Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το μακάβριο τηλεφώνημα στον πατέρα του ειδικού φρουρού που θάφτηκε σε μπάζα...

Ο βίαιος θάνατος του ειδικού φρουρού μέσα στα μπάζα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 18 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μεθοδεύστε τις κινήσεις σας με τέτοιον τρόπο, ώστε...

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

Τελευταίο τραγούδι στον Λάκη Παππά

Κλίμα συγκίνησης και δάκρυα στο στερνό «αντίο» στον θρύλο των μπουάτ, που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Λίγοι -αλλά εκλεκτοί- φίλοι και συνεργάτες είπαν χθες το τελευταίο «αντίο» στον Λάκη Παππά. Ο χαρισματικός τραγουδιστής των μπουάτ που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη, σε ηλικία 75 χρόνων, οδηγήθηκε χθες το απόγευμα στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, παρουσία συγγενών, αλλά και λίγων καλλιτεχνών που βρέθηκαν εκεί για να στηρίξουν την οικογένειά του. Η σύζυγός του Μάρη συνοδευόταν από την κόρη τους Ελπίδα, ενώ παρούσα ήταν και η πρώτη του γυναίκα, Ειρήνη, με τον γιο τους Γιώργο, καθώς και τα δύο της εγγόνια. Παρούσα και η σύζυγος του αδερφού του, Σπύρου Παππά, η ηθοποιός Αννα Ιασωνίδου.


Συγκλονισμένος ήταν ο τραγουδιστής του «Μεγάλου Ερωτικού» του Μάνου Χατζιδάκι, Δημήτρης Ψαριανός, ο οποίος ήταν και ξάδερφος του καλλιτέχνη, που πρόσθεσε το όνομά του στους μύθους του Νέου Κύματος. Σπαρακτικός ήταν ο αποχαιρετισμός του τραγουδιστή Κώστα Καράλη -αδελφού της Ελπίδας- πάνω από το μνήμα. Για τον «πιο σπουδαίο τροβαδούρο», όπως τον χαρακτήρισε, μίλησε ο Νότης Μαυρουδής, ο οποίος έκανε λόγο για έναν μοναχικό καλλιτέχνη που κινήθηκε εκτός των κυκλωμάτων. «“Τι νέα να έχω εγώ;” έλεγε όποτε τον ρωτούσα “τι νέα, Λάκη;”» ανέφερε στον επικήδειό του ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, εκφράζοντας έτσι κατά κάποιο τρόπο το παράπονο του «θρύλου των μπουάτ».


Φόρος τιμής


Ανάμεσα στους φίλους που θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του ήταν οι ηθοποιοί Κώστας Πρέκας και Ανέστης Βλάχος, η Πόπη Αστεριάδη, που μοιράστηκε με τον Λάκη Παππά τον εκπληκτικό δίσκο «Πάει κι αυτή η Κυριακή», η τραγουδίστρια Λίτσα Σακελλαρίου, ο συγγραφέας και στιχουργός Γιάννης Κακουλίδης, ο ιδιοκτήτης του θεάτρου Στοά Θανάσης Παπαγεωργίου και ο ποιητής και στιχουργός Δημήτρης Ιατρόπουλος.


Ο ιδιαίτερος καλλιτέχνης με τη ζεστή φωνή και το χαμηλό προφίλ γεννήθηκε στην Πρέβεζα και ήθελε να γίνει μηχανικός αεροσκαφών, αλλά τελικά τον κέρδισαν η μουσική και το τραγούδι. Το 1958 έκανε την πρώτη εμφάνισή του ως τραγουδιστής στην μπουάτ Τιπούκειτος, ενώ έναν χρόνο αργότερα γνωρίστηκε με τον Μάνο Χατζιδάκι και συμμετείχε στο θεατρικό έργο «Παραμύθι χωρίς όνομα», σε στίχους και διασκευή του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ερμηνεύοντας τραγούδια του συνθέτη. Συνεργάστηκαν ξανά μαζί στη θρυλική «Οδό Ονείρων», που ανέβηκε στο θέατρο Μετροπόλιταν το 1961.


Τραγουδούσε τα κλασικά πλέον τραγούδια «Μανούλα μου» και «Κυρ Μιχάλης», τα οποία αρχικά είχαν γραφτεί για το «Παραμύθι χωρίς όνομα». Η δισκογραφία του Λάκη Παππά περιλαμβάνει μια σειρά από αισθαντικά κομμάτια, όπως τα «Πάει κι αυτή η Κυριακή», «Κι ύστερα μου μιλάς», «Κάποιος γιορτάζει», «Μην κουραστείς να μ’ αγαπάς», «Ηταν καμάρι της αυγής», «Ο Εκτορας κι η Ανδρομάχη», «Ελα μαζί μου», «Ρίχνω την καρδιά μου στο πηγάδι».


ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ – Φωτ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...