Βασιλιάς στη φοροδιαφυγή

Ο «βασιλιάς της αιολικής ενέργειας» στην Ιταλία ήταν, μέχρι χθες τουλάχιστον, και… βασιλιάς της φοροδιαφυγής σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση, έχοντας φυσικά τη συνδρομή της μαφίας. Η ιταλική Δικαιοσύνη προχώρησε σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αξίας 1,3 δισ. ευρώ, ιδιοκτησίας του Βίτο Νικάστρι, ο οποίος κατείχε σαράντα τρεις επιχειρήσεις για τη δημιουργία αιολικών πάρκων στη Σικελία. Συνεργαζόταν στενά με τον «αρχινονό» Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, τον νέο επικεφαλής της Κόζα Νόστρα, που διαδέχθηκε τον Μπερνάρντο Προβεντσάνο.

Εκτός από τις σαράντα τρεις εταιρείες κατασχέθηκαν επίσης άλλα ενενήντα οκτώ ακίνητα, στα οποία συγκαταλέγονται βίλες, πολυκατοικίες και αποθήκες, καθώς και πενήντα πέντε τραπεζικοί λογαριασμοί. Στη λίστα των αγαθών ιδιοκτησίας του «βασιλιά της αιολικής ενέργειας» συμπεριλαμβάνονται επίσης σκάφη, αγροτεμάχια και επτά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα.

«Με την επιχείρηση αυτή συνεχίζουμε να αποδυναμώνουμε με καθοριστικό τρόπο τα κύρια στελέχη του οργανωμένου εγκλήματος. Με την κατάσχεση των μεγάλων περιουσιών κόβουμε τα φτερά των ισχυρών φυγόδικων» δήλωσε ο Αρτούρο Ντε Φελίτσε, επικεφαλής της Διεύθυνσης Ερευνών κατά της Μαφίας, που συνέβαλε ιδιαίτερα στην αποκάλυψη της δράσης του Νικάστρι.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ