Οδηγίες Σαμαρά στους υπουργούς για καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων

Τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας είναι ήδη ορατά, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς μιλώντας σε συνέδριο για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού 36 δισ. Ευρώ. Ο κ. Σαμαράς αποκάλυψε ότι έχει στείλει φακέλους με οδηγίες σε όλα τα υπουργεία για ενέργειες συντονισμού και επιτάχυνσης με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων.

Το 2013, όπως είπε ο πρωθυπουργός, είναι έτος καμπής το οποίο θα οδηγήσει στην ανάπτυξη, καθώς τα αποτελέσματα των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση θα αρχίσουν να φαίνονται σαφώς το επόμενο τρίμηνο και να καταγράφονται στην αγορά έως το τέλος του χρόνου. Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι τον Φεβρουάριο, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, υπήρξε θετικό ισοζύγιο μεταξύ προσλήψεων και απολύσεων, γεγονός που -όπως σημείωσε- αποτελεί σημαντικό σημάδι ανάκαμψης.

Αναφερόμενος γενικότερα στην πορεία της οικονομίας, τόνισε ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης και πως η κρίση έχει τραυματίσει το ευρωπαϊκό όραμα – ειδικά στον Νότο. «Πιστεύω», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, «ότι ακόμη και αυτοί που αντιδρούν μέσα τους εύχονται να παραμείνουμε στο ευρώ και στην Ευρώπη». Αναφερόμενος εξάλλου στον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, με επίκεντρο την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων και την υλοποίηση των έργων, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «οι εποχές των χαλαρών ρυθμών για το Δημόσιο έχουν τελειώσει».

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ