Με «πολωνικό κλειδί» έβαζαν μπροστά τα Ι.Χ. οι Ροζ Πάνθηρες

Τη μέθοδο με το «πολωνικό κλειδί» εισήγαγαν πρώτη φορά στην Ελλάδα οι Ροζ Πάνθηρες για την κλοπή αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας, κυρίως αυτών που δεν διαθέτουν immobilizer.

Τη μέθοδο με το «πολωνικό κλειδί» εισήγαγαν πρώτη φορά στην Ελλάδα οι Ροζ Πάνθηρες για την κλοπή αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας, κυρίως αυτών που δεν διαθέτουν immobilizer. Πρόκειται για μια μέθοδο που αρχικά είχε εφαρμοστεί στη Γερμανία από κλέφτες αυτοκινήτων, η οποία στη συνέχεια υιοθετήθηκε από τη διεθνή συμμορία που τη χρησιμοποίησε εσχάτως και στην Ελλάδα. Ετσι τα μέλη της μπορούσαν να κλέβουν αυτοκίνητα που στη συνέχεια τα χρησιμοποιούσαν ως πολιορκητικούς κριούς για τα κοσμηματοπωλεία που είχαν βάλει στο μάτι.

Η «Espresso» εξασφάλισε και δημοσιεύει τη φωτογραφία του «πολωνικού κλειδιού» που είχε στην κατοχή της η νέα ομάδα των Ροζ Πανθήρων, η οποία εξαρθρώθηκε προ ημερών. Η συμμορία είχε κάνει πραγματικά αριστοτεχνική δουλειά με το συγκεκριμένο πασπαρτού. Πρόκειται για ένα χοντρό κλειδί Αλεν, που το είχαν περάσει από τόρνο και ουσιαστικά το είχαν μετατρέψει σε αντικλείδι για συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων. Μάλιστα, όταν το προσάρμοζαν στη μίζα του αυτοκινήτου, το γύριζαν με εργαλείο και αμέσως το αυτοκίνητο έπαιρνε μπροστά!

Σύμφωνα με πληροφορίες, την τεχνογνωσία για την κατασκευή του κλειδιού έφερε από τη Γερμανία ο 24χρονος Σέρβος που συνελήφθη στην περιοχή της Κυψέλης και φαίνεται πως ήταν ο άνθρωπος που μετέφερε και τις εντολές της ηγετικής ομάδας των Ροζ Πανθήρων από τη Σερβία στο… κλιμάκιο της Αθήνας. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος κράτησε αρνητική στάση κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και όταν πια οι αστυνομικοί τον στρίμωξαν, η φράση που τους είπε ήταν ενδεικτική του βαθμού εμπλοκής του στα ηγετικά κλιμάκια της οργάνωσης: «Υπάρχουν κανόνες που δεν μπορώ να παραβώ». Στη συνέχεια έκλεισε το στόμα του και δεν ξαναμίλησε…

Το τελευταίο «κλιμάκιο» της εγκληματικής οργάνωσης εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, οι αστυνομικοί του οποίου έχουν εξελιχθεί πανευρωπαϊκά στους μεγαλύτερους διώκτες των Ροζ Πανθήρων. Αλλωστε την τελευταία πενταετία το συγκεκριμένο τμήμα έχει καταφέρει να εξαρθρώσει συνολικά τρεις ομάδες των Ροζ Πανθήρων οδηγώντας στη φυλακή τουλάχιστον 15 στελέχη της διεθνούς συμμορίας, ανάμεσά τους και ηγετικά πρόσωπα της σπείρας.

Θεοδόσης Π. Πάνου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ