Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Νέα «όπλα» κατά της φαλάκρας

Ο πλαστικός χειρούργος δρ Γιάννης Γκούρας εξηγεί πως δίνει λύση σε άνδρες και γυναίκες που έχουν χάσει τα μαλλιά τους.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μάχη κατά της τριχόπτωσης ξεκίνησε… Και η νίκη είναι δεδομένη, καθώς οι εξειδικευμένοι επιστήμονες έχουν στη φαρέτρα τους δύο νέα πανίσχυρα όπλα: δύο νέες επαναστατικές ιατρικές θεραπείες για την τριχόπτωση και τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Ο dr Γιάννης Γκούρας θεωρείται ένας από τους πιο ειδικούς πλαστικούς χειρουργούς, καθώς ασχολείται ιδιαιτέρως με τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Είναι διευθυντής της Κλινικής Μεταμόσχευσης Μαλλιών του Metropolitan Hospital και επιστημονικός διευθυντής της HairGenesis Clinic, καθώς και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μεταμόσχευσης Μαλλιών.

Επειτα από 20ετή εμπειρία και χιλιάδες επεμβάσεις στο ενεργητικό του, έχοντας εφαρμόσει τις πιο σύγχρονες τεχνικές και σε συνεργασία με τους πιο καταξιωμένους ειδικούς σε Ευρώπη και Αμερική, δημιούργησε μια εξειδικευμένη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών.

Οπως είπε ο ίδιος μιλώντας στην «Espresso», υπάρχουν πολλοί Ελληνες, τραγουδιστές, ηθοποιοί, αθλητές, πολιτικοί που τον έχουν εμπιστευθεί για να τους δώσει λύση στο πρόβλημα της τριχόπτωσης και της φαλάκρας, οι οποίοι έχουν κάνει μεταμόσχευση μαλλιών και έχουν δει σημαντική βελτίωση στην ψυχολογία και τη διάθεσή τους.

Σύμφωνα με μελέτες, ένας στους δύο άνδρες θα γίνει φαλακρός και μία στις 10 γυναίκες θα έχει πρόβλημα τριχόπτωσης και αραίωσης των μαλλιών της.

Στο πρόβλημα της τριχόπτωσης και της φαλάκρας οι λύσεις που προτείνονται από «δήθεν ειδικούς» και τσαρλατάνους είναι αρκετές, οι τεχνικές παρά πολλές, τα δε προϊόντα που κυκλοφορούν υπόσχονται θαύματα… Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μεγαλώνει η απόγνωση του ανθρώπου που θέλει να βάλει τέλος στο τεράστιο αισθητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Γι’ αυτό όλοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να δείχνουν εμπιστοσύνη μόνο σε εξειδικευμένους γιατρούς.

«Νέοι άνδρες που μας εμπιστεύτηκαν και υπεβλήθησαν σε μεταμόσχευση μαλλιών ανέφεραν τεράστια ψυχολογικά οφέλη, αυξήθηκε ο βαθμός αυτοεκτίμησής τους και η αντίληψή τους για το πόσο ελκυστικοί νιώθουν. Απέβαλαν τον φόβο και την ανασφάλεια για τη δημιουργία φαλάκρας στο μέλλον» σημείωσε ο dr Γιάννης Γκούρας και πρόσθεσε:

«Σταμάτησαν να ανησυχούν για το πώς θα εξελιχθεί μελλοντικά η τριχοφυΐα τους. Νιώθουν και πάλι ελκυστικοί και βέβαιοι ότι στο μέλλον το θέμα της φαλάκρας δεν θα έχει αρνητικές επιδράσεις στην κοινωνική, επαγγελματική, αλλά και την προσωπική τους ζωή».

Τεχνική automatic fue χωρίς ράμματα και ουλές

«Το μεγάλο μειονέκτημα των προηγούμενων τεχνικών ήταν η ουλή μετά την αφαίρεση του μοσχεύματος από τη δότρια περιοχή» εξηγεί ο dr Γκούρας και περιγράφει τη διαδικασία της τεχνικής Automatic FUE, χωρίς ράμματα και ουλές.

«Χρησιμοποιώντας πάντα μικροσκόπιο, αφαιρούμε από τη δότρια περιοχή ένα-ένα κάθε τριχοθυλάκιο από το πίσω μέρος της και εν συνεχεία το μεταφέρουμε και το τοποθετούμε ακέραιο στη φαλακρή ζώνη. Με τη μέθοδο αυτή αποφεύγουμε τη χειρουργική αφαίρεση του μοσχεύματος από το πίσω μέρος της κεφαλής και δεν χρειάζονται τομές και ράμματα.

Ετσι μπορεί όποιος επιθυμεί να κουρέψει όσο κοντά θέλει τα μαλλιά του χωρίς να φαίνεται ούτε ίχνος ουλής. Η τεχνική αυτή καθιστά την επέμβαση τελείως ανώδυνη και αναίμακτη. Επίσης, μπορούμε να καλύψουμε πάσης φύσεως ουλές στο τριχωτό της κεφαλής και να δημιουργήσουμε φρύδια σε περιπτώσεις ανθρώπων που, για κάποιο λόγο, τα έχουν χάσει».

 Νέα θεραπεία κατά της τριχόπτωσης

PRP – Θεραπεία αντιγήρανσης των τριχοθυλακίων

Τα τελευταία χρόνια προτείνεται και εφαρμόζεται σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού μια νέα θεραπεία για την τριχόπτωση, η λεγόμενη PRP (Platelet Rich Plasma). Βασίζεται στη χρήση πλάσματος πλούσιου σε αιμοπετάλια από το αίμα του ίδιου του ασθενούς, δηλαδή είναι μια αυτόλογη μεσοθεραπεία.

Το PRP περιέχει μεγάλη ποικιλία θρεπτικών ουσιών και αυξητικών παραγόντων, τα οποία υπάρχουν στο πλάσμα και τα αιμοπετάλια και έχει εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια:

1. Στην αγγειοχειρουργική, για επούλωση χρόνιων ελκών και κατακλίσεων.

2. Στην ορθοπεδική, για τη θεραπεία αθλητικών κακώσεων.

3. Στην αισθητική δερματολογία, για την πρόληψη της γήρανσης και την αναζωογόνηση του δέρματος κλπ.

Πώς ενεργεί η PRP αγωγή κατά της τριχόπτωσης – Ποια είναι τα οφέλη και οι ενδείξεις

Το PRP προσφέρει σημαντική βοήθεια στα τριχοθυλάκια, μέσω των εξής μηχανισμών:

1. Επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσής τους.

2. Βελτιώνει την ποιότητα των ιστών πέριξ των τριχοθυλακίων.

3. Συμβάλλει στην αποφυγή διαταραχών του μεταβολισμού των τριχοθυλακίων.

4. Μειώνει τους επιβαρυντικούς παράγοντες που επιταχύνουν τον ρυθμό της τριχόπτωσης.

5. Αναστέλλει την επίδραση των επιβαρυντικών παραγόντων.

6. Δρα ως αντιφλεγμονώδες σε περιπτώσεις παθολογικών καταστάσεων του τριχωτού της κεφαλής.

Συμπερασματικά, το PRP επιτυγχάνει τον περιορισμό και την επιβράδυνση της τριχόπτωσης και ενισχύει τον μεταβολισμό των τριχοθυλακίων. Τα αποτελέσματα της θεραπείας PRP γίνονται εμφανή έπειτα από 2-3 μήνες και συνήθως ο κύκλος της βελτίωσης ολοκληρώνεται έπειτα από 6-7 μήνες.

Το σημαντικότερο είναι η απόλυτη ασφάλεια της θεραπείας, που δεν παρουσιάζει καμία παρενέργεια σε σύγκριση με όλες τις άλλες προτεινόμενες.

PRP – Πώς πραγματοποιείται

Υστερα από τη λήψη μικρής ποσότητας αίματος και αφού γίνει φυγοκέντριση από εξειδικευμένο γιατρό, επιτυγχάνουμε: απομόνωση του πλάσματος με τα αιμοπετάλια, προσθήκη στο πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα διαλύματος ιόντων ασβεστίου, με στόχο την ενεργοποίηση και την έκκριση αυξητικών παραγόντων. Στη συνέχεια το εμπλουτισμένο με αιμοπετάλια πλάσμα εγχύεται σε περιοχές του τριχωτού της κεφαλής.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}35{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...