Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Ντου διαρρηκτών στο σπίτι του Λούκα Βιλντόζα!

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αργεντινός...

Με «πολωνικό κλειδί» έβαζαν μπροστά τα Ι.Χ. οι Ροζ Πάνθηρες

Τη μέθοδο με το «πολωνικό κλειδί» εισήγαγαν πρώτη φορά στην Ελλάδα οι Ροζ Πάνθηρες για την κλοπή αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας, κυρίως αυτών που δεν διαθέτουν immobilizer.

Τη μέθοδο με το «πολωνικό κλειδί» εισήγαγαν πρώτη φορά στην Ελλάδα οι Ροζ Πάνθηρες για την κλοπή αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας, κυρίως αυτών που δεν διαθέτουν immobilizer. Πρόκειται για μια μέθοδο που αρχικά είχε εφαρμοστεί στη Γερμανία από κλέφτες αυτοκινήτων, η οποία στη συνέχεια υιοθετήθηκε από τη διεθνή συμμορία που τη χρησιμοποίησε εσχάτως και στην Ελλάδα. Ετσι τα μέλη της μπορούσαν να κλέβουν αυτοκίνητα που στη συνέχεια τα χρησιμοποιούσαν ως πολιορκητικούς κριούς για τα κοσμηματοπωλεία που είχαν βάλει στο μάτι.

Η «Espresso» εξασφάλισε και δημοσιεύει τη φωτογραφία του «πολωνικού κλειδιού» που είχε στην κατοχή της η νέα ομάδα των Ροζ Πανθήρων, η οποία εξαρθρώθηκε προ ημερών. Η συμμορία είχε κάνει πραγματικά αριστοτεχνική δουλειά με το συγκεκριμένο πασπαρτού. Πρόκειται για ένα χοντρό κλειδί Αλεν, που το είχαν περάσει από τόρνο και ουσιαστικά το είχαν μετατρέψει σε αντικλείδι για συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων. Μάλιστα, όταν το προσάρμοζαν στη μίζα του αυτοκινήτου, το γύριζαν με εργαλείο και αμέσως το αυτοκίνητο έπαιρνε μπροστά!

Σύμφωνα με πληροφορίες, την τεχνογνωσία για την κατασκευή του κλειδιού έφερε από τη Γερμανία ο 24χρονος Σέρβος που συνελήφθη στην περιοχή της Κυψέλης και φαίνεται πως ήταν ο άνθρωπος που μετέφερε και τις εντολές της ηγετικής ομάδας των Ροζ Πανθήρων από τη Σερβία στο… κλιμάκιο της Αθήνας. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος κράτησε αρνητική στάση κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και όταν πια οι αστυνομικοί τον στρίμωξαν, η φράση που τους είπε ήταν ενδεικτική του βαθμού εμπλοκής του στα ηγετικά κλιμάκια της οργάνωσης: «Υπάρχουν κανόνες που δεν μπορώ να παραβώ». Στη συνέχεια έκλεισε το στόμα του και δεν ξαναμίλησε…

Το τελευταίο «κλιμάκιο» της εγκληματικής οργάνωσης εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, οι αστυνομικοί του οποίου έχουν εξελιχθεί πανευρωπαϊκά στους μεγαλύτερους διώκτες των Ροζ Πανθήρων. Αλλωστε την τελευταία πενταετία το συγκεκριμένο τμήμα έχει καταφέρει να εξαρθρώσει συνολικά τρεις ομάδες των Ροζ Πανθήρων οδηγώντας στη φυλακή τουλάχιστον 15 στελέχη της διεθνούς συμμορίας, ανάμεσά τους και ηγετικά πρόσωπα της σπείρας.

Θεοδόσης Π. Πάνου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...