Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Τζωρτζ Παπακώστας: Πένθος για τον σεφ – Έφυγε ο πατέρας του

Ο Τζωρτζ Παπακώστας βιώνει μεγάλο πένθος καθώς έχασε τον...

Στο κάδρο των υπόπτων ο ιδιοκτήτης του άτυχου χάσκι; Τι απαντάει ο...

Θύελλα αντιδράσεων και οργή έχει ξεσπάσει με τη θανάσιμη...

Η μαγεία των Χριστουγέννων είναι στο χέρι μας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι γίνονται τα όνειρα των παιδιών;...

«Χώρισα και είμαι σε πένθος, δεν είμαι σε φάση για νέο έρωτα»

Ο γνωστός κύριος της σόουμπιζ χώρισε και περνάει μια δύσκολη φάση, μια περίοδο πένθους όπως την ανέφερε ο ίδιος.

«Αθώα» για το φούσκωμα η γλουτένη!

Τι έδειξε νέα έρευνα στη Μελβούρνη για την πρωτεΐνη

Τον τελευταίο καιρό έχει δαιμονοποιηθεί, ωστόσο η γλουτένη (η πρωτεΐνη που υπάρχει στο αλεύρι, στο κριθάρι και στη σίκαλη) αθωώνεται από νέα έρευνα, η οποία δείχνει ότι δεν φταίει αυτή για το φούσκωμα, τη ναυτία, τις στομαχικές κράμπες και την κόπωση.

Ο καθηγητής Πίτερ Γκίμπσον του Πανεπιστημίου Monash στη Μελβούρνη ήταν ένας από τους πρώτους που υποστήριξαν ότι η ευαισθησία στη γλουτένη μπορεί να ευθύνεται για το πρήξιμο. Ωστόσο τώρα ο ίδιος πιστεύει ότι αυτά τα συμπτώματα προκαλούνται τελικά από τους υδατάνθρακες κοντής αλυσίδας που βρίσκονται σε πολλά τρόφιμα τα οποία περιέχουν και γλουτένη. Αυτοί οι υδατάνθρακες υποβάλλονται σε ζύμωση στο έντερο, πράγμα που σημαίνει ότι τραβούν υγρά και παράγουν αέρια, παράγοντες που συμβάλλουν στο πρήξιμο και τις άλλες στομαχικές διαταραχές.

«Το θέμα είναι ότι το αλεύρι δεν περιέχει μόνο γλουτένη, αλλά και υδατάνθρακες κοντής αλυσίδας και διαπιστώσαμε ότι οι δεύτεροι είναι πολύ σημαντική πηγή εντερικών συμπτωμάτων σε ανθρώπους με ευερέθιστο έντερο» εξηγεί ο καθηγητής Γκίμπσον σε σχετική του δημοσίευση στο «Business Insider».

Αρα μια διατροφή που αποφεύγει τροφές που είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες κοντής αλυσίδας, όπως το μέλι, τα μήλα, τα αχλάδια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το λάχανο, οι φακές και τα τα γλυκαντικά, θα μπορούσε να μειώσει τα δυσάρεστα συμπτώματα. Ερευνα του νοσοκομείου King’s College έδειξε ότι το 75% όσων δεν κατανάλωσαν τα παραπάνω για ένα διάστημα εμφάνισαν βελτίωση.

Ο καθηγητής Γκίμπσον μελέτησε την επίδραση των υδατανθράκων κοντής αλυσίδας παρακολουθώντας 37 ασθενείς που πίστευαν ότι είχαν ευαισθησία στη γλουτένη. Για ένα διάστημα έτρωγαν μόνο ό,τι τούς υποδείκνυαν οι ερευνητές, οι οποίοι συχνά πυκνά εξέταζαν τα περιττώματά τους. Ετσι διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν η γλουτένη που τους δημιουργούσε συμπτώματα και ότι η αποφυγή των τροφίμων με υδατάνθρακες κοντής αλυσίδας τούς ανακούφισε. Ο επιστήμονας επισημαίνει ότι τη γλουτένη πρέπει να στερούνται μόνο όσοι έχουν διαγνωστεί με κοιλιοκάκη, αυτοάνοση διαταραχή του λεπτού εντέρου που σχετίζεται με τη γλουτένη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H αδίστακτη μαντάμ των έξι οίκων ανοχής στην Αθήνα ζούσε σε βίλα στη Γλυφάδα

Μαστροπός και φοροφυγάς ήταν η 43χρονη Don Κατερίνα που...

«Δε θα συνεργαζόμουν ποτέ με την Καινούργιου, για τα λεφτά δεν θα δούλευα με κάποιον που δεν εκτιμώ»

Ο γνωστός δημοσιογράφος το βράδυ της Πέμπτης έκανε live στο Tik Tok και τον ρώτησαν διαδικτυακοί του φίλοι αν θα συνεργαζόταν με την Κατερίνα Καινούργιου

Γιάννης Στάνκογλου – Σίσσυ Χρηστίδου: Το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ

Ο Γιάννης Στάνκογλου «χαμογελάει και πάλι» στην προσωπική ζωή...

Το χαριτωμένο κοριτσάκι υπήρξε πρωταγωνίστρια του «Καφέ της Χαράς»

Η μικρούλα της φωτογραφίας είναι σήμερα γνωστή ηθοποιός. Αναπολώντας...

Στο κάδρο των υπόπτων ο ιδιοκτήτης του άτυχου χάσκι; Τι απαντάει ο ίδιος;

Θύελλα αντιδράσεων και οργή έχει ξεσπάσει με τη θανάσιμη...

«Χώρισα και είμαι σε πένθος, δεν είμαι σε φάση για νέο έρωτα»

Ο γνωστός κύριος της σόουμπιζ χώρισε και περνάει μια δύσκολη φάση, μια περίοδο πένθους όπως την ανέφερε ο ίδιος.

Νέο επεισόδιο στη διαμάχη των Κούστα – Γιαννικοπούλου για το XXL «δώρο» της

Ενα νέο μεγάλο «κεφάλαιο» στη δικαστική διαμάχη μεταξύ της...