Κόντρα για το ενοίκιο

Η κόρη του Κωστή Στεφανόπουλου, Ειρήνη σε περιπέτειες.

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του δήμου Χίου και της κόρης του πρώην προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου για το ενοίκιο του ακινήτου όπου στεγαζόταν μέχρι πρότινος το δικηγορικό της γραφείο. Η Ειρήνη Στεφανοπούλου, επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια, ζήτησε νέα μείωση μισθώματος, αίτημα που όμως απορρίφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δήμου Χίου σε σχετική συνεδρίασή του.

Πριν από περίπου ένα χρόνο η δικηγόρος είχε ζητήσει και είχε κερδίσει μείωση ενοικίου στο ακίνητο της οδού Βαλαωρίτου 9, στο Κολωνάκι -ιδιοκτησίας του δήμου Χίου-, με αποτέλεσμα τα 1.200 ευρώ να γίνουν 900 ευρώ. Επειτα από λίγο καιρό όμως, με νεότερο έγγραφό της αξίωσε από τον δήμο επιπλέον μείωση, ύψους 400 ευρώ, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μελών του συμβουλίου, τα οποία χαρακτήρισαν το αίτημα παράλογο.

«Ο δήμος έκανε μεγάλη υποχώρηση μειώνοντας το αρχικό μίσθωμα» είπε η Κλαίρη Κωστάλα, ενώ ο συνάδελφός της Δ. Τζιώτης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η οικογένειά του είναι οι πρώτοι που πρέπει να δείχνουν έμπρακτα το καλό παράδειγμα και να βοηθούν το Δημόσιο».

Μιλώντας στην «Espresso», ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δήμου Χίου Βασίλης Μυριαγκός τόνισε: «Το αίτημα αφορούσε μείωση για τους τελευταίους τρεις μήνες, τους οποίους δεν έχει πληρώσει. Πήραμε αντίθετη απόφαση, διότι βρίσκεται σε ισχύ το συμβόλαιο που έχουμε ήδη υπογράψει και δεν μπορούμε να αναιρέσουμε, και το οποίο λήγει στο τέλος Απριλίου. Ως δήμος έχουμε τέσσερα ακίνητα, τα οποία νοικιάζονται έπειτα από δημοπρασία. Ξεκινάμε με μια τιμή εκκίνησης και από κει και πέρα όποιος δώσει τα περισσότερα το νοικιάζει. Ετσι θα ξαναγίνει και τώρα, μετά τη λήξη του συμβολαίου».

Σημειώνεται ότι η κυρία Στεφανοπούλου έχει φύγει από το διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου επί της Βαλαωρίτου, εμβαδού 96 τ.μ., και έχει στεγάσει το δικηγορικό γραφείο της στην Ομήρου.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ