Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Εξαγωγαί αοιδών στις glam πίστες του εξωτερικού!

Πώς ο Νίκος Κονσολάκης «εξάγει» τους τραγουδιστές.

Το όνομά του βρίσκεται πίσω από τα «χρυσά» deals των μεγαλύτερων τραγουδιστών της χώρας με το εξωτερικό. Για παραπάνω από μία εικοσαετία έχει καταφέρει να συνεργαστεί με τα πιο λαμπερά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, που διακαώς θέλουν να δουν από κοντά οι ομογενείς σε όλο τον κόσμο.

Αννα Βίσση, Αντώνης Ρέμος, Ελενα Παπαρίζου, Γιώργος Μαζωνάκης, Καίτη Γαρμπή, Δέσποινα Βανδή, Νίκος Κουρκούλης, Πάολα, Πάνος Κιάμος, Αμαρυλλίς, Βασίλης Καρράς, Στέλιος Ρόκκος, Γιώργος Μαργαρίτης, Νίκος Οικονομόπουλος, Κέλλυ Κελεκίδου είναι λίγοι μόνο από τους καταξιωμένους τραγουδιστές που με τη βοήθεια του Νίκου Κονσολάκη βρέθηκαν και τραγούδησαν μπροστά σε χιλιάδες θαυμαστές τους σε Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ρουμανία, Ολλανδία. Τώρα ο καταξιωμένος μάνατζερ έχει βάλει στόχο να μυήσει στην ελληνική διασκέδαση και τους κατοίκους του -πολύ in- Ντουμπάι, αφού έχει αρχίσει ήδη τις πρώτες επαφές με επιχειρηματίες πασίγνωστων νυχτερινών μαγαζιών της μεγαλύτερης πόλης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Η ελληνική διασκέδαση στο εξωτερικό πουλάει πάρα πολύ, ειδικά από την εποχή που μπήκε στη ζωή μας το διαδίκτυο. Οι μετοχές των τραγουδιστών μας θα έλεγα ότι έχουν χτυπήσει limit up, αφού έχουν πάρα πολύ μεγάλη ζήτηση και έξω» αναφέρει στην «Espresso της Κυριακής» ο Νίκος Κονσολάκης, που για μεγάλα διαστήματα είναι στην κυριολεξία με μια βαλίτσα στο χέρι, αφού πρέπει να ταξιδεύει με τους τραγουδιστές του προς πάσα κατεύθυνση, δεδομένου ότι διοργανώνει και συναυλίες τους στην περιφέρεια, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. «Μπορώ να βρεθώ με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στη Γερμανία και έπειτα από λίγες ημέρες να είμαι με τον Χολίδη στη Ζάκυνθο και μετά με τον Κιάμο στην Πάτρα. Την ίδια στιγμή να πρέπει να είμαι με τη Φουρέιρα στο εξωτερικό και παράλληλα να μου ζητάνε για αλλού την Ελλη Κοκκίνου. Δεν υπάρχει στάνταρ πρόγραμμα, αφού καλούμαι όπου μπορώ να βρίσκομαι κι εγώ μαζί με τον καλλιτέχνη».

Με τους περισσότερους τραγουδιστές ο Νίκος Κονσολάκης διατηρεί όλα αυτά τα χρόνια και πάρα πολύ καλές σχέσεις, αφού τους θεωρεί μέλη της μεγάλης οικογένειάς του. «Δεν γίνεται διαφορετικά. Υστερα από τόσα χρόνια έχουμε γίνει όλοι μια παρέα. Βέβαια, από πλευράς μου επιβάλλεται να κρατάω κάποιες ισορροπίες, γιατί έχω να κάνω και με άτομα που θέλουν ειδικό χειρισμό. Το πρώτο πράγμα που φρόντιζα πάντα να κάνω από την αρχή της συνεργασίας μου ήταν να μαθαίνω τα χούγια τους, τις παραξενιές τους. Δεν είναι όλοι ίδιοι και δεν συμπεριφέρονται όλοι το ίδιο. Σχεδόν με όλους όμως έχω περάσει όμορφες στιγμές, ακόμα κι αν βρεθήκαμε στην άλλη πλευρά του πλανήτη» αναφέρει ο γνωστός μάνατζερ και μας αποκαλύπτει πως στο εξωτερικό πολλοί Ελληνες τραγουδιστές αντιμετωπίζονται από τους θαυμαστές τους ως γνήσιοι μεγάλοι σταρ:

«Επειδή έχουν την ευκαιρία να τους δουν λίγες φορές, δεν κρύβουν τον ενθουσιασμό τους. Τους αντιμετωπίζουν σαν μεγάλους σταρ και αυτό πολλές φορές φέρνει σε αμηχανία τους καλλιτέχνες, κάποιοι από τους οποίους είναι εξαιρετικά απλοί και χαμηλών τόνων. Στην Ελλάδα τώρα πια δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ το lifestyle των επωνύμων, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στο εξωτερικό, όπου ονόματα όπως η Χαρούλα Αλεξίου, η Αννα Βίσση, η Δέσποινα Βανδή, ο Αντώνης Ρέμος, ο Πάνος Κιάμος, ο Νίκος Κουρκούλης και άλλοι πολλοί φυσικά, κάνουν το κοινό να παραληρεί όταν τους βλέπει από κοντά. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι έχω κλείσει για τον Νίκο Κουρκούλη και την Κέλλυ Κελεκίδου μια σειρά από εμφανίσεις στην Αυστραλία και γνωρίζω ότι από τώρα οι θαυμαστές τους τους περιμένουν πώς και πώς. Το ζευγάρι αυτό το αγαπάνε πολύ έξω, γι’ αυτό και τις περισσότερες φορές τους θέλουν και τους δύο μαζί».

Οπως εξηγεί ο Νίκος Κονσολάκης, υπάρχουν επιχειρηματίες στο εξωτερικό που νομίζουν ότι -λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα- οι τραγουδιστές «πεινάνε» και είναι διατεθειμένοι για λίγα ευρώ να κάνουν ένα υπερατλαντικό ταξίδι. «Εχει πολλή πλάκα. Με πήρε πρόσφατα ένας από το Τέξας και μου ζητούσε τραγουδιστή για μία εμφάνιση, με το συνολικό κόστος στα 3.000 ευρώ.

“Αστειεύεσαι” του απάντησα. Οι ώρες μόνο που θα έτρωγε στο ταξίδι αυτός ο καλλιτέχνης, θα του στοίχιζαν περισσότερα από την πληρωμή του. Κάποιοι έχουν ξεφύγει» λέει ο αυτοκράτορας των χρυσών deals, που μας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν δέχτηκε ποτέ να συνεργαστεί με έναν καλλιτέχνη αποκλειστικά, αν και είχε πολλές σχετικές προτάσεις.

«Δεν το έκανα ποτέ για πάρα πολλούς λόγους. Πρώτον, γιατί κάθε εταιρία έχει τους δικούς της μάνατζερ γι’ αυτή τη δουλειά και, δεύτερον, γιατί στο εξωτερικό θα μου ήταν αδύνατο να δουλέψω μόνο με ένα άτομο. Εμένα με ενδιαφέρει να συνεργάζομαι με πολλούς, γιατί έχει περισσότερο ενδιαφέρον και μόνο έτσι καταλαβαίνεις και πώς δουλεύει το όλο σύστημα. Τώρα πια είναι αδύνατο να το κάνω, αφού τους αγαπώ όλους και με όλους περνάω μοναδικές στιγμές διασκέδασης».

Από τον Καζαντζίδη στον Κιάμο

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 οι ομογενείς γνώριζαν συγκεκριμένους τραγουδιστές, με αποτέλεσμα να ζητάνε μόνο εκείνους για συναυλίες. «Ενα τραγούδι που γινόταν επιτυχία στην Ελλάδα, οι ομογενείς το μάθαιναν έπειτα από τρία χρόνια. Ετσι, εκεί που αρχικά ζητούσαν μόνο αυτούς που γνώριζαν να δουν από κοντά, όπως τους Στέλιο Καζαντζίδη, Μανώλη Αγγελόπουλο, Στράτο Διονυσίου, Μαρινέλλα, στην πορεία μάθαιναν και τους πιο νέους. Τώρα πια γνωρίζουν τους τραγουδιστές σχεδόν ταυτόχρονα με εμάς, αφού ενημερώνονται μέσα από το ίντερνετ.

Μάλιστα υπάρχουν στιγμές που μου ζητάνε νέους καλλιτέχνες που ακόμα κι εγώ δεν έχω μάθει ακόμα!» εξηγεί ο γνωστός μάνατζερ, με τον οποίο επικοινωνούν καθημερινά δεκάδες επιχειρηματίες από κάθε γωνιά του πλανήτη. «Μου ζητάνε κάποια ονόματα για τα οποία είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ένα αρκετά σεβαστό ποσό, αφού γνωρίζουν την καλλιτεχνική τους αξία. Επικοινωνώ με τους καλλιτέχνες που θέλουν, βλέπουμε το πρόγραμμά τους και, αν μπορούν, τότε κλείνουμε τη δουλειά. Αν όχι, πάμε στην αμέσως επόμενη εναλλακτική πρόταση».

Η γνωριμία με τη Lady D που άλλαξε τη ζωή του!

Για τον Νίκο Κονσολάκη όλα άρχισαν το 1993, όταν αποφάσισε στο μαγαζί όπου εργαζόταν ως dj στο Ηράκλειο Κρήτης να κάνει την παρουσίαση του καινούργιου δίσκου της Αντζελας Δημητρίου. «Η Αντζελα τότε τραγουδούσε το “Φταίει ο έρωτας” και γινόταν πανικός παντού. Μεγάλες στιγμές είχαμε ζήσει. Τη θεωρώ και γούρι μου την Αντζελα, γιατί ήταν η πρώτη με την οποία κατάφερα να έρθω σε επαφή μαζί της. Ως dj ξεκίνησα τα καλοκαίρια στα μεγαλύτερα κλαμπ της Χερσονήσου.

Μένω μόνιμα στο Μόναχο και τα καλοκαίρια πήγαινα στην Κρήτη. Μια περίοδο ήθελα να παραμείνω και χειμώνα, αλλά επειδή τα μαγαζιά έκλειναν πήγα στο Ηράκλειο, όπου κατάφερα κι εκεί να καταξιωθώ. Πάντα όμως ήθελα να κάνω κάτι άλλο. Ετσι μια μέρα καθώς αγόραζα δίσκους από το δισκοπωλείο του Αεράκη στο κέντρο του Ηρακλείου, πληροφορήθηκα πως θα έφερνε την Αντζελα για να υπογράψει αυτόγραφα και να της κάνει παρουσίαση του δίσκου της. Τον έπεισα η παρουσίαση να γίνει στο μαγαζί όπου δούλευα.

Ηταν Δευτέρα, θυμάμαι, και οι ουρές έφταναν μέχρι έξω. Μετά φέραμε τον Πανταζή και ο ένας τραγουδιστής διαδέχθηκε τον άλλο. Το αποτέλεσμα ήταν στη συνέχεια να επικοινωνούν μαζί μου επιχειρηματίες του νησιού, που με έβαζαν να μεσολαβήσω ώστε να εμφανιστούν οι καλλιτέχνες και στα μαγαζιά τους. Ετσι σιγά σιγά άρχισα να κάνω γνωριμίες και με επιχειρηματίες εκτός Κρήτης και μετά και εκτός Ελλάδας, όπου έκλεινα διάφορες βραδιές με τους καλλιτέχνες που μου ζητούσαν. Και σήμερα μιλάω σχεδόν με ολόκληρο τον κόσμο».

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ – Φωτ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....