Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Χιούμορ και συγκίνηση με τον «Μάγκα»

Πολλοί άνθρωποι της σόουμπιζ έδωσαν το «παρών» στην πρεμιέρα του έργου της Πηνελόπης Δέλτα που ανέβασε η Μιμή Ντενίση.

Η Μιμή Ντενίση και ο «Μάγκας» της έκαναν πρεμιέρα, παρουσιάζοντας με χιούμορ αλλά και και πολλή συγκίνηση ένα από τα καλύτερα έργα της Πηνελόπης Δέλτα! Πολλά γνωστά ονόματα της σόουμπιζ, καθώς και η μητέρα και η αδελφή της πρωταγωνίστριας συγκεντρώθηκαν στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για να παρακολουθήσουν μια πραγματικά ενδιαφέρουσα παράσταση.

Η αλήθεια είναι πως πριν ανοίξει η αυλαία κάποιοι από τους παρευρισκομένους εξέφραζαν τις… απορίες τους για το περιεχόμενο του έργου «Η Πηνελόπη Δέλτα συναντάει τον Μάγκα», που βασίζεται στο μυθιστόρημα της συγγραφέας «Ο Μάγκας» και καταγράφει μια πολύ ιδιαίτερη ιστορική εποχή, αυτή του Μακεδονικού Αγώνα. Ομως από τις πρώτες κιόλας ατάκες των πρωταγωνιστών (και ειδικά της κυρίας Ντενίση, η οποία είναι η αφηγήτρια του έργου και υποδύεται τη Δέλτα, καθώς και του Δημήτρη Μακαλιά, ο οποίος ενσαρκώνει με υπέροχο τρόπο τον… σκύλο) ο θεατής αντιλαμβάνεται ότι έχει να κάνει με ένα καλογραμμένο και γρήγορο έργο, στο οποίο οι ιστορικές αναφορές παρουσιάζονται μέσα από έξυπνα ευρήματα, σε σωστή δόση.

«Προσπάθησα να κρατήσω τις σωστές ισορροπίες» δήλωσε η Μιμή Ντενίση στην «Espresso», η οποία έγραψε το έργο σε συνεργασία με την Κωνσταντίνα Γιαχαλή και το σκηνοθέτησε η ίδια. Με δύο λόγια, πρόκειται για μια καλοστημένη παράσταση η οποία απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και προσφέρει πολλές στιγμές γέλιου (κυρίως με την παρουσία του «Μάγκα», που μπλέκεται στα πόδια όλων σχεδόν των ηρώων και τους κάνει άνω-κάτω) αλλά και αληθινής συγκίνησης (ειδικά όταν γίνονται αναφορές σε εκείνους του Ελληνες που έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία της Ελλάδας πριν από εκατό χρόνια περίπου). Η Μιμή Ντενίση, μελετώντας για καιρό το έργο αλλά και τη ζωή της Πηνελόπης Δέλτα, αναφέρει μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα της παράστασης: «Τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας, με έκαναν να σκεφτώ τις τρομερές αφηγήσεις της Δέλτα. Ετσι μου ήρθε η ιδέα του έργου. Ενας φανταστικός διάλογος της Δέλτα με τον ήρωά της, κομμάτια από τις συζητήσεις της με τον Ιωνα Δραγούμη, σκηνές από τον “Μάγκα”. Κι όποιος νομίζει πως το έργο μιλάει για το παρελθόν, θα ήθελα να μου το πει στο τέλος της παράστασης, γιατί πολλά μένουν ίδια με την εποχή που γράφτηκε». Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει και υλικό για τον θάνατο του Παύλου Μελά από το αρχείο της μητέρας της πρωταγωνίστριας, Μαρίας Ντενίση.

Το «παρών» στην πρεμιέρα έδωσαν πολλοί εκπρόσωποι της νέας γενιάς του καλλιτεχνικού κόσμου και όχι μόνο, όπως είναι ο Κρατερός Κατσούλης με τη σύζυγό του Κατερίνα Καραβάτου, η Νάντια Μπουλέ, η Χριστίνα Αλεξανιάν, ο Στράτος Τζώρτζογλου, ο Κωνσταντίνος Λάγκος, αλλά και ο Νίκος Αποστολόπουλος, η Λόλα Νταϊφά, ο Νάσος Γαλακτερός κ.ά.

Κοινή εμφάνιση Μπουγιούρη και Πλάκα

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης τα φώτα έπεσαν πάνω στον Παναγιώτη Μπουγιούρη ο οποίος συνοδευόταν από την… πρώην σύντροφό του Πηνελόπη Πλάκα. Οι δύο ηθοποιοί με αυτή την κοινή εμφάνισή τους δημιούργησαν πολλές συζητήσεις για το αν έχουν κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη σχέση τους, η οποία -ως γνωστό- τελείωσε πριν από λίγο καιρό. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το πρώην ζευγάρι έχει πλέον μια πολύ καλή φιλική σχέση, γεγονός που του επιτρέπει να κάνει δημόσιες εμφανίσεις. Αλλωστε, ο Μπουγιούρης και η Πλάκα παίζουν μαζί και στην καινούργια σειρά του Mega, «Με τα παντελόνια κάτω». Πάντως, επειδή κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να φέρει το μέλλον, εμείς «κρατάμε μικρό καλάθι» για το τι συμβαίνει μεταξύ τους. Θα δείξει…

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ
ΦΩΤ.: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΛΟΓΕΝΗΣ
{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...