Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

«Εμφύλιος» στη Λισαβόνα

Το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ θα ταξιδέψει στη Μαδρίτη, καθώς Ρεάλ και Ατλέτικο θα το διεκδικήσουν αύριο στον τελικό

Δύο συμπολίτισσες μονομαχούν μακριά από το «σπίτι» τους με έπαθλο το πολύτιμο τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ. Πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού δύο ομάδες από την ίδια πόλη θα δώσουν «εμφύλιο» για την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης. Ρεάλ και Ατλέτικο διασταυρώνουν αύριο βράδυ (21.45, ΝΕΡΙΤ, NS1) τα ξίφη τους στη Λισαβόνα, σε μια αναμέτρηση που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Η «βασίλισσα», μετά την απώλεια του πρωταθλήματος, θέλει να κλείσει με ένα σπουδαίο τίτλο τη φετινή χρονιά και να σκορπίσει χαρά στα εκατομμύρια των οπαδών της ανά τον κόσμο. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, που έβγαλε νοκ άουτ στους «4» την Μπάγερν, μετρά τα περισσότερα τρόπαια (9) στον θεσμό (συνολικά στο Πρωταθλητριών και το Τσάμπιονς Λιγκ), αλλά έχει να συμμετάσχει σε τελικό από το 2002. Η παράδοση είναι -συντριπτικά- με το μέρος της στα ματς που έχει δώσει κόντρα στην έτερη ομάδα της Μαδρίτης σε όλες τις διοργανώσεις. Σε τελικούς όμως οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες πέντε φορές, όλες στο ισπανικό Κύπελλο (εδώ η Ατλέτικο υπερτερεί με τέσσερις κατακτήσεις). Στην Ευρώπη όμως συναντιούνται μόλις για δεύτερη φορά μετά το 1959, όταν είχαν συγκρουστεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών (την πρόκριση είχε πάρει τότε η Ρεάλ σε επαναληπτικό παιχνίδι).

Στον αντίποδα, η Ατλέτικο φτάνει πρώτη φορά σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ (στα ημιτελικά πέταξε έξω την Τσέλσι). Ωστόσο η «πρωτάρα» του Ντιέγκο Σιμεόνε έδειξε φέτος τα δόντια της σε όποιον αντίπαλο βρέθηκε στον δρόμο της. Αξίζει να τονιστεί ότι είναι η μοναδική αήττητη ομάδα φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ και μοιάζει ικανή να ολοκληρώσει ονειρικά τη χρονιά. Ηδη με τον Αργεντινό στον πάγκο της κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα έπειτα από 18 χρόνια. Θεωρητικά είναι το αουτσάιντερ, αν και ο προπονητής έχει άλλη άποψη. «Οι πιθανότητες νομίζω είναι 50-50» είπε ο Σιμεόνε και πρόσθεσε ότι περιμένει ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Μάλλον δεν έχει άδικο, αφού η καλύτερη επίθεση στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, δηλαδή η Ρεάλ, θα βρει απέναντί της την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης!

Στα αξιοσημείωτα του αυριανού τελικού είναι και η πρωτοβουλία του Μισέλ Πλατινί. Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ έχει καλέσει τη Σέλτικ, που ήταν η ομάδα η οποία κέρδισε το Πρωταθλητριών το 1967 στη Λισαβόνα. Τότε οι Σκοτσέζοι είχαν γίνει ευρέως γνωστοί ως τα «λιοντάρια της Λισαβόνας». Διαιτητής του αποψινού τελικού θα είναι ο Ολλανδός Μπγιορν Κάιπερς.

Αγώνας δρόμου για «τρεις» και μία απουσία

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει κάνει ρεκόρ φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ με τα 16 τέρματα που σημείωσε. Αν και τραυματίας, ο ίδιος δήλωσε ότι θα προλάβει τον τελικό. Μαζί με τον Γκάρεθ Μπέιλ αναμένεται να αποτελέσουν την… υπερηχητική γραμμή κρούσης των Μαδριλένων. Ο Καρίμ Μπενζεμά και ο Πέπε κάνουν αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμοι, ενώ αντίθετα εκτός πλάνων είναι το «εργαλείο» της μεσαίας γραμμής, ο Τσάμπι Αλόνσο, που είναι τιμωρημένος. Στον αντίποδα, η Ατλέτικο θα έχει -εκτός απροόπτου- μία πολύ μεγάλη απώλεια. Ο «κανονιέρης» της, ο Ντιέγκο Κόστα, είναι τραυματίας και παρά τον μεγάλο αγώνα δρόμου που κάνει, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να προλάβει το μεγάλο ματς. Ο τεχνικός της Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι φτάνει ως προπονητής σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ για τέταρτη φορά στην καριέρα του και έχει μπροστά του μία τεράστια πρόκληση: να γίνει μόλις ο δεύτερος τεχνικός που θα κερδίσει τρία τρόπαια μετά τον Μπομπ Πέισλι (με Λίβερπουλ το 1977, 1978 και 1981).

Χρήστος Τέλιος 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...