Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Τα βαφτίσια και το μυστικό της καπετάνισσας

Η Χιώτισσα Αγγελική Φράγκου και το μεγάλο όνειρο που κατάφερε να πραγματοποιήσει!

Στον έβδομο ουρανό «πετάει» η Αγγελική Φράγκου, καθώς η Χιώτισσα καπετάνισσα της παγκόσμιας ναυτιλίας βάφτισε σε στενό οικογενειακό κύκλο το μονάκριβο αγοράκι της, που της έχει αλλάξει όλη τη ζωή! Λίγοι γνωρίζουν, όμως, ότι η γέννηση του παιδιού «κρύβει» ένα μυστικό που αποδεικνύει ακράδαντα και το μεγαλείο της ψυχής της: η κόρη του ζωντανού θρύλου καπετάν Νίκου Φράγκου και ιδρυτής του ομίλου Navios κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα με τη βοήθεια παρένθετης μητέρας, καθώς ένα γυναικολογικό πρόβλημα της στερούσε τη χαρά της μητρότητας. Φυσικά, γέμισε χαρά την ίδια και όλη την οικογένειά της ο μπέμπης.

Πριν από λίγες ημέρες, λοιπόν, στην έπαυλη της οικογένειας στα Καρδάμυλα της Χίου ο μερικών μηνών μπόμπιρας βούτηξε στην κολυμπήθρα, ενώ συγκινημένοι η μητέρα του και ο παππούς του παρακολουθούσαν με ευλάβεια το μυστήριο. Ο μικρός είναι το δεύτερο μωρό που προστίθεται στην οικογένεια. Συγκεκριμένα είναι το δεύτερο εγγόνι που απέκτησε ο καπετάν Νίκος Φράγκος, καθώς έγινε για πρώτη φορά παππούς από τον γιο του Γιάννη.112a57863

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελετή και στη δεξίωση που ακολούθησε στη βίλα παρευρέθησαν περίπου εκατό εκλεκτοί καλεσμένοι από τον επιχειρηματικό και ναυτιλιακό χώρο, ενώ από το Λονδίνο ταξίδεψε και ο αδελφός της Αγγελικής Φράγκου, Γιάννης, με την εντυπωσιακή σύζυγό του Ζελιάνα. Οπως αναφέρει μάλιστα σε δημοσίευμά της η «Κυριακάτικη Δημοκρατία», στη δεξίωση που δόθηκε στο αρχοντικό της οικογένειας κυριαρχούσε η αναγεννησιακή μεγαλοπρέπεια, ενώ το μενού που απόλαυσαν οι καλεσμένοι περιλάμβανε κυρίως ψάρι και θαλασσινά.

Η Αγγελική Φράγκου προσπάθησε η μοναδική αυτή προσωπική της στιγμή να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και -εν μέρει- τα κατάφερε. Κανείς σε όλο το νησί δεν γνώριζε για τα λαμπερά βαφτίσια. Η είδηση έγινε γνωστή την επόμενη ακριβώς ημέρα, όταν οι καλεσμένοι της αποφάσισαν να κάνουν τη βόλτα τους και μαγεμένοι σχολίαζαν την υπέροχη βραδιά που είχαν απολαύσει στη βίλα της οικογένειας Φράγκου. Κάτοικοι που άκουσαν τις συζητήσεις τους άρχισαν να μεταφέρουν το νέο από στόμα σε στόμα και έτσι μέσα σε λίγη ώρα τα βαφτίσια του γιου της Αγγελικής Φράγκου έγιναν το talk of the town.

Η αδυναμία

Η καραβοκύρισσα Αγγελική Φράγκου είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο νησί, το οποίο φροντίζει να επισκέπτεται συχνά. Ο πατέρας της Αγγελικής και παππούς του νεοφώτιστου, καπετάν Νικόλας Φράγκος, ξεκίνησε από τα Καρδάμυλα το 1950 ως πλοίαρχος και έφτασε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 να διαχειρίζεται έναν από τους μεγαλύτερους ελληνικούς στόλους. Ο 87χρονος σήμερα πατριάρχης εξακολουθεί να κρατά το πηδάλιο της ιστορικής εταιρείας Good Faith, την οποία διαχειρίστηκε επί δεκαετίες μαζί με τον συνέταιρό του Νικόλαο Μουνδρέα. Ωστόσο το μεγαλύτερο επίτευγμά του είναι η μεγάλη και δεμένη οικογένεια που κατάφερε να δημιουργήσει. Εχει τέσσερα παιδιά, τον Γιάννη, την Αγγελική και τη Μαρία (από τον πρώτο του γάμο) και την 22χρονη Κατερίνα (από τον γάμο του με την Ολυμπία Κεχριμπάρη). Οσοι τον γνωρίζουν υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι η αδυναμία του στην κόρη του την Αγγελική δεν κρύβεται. Κάθε φορά που τη βλέπει να θριαμβεύει και να πετυχαίνει τους στόχους της η περηφάνια του φουντώνει.

Από τη Χίο στις ΗΠΑ και στη Navios Maritime Holdings

Η Ελληνίδα καραβοκύρισσα όχι μόνο κατάφερε να μπει και να σταθεί επάξια στον ανδροκρατούμενο χώρο της ναυτιλίας, αλλά με τις μελετημένες κινήσεις της οδήγησε στο αμερικανικό χρηματιστήριο τις εταιρείες της, τη Navios Maritime Holdings και τη Navios Maritime Partners. Η Αγγελική Φράγκου δεν επαναπαύτηκε στην οικογενειακή επιχείρηση, αλλά «άνοιξε τα φτερά της» πριν από οχτώ περίπου χρόνια, έχοντας ήδη ενδιαφέρουσα προϋπηρεσία στο ενεργητικό της. Ηταν το 2004 όταν για πρώτη φορά ακούστηκε έντονα το όνομά της στους επιχειρηματικούς κύκλους. Ολοι, εκτός ναυτιλίας, έψαχναν να μάθουν ποια είναι η Αγγελική Φράγκου. Και αυτό επειδή έγινε η πρώτη Ελληνίδα επικεφαλής ναυτιλιακής εταιρείας επενδύσεων που έμπαινε στο Χρηματιστήριο Nasdaq μέσω της International Shipping Enterprises (ISE), αντλώντας από τη δύσκολη και απαιτητική χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ 196 εκατομμύρια δολάρια.

Λίγους μήνες αργότερα, στα τέλη Αυγούστου του 2005, προχώρησε σε μία μεγάλη εμπορική συμφωνία:  εξαγόρασε τη ναυτιλιακή εταιρεία Navios, την οποία ήλεγχε κατά 66% η οικογένεια Δαυίδ, ένα μεγάλο όνομα στην ελληνική βιομηχανία (κατέχει την Coca-Cola Hellenic Bottling και τον όμιλο Frigoglass).   Από τότε είναι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings. Εχει βραβευτεί ουκ ολίγες φορές από μεγάλα διεθνή περιοδικά και ναυτιλιακές εφημερίδες. Το αυστηρό της ύφος και η επιλογή της να βρίσκεται μακριά από τα ΜΜΕ δίνει προς τα έξω την εικόνα της απόμακρης. Ομως όποιος τη γνωρίσει από κοντά συναντάει έναν άνθρωπο ευγενικό και ιδιαίτερα κοινωνικό. Είναι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός, με master από το Columbia University.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...