημάκης Κατσούλας, έχοντας εκτίσει περισσότερα από 20 χρόνια κράτησης σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, πριν από μερικά 24ωρα κατάθεσε αίτηση αποφυλάκισης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χανίων.

«Ο Κατσούλας καταδικάστηκε σε 2 φορές ισόβια, 12 χρόνια και 10 μήνες φυλάκιση για τα αποτρόπαια εγκλήματά του. Πλέον έχουν συμπληρωθεί τα 3/5 της ποινής του και έτσι κατάθεσε αίτησης αποφυλάκισης στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χανίων, το οποίο θα αποφασίσει αν τελικά θα αφεθεί ελεύθερος ή όχι» σημείωσαν οι ίδιες πηγές και πρόσθεσαν: «Αν η απόφαση είναι απορριπτική, τότε έχει δικαίωμα να προσφύγει στο Συμβούλιο Εφετών Χανίων. Κι αν κι εκεί απορριφθεί, τότε μπορεί να επαναφέρει την αίτηση σε διάστημα τριών μηνών. Ο ίδιος κρατείται από το 2011 στις αγροτικές φυλακές της Αγιάς Χανίων. Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χανίων αναμένεται μέσα σε διάστημα περίπου ενός μήνα».

Ωστόσο, αν κι έχει συμπληρώσει τα 3/5 της ποινής του κι έχει αποκτήσει δικαίωμα προς την ελευθερία, από τους δικαστικούς λειτουργούς θα εξεταστεί αν κατά τη διάρκεια της κράτησής του είχε επιδείξει κόσμια διαγωγή, καθώς και αν εναντίον του εκκρεμούν και άλλες επιθέσεις. Ο Ασημάκης Κατσούλας, όπως ανέφεραν στην «Espresso» συγκρατούμενοί του, έχει μετανιώσει για το παρελθόν του και το μόνο που τον ενδιαφέρει πλέον είναι να έρθει η ώρα που θα περάσει μια για πάντα την πόρτα εξόδου των φυλακών.

«Πρέπει επιτέλους να αφήσουν τον δαίμονα του παρελθόντος να πεθάνει» είχε σημειώσει ο ίδιος μιλώντας τον Μάιο του 2010 στην «Espresso». Θέλει να βρεθεί κοντά στην αγαπημένη του μητέρα Ιφιγένεια Κατσούλα και στη σύντροφό του. Μια νεαρή κοπέλα, με την οποία -όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος σε συγκρατούμενούς του- έχουν αρραβωνιαστεί εδώ και μερικά χρόνια.

Το χρονικό της φρίκης με τις δύο άγριες δολοφονίες στο Κορωπί

Στις 28 Δεκεμβρίου του 1993 οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις γύρω από τη δράση των σατανιστών της Παλλήνης έπαιρναν μορφή χιονοστιβάδας, συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη. Τρία νέα παιδιά διέπραξαν δύο από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα που έγιναν ποτέ στη χώρα. Τότε ήρθε στο φως της δημοσιότητας ότι ο 21χρονος Ασημάκης Κατσούλας, ο 19χρονος Μάνος Δημητροκάλης και η 18χρονη συνεργός τους Δήμητρα Μαργέτη παρέσυραν τη 14χρονη Θεοδώρα Συροπούλου σε τελετή μαύρης μαγείας και την οδήγησαν σε φρικτό θάνατο στις 27 Αυγούστου 1992, στη θέση Σέσι στο Κορωπί. Αφού την έγδυσαν και της έκλεψαν τα κοσμήματα, τη χτύπησαν με ένα ξύλο στο κεφάλι και τη στραγγάλισαν. Στη συνέχεια ο Ασημάκης Κατσούλας τη βίασε και μαζί με τον Εμμανουήλ Δημητροκάλη περιέλουσαν το σώμα της με βενζίνη και το έκαψαν. Από τη φωτιά μάλιστα προκλήθηκε πυρκαγιά στο δάσος του Υμηττού.

Επειτα, στις 14 Απριλίου 1993 θα διέπρατταν ακόμη μια στυγερή δολοφονία, με θύμα την 28χρονη καμαριέρα και μητέρα δύο παιδιών Γαρυφαλλιά Γιούργα. Οι δράστες τη συνάντησαν τυχαία, τη στιγμή που επέστρεφε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Με το πρόσχημα ότι είναι αστυνομικοί την επιβίβασαν στο αυτοκίνητο του Κατσούλα και την οδήγησαν σε ερημικό σημείο στο Κορωπί, όπου τις πέρασαν χειροπέδες στα χέρια, την έγδυσαν και τη βίασαν. Στη συνέχεια ο Α. Κατσούλας της πολτοποίησε το κεφάλι με μια πέτρα για να μην αναγνωρίζεται.

Ετσι έπεσε η αυλαία στο μακάβριο έργο της σατανικής τριάδας, που προσπαθούσε να μυήσει παράλληλα και άλλους συνομηλίκους της. Οταν οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη τους, οι δράστες ομολόγησαν και προφυλακίστηκαν. Στις 28 Ιανουαρίου έγινε η αναπαράσταση των δύο εγκλημάτων. Οι τρεις νεαροί παρευρέθηκαν μαζί με τις διωκτικές Αρχές στη θέση Σέσι στο Κορωπί, όπου και αναβίωσαν στιγμή προς στιγμή όλα όσα διαδραματίστηκαν τις βραδιές των δύο στυγερών εγκλημάτων. Την 1η Ιουλίου του 1995 το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας καταδικάζει τον Κατσούλα και τον Δημητροκάλη σε δις ισόβια κάθειρξη και τη συγκατηγορούμενή τους Δήμητρα Μαργέτη σε ποινή κάθειρξης 17 ετών και 4 μηνών. Την ποινή τους επικυρώνει 2,5 χρόνια μετά και το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο.

Οι συνεργοί στην εγκληματική του δράση

Ο 40χρονος πλέον Μάνος Δημητροκάλης εκτίει την ποινή του στις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας. Πληροφορίες αναφέρουν πως εργάζεται στο καφενείο του σωφρονιστικού καταστήματος και θεωρείται ένας ήσυχος κρατούμενος που δεν προκαλεί προβλήματα. Πριν από λίγα χρόνια, συγκεκριμένα το 2009, σε κάποια από τις άδειές του πήγε διακοπές με τους φίλους του και φωτογραφίες είχαν δημοσιευθεί στον Τύπο. Μαζί με λίγους φίλους του βρέθηκε σε ένα παραλιακό μπαράκι σε τουριστική περιοχή της Εύβοιας. Χωρίς να προκαλεί, παρότι συγκέντρωνε τα βλέμματα όσων από τους παρευρισκομένους τον αναγνώρισαν, έκανε αυτό που θα έκανε οποιοσδήποτε άντρας της ηλικίας του: διακοπές με φίλους.

Η Δήμητρα Μαργέτη είδε την πόρτα της εξόδου των φυλακών να ανοίγει στις 23 Νοεμβρίου του 2001. Επειτα από τρεις αιτήσεις της για αποφυλάκιση, οι οποίες απερρίφθησαν, το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά με βούλευμά του έκρινε πως η 25χρονη τότε Μαργέτη, έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής της, όπως ορίζει ο νόμος, δεν αποτελεί πλέον κίνδυνο για την κοινωνία και την αποφυλάκισε υπό όρους. Οσον αφορά τους περιοριστικούς όρους που της επιβλήθηκαν, αυτοί ορίζουν πως θα είναι υποχρεωμένη να διαμένει μόνιμα στο πατρικό της στην οδό Διονύσου 10 στην Παλλήνη, να παρουσιάζεται την 1η και 16η κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, ενώ της απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα. Πληροφορίες τη θέλουν να έχει παντρευτεί και να έχει γίνει μητέρα.

Τα ροζ τηλεφωνήματα του ισοβίτη σε κοριτσάκια κατά τη «θητεία» του στο Μαλανδρίνο

Τον Μάιο του 2010 κι ενώ ο Ασημάκης Κατσούλας εκτίει την ποινή του στις φυλακές Μαλανδρίνου Φωκίδας, απασχολεί και πάλι τις Αρχές. Μαζί με έναν άλλο συγκρατούμενό του, τον ισοβίτη Θεόδωρο Γεωργόπουλο, ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης για ανθρωποκτονία, κατηγορούνται ότι επικοινωνούσαν καθημερινά μέσω τηλεφώνου με δύο αδελφές, 11 και 12 χρόνων! Σύμφωνα με την Ασφάλεια και το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι δύο βαρυποινίτες για περίπου έναν χρόνο επέλεγαν από τους τηλεφωνικούς καταλόγους τυχαίους αριθμούς και χρησιμοποιώντας τα καρτοτηλέφωνα των φυλακών Μαλανδρίνου έπαιρναν τηλέφωνο σε ανύποπτους πολίτες.

Μάλιστα εμφανίζονταν ως αστυνομικοί και αφού ρωτούσαν αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι, έπειθαν τους ανυποψίαστους γονείς πως κάνουν έρευνα για την παιδική πορνογραφία και ζητούσαν να έχουν συνομιλία με τα παιδιά τους. Οι δύο ισοβίτες έδειχναν προτίμηση στα κοριτσάκια 11-15 ετών.

Στη συνέχεια, αφού οι δύο φυλακισμένοι είχαν αποκτήσει την εμπιστοσύνη τόσο των γονιών όσο και των παιδιών τους, έπαιρναν τηλέφωνο σε ώρες που η μητέρα και ο πατέρας έλειπαν από το σπίτι, προκειμένου να μιλήσουν ανενόχλητοι με το ανήλικο κορίτσι. Με το πρόσχημα πως θα προβούν σε μια ανώδυνη «τηλεφωνική εξέταση DNA» (!), ώστε να το προστατέψουν από επίδοξους παιδεραστές, έπειθαν το ανυποψίαστο παιδί να προβεί σε άσεμνες πράξεις και να τους τις περιγράφει για να ικανοποιούνται σεξουαλικά. Η δράση τους τελείωσε όταν εμφανίστηκαν στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής δύο γονείς και κατήγγειλαν την τηλεφωνική παρενόχληση των παιδιών τους από δύο άγνωστα άτομα, τα οποία εμφανίζονταν ως αστυνομικοί.

Μετά την ψηφιακή ανάλυση των τηλεφωνημάτων, αλλά και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που διέταξε ο αρμόδιος εισαγγελέας, οι αστυνομικοί έφτασαν στις φυλακές του Μαλανδρίνου και έκαναν έρευνα στα κελιά των δύο κρατουμένων, όπου βρήκαν μια τηλεκάρτα. Από τη διερεύνηση και την ανάλυση των στοιχείων της τηλεκάρτας ταυτοποιήθηκε η χρήση της από τους δύο ισοβίτες. «Δεν παρενόχλησα σεξουαλικά καμία κοπέλα και δεν μου έχει αποδοθεί κανένα κατηγορητήριο για όλα αυτά» είχε πει τότε ο ίδιος στην «Espresso» αφήνοντας μάλιστα και υπαινιγμούς: «Κάποιοι ήθελαν σκοπίμως να με εμπλέξουν λόγω της επικείμενης άδειάς μου από τις φυλακές». Επίσης, τον Μάρτιο του 2005 σε μία άδειά του από τις φυλακές ο Κατσούλας φέρεται να είχε εμφανιστεί σε 23χρονη ως αστυνομικός και είχε προσπαθήσει να τη βιάσει.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....