Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Το στερνό «αντίο» στον Βασιλάκη

Η ανακρίτρια μετέτρεψε τις διώξεις κατά των υπευθύνων (για την τραγωδία με τον 13χρονο) μετά την κατάθεση-φωτιά

Κακουργήματα στο λούνα παρκ

Ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης είναι τα βαρύτατα αδικήματα που «είδε» η 2η τακτική ανακρίτρια Ιωσηφίνα Βιοπούλου, μελετώντας τα στοιχεία «φωτιά» της δικογραφίας για το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ του Ελληνικού, με θύματα τον 13χρονο Βασίλη, που έχασε τη ζωή του και την εννιάχρονη αδελφή του Ελεάννα, που τραυματίστηκε σοβαρά.

Η δικαστική λειτουργός μετέτρεψε σε κακουργηματική την πλημμεληματική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικής βλάβης που είχε ασκήσει αρχικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών, δυσχεραίνοντας τη θέση των τεσσάρων κατηγορουμένων, που έλαβαν προθεσμία και θα απολογηθούν την Παρασκευή. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό, εκτός από τις εμφανείς ελλείψεις σε επίπεδο ασφάλειας και το ζήτημα της αδειοδότησης, διαδραμάτισε η κατάθεση αστυνομικού, ο οποίος περιέγραψε το λούνα παρκ ως… ξέφραγο αμπέλι, που μπορούσε εύκολα να μετατραπεί -όπως κι έγινε- σε παγίδα θανάτου.

«Η πισίνα ήταν πολύ κοντά στον δρόμο και άνετα τα παιδιά, όπως έπαιζαν μέσα στον φουσκωτό κύλινδρο, μπορούσαν να βρεθούν έξω από την πισίνα, μέσα στον δρόμο, χωρίς καν να φυσήξει αέρας» σημειώνει ο μάρτυρας. Μάλιστα αντικρούει τον ισχυρισμό της υπεράσπισης για ακραίο καιρικό φαινόμενο, λέγοντας πως «στην περιοχή δεν φύσαγε αέρας»! «Εδινε μια εικόνα προχειροδουλειάς, λόγω απορριμάτων και μπάζων. Δεν υπήρχε περίφραξη. Ολο το σκηνικό ήταν να το στήσουμε προσωρινά, στα γρήγορα και χωρίς οργάνωση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός, καταλήγοντας πως το πάρκο δεν του έδινε την εντύπωση ασφαλούς χώρου ψυχαγωγίας.

«Η προσπάθεια της υπεράσπισης είναι να αποδείξει την αθωότητα του εντολέα μου και θα προσκομίσουμε ό,τι χρειάζεται για τον σκοπό αυτό» δήλωσε ο συνήγορος του διαχειριστή του λούνα παρκ Ευάγγελος Μπάρλας. Για τη μετατροπή της κατηγορίας, ο δικηγόρος του Ιταλού ενοικιαστή του εξοπλισμού Αγης Τάτσης επέμεινε ότι ο θάνατος του 13χρονου αγοριού δεν οφείλεται σε λάθος ή αμέλεια, αλλά σε «ένα εξαιρετικά βίαιο φυσικό φαινόμενο», τονίζοντας πως «κανένα προσήκον μέτρο προφύλαξης δεν θα μπορούσε να αποτρέψει το τραγικό γεγονός».

Ντέμη Ντάβαρη

Σπαραγμός στο τελευταίο «αντίο» 

ΜΕ ΛΕΥΚΑ λουλούδια και μπομπονιέρες στα χέρια και μάτια πλημμυρισμένα από δάκρυα είπαν το τελευταίο «αντίο» στον 13χρονο Βασίλη οι συγγενείς, οι συμμαθητές, οι καθηγητές του, καθώς και εκατοντάδες πολίτες, που συντετριμμένοι συνόδευσαν το αδικοχαμένο παιδί στην τελευταία του κατοικία. Η κηδεία του αγοριού, που έχασε τη ζωή του την Κυριακή παίζοντας στο μοιραίο λούνα παρκ στο Ελληνικό, τελέστηκε χθες το απόγευμα από το νεκροταφείο Αργυρούπολης μέσα σε κλίμα οδύνης και σπαραγμού. Τραγικές φιγούρες, οι γονείς του 13χρονου που αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά το παιδί τους. Την ίδια στιγμή, παιδιά περνούσαν μαζί με τις μητέρες τους από το σημείο της τραγωδίας και άφηναν λουλούδια και σημειώματα στη μνήμη του φίλου τους. Πολλά είναι όμως και τα μηνύματα που άφησαν στο facebook για τον 13χρονο οι συμμαθητές του, με ένα από αυτά να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ! Θα είσαι πάντα στις καρδιές όλων μας».

Οι διαχειριστές του πάρκου στο Ελληνικό έκλεβαν (χωρίς έλεγχο) δημοτικό ρεύμα από το 2011

ΕΣΠΕΥΣΑΝ… βραδέως στο «λούνα παρκ του θανάτου» τα μέλη του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που έκαναν αυτοψία μόλις χθες, δύο ημέρες μετά το τραγικό συμβάν. «Θα δούμε όλες τις πτυχές του ζητήματος αδειοδότησης και τυχόν παραλείψεων των αρμόδιων οργάνων κι εφόσον υπάρχουν ευθύνες, θα αναζητηθούν» ανέφεραν σε δηλώσεις τους. Ο έλεγχος κράτησε λίγα λεπτά και στη συνέχεια αστυνομικοί του Α.Τ. Ελληνικού σφράγισαν τον χώρο και διέκοψαν το ρεύμα, το οποίο, όπως διαπιστώθηκε, έκλεβε από το 2011 η επιχείρηση από το δημοτικό «κουτί». Χωρίς εξήγηση για την έλλειψη ελέγχων που θα αποδείκνυαν το όργιο παρανομίας και με διήμερη καθυστέρηση ήρθε και η ανακοίνωση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης για τον θάνατο του άτυχου Βασίλη: «Εκφράζουμε τη λύπη μας για το τραγικό συμβάν, όχι περιφερόμενοι στα ΜΜΕ, αλλά με το να είμαστε δίπλα στην οικογένεια» αναφέρει η δημοτική Αρχή, απαντώντας στην κριτική για την απουσία του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη, με το αιτιολογικό ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εξηγήσεις σχετικά με τη μη έκδοση άδειας λειτουργίας του λούνα παρκ ζητεί από τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης η Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Στο πλαίσιο διερεύνησης τυχόν ευθυνών, ζητήθηκαν ο φάκελος για τα μέτρα ασφαλείας, τη λειτουργία του παιδότοπου και το σχετικό συμφωνητικό μίσθωσης. Την ίδια ώρα, ο Φορέας Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων TÜV HELLAS διαψεύδει ότι το πιστοποιητικό που προσκόμισαν οι κατηγορούμενοι αφορά το συγκεκριμένο παιχνίδι ή την εγκατάσταση λούνα παρκ στο Ελληνικό.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...