Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Φρίκη live με όργανα της τάξης

Αστυνομικοί πλήρωναν για να βλέπουν live βιασμούς παιδιών – Η Δίωξη εντόπισε τους πέντε (από τους έξι) Ελληνες χρήστες. Αναζητείται ο ένας

Ξεπερνάει τα όρια της φρίκης η αποκάλυψη ότι έξι Ελληνες πλήρωναν μεγάλα χρηματικά ποσά για να παρακολουθούν live απάνθρωπους βασανισμούς και άγρια σεξουαλική κακοποίηση ανυπεράσπιστων ανήλικων παιδιών από τις Φιλιππίνες, μέσω ιστοσελίδας στο διαδίκτυο! Μάλιστα οι δύο από τους κατηγορούμενους Ελληνες είναι όργανα της τάξης, που ήδη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε ΕΔΕ! Ο ένας υπηρετεί σε νευραλγική υπηρεσία της Κρατικής Ασφάλειας, ενώ ο δεύτερος στην Τροχαία Αττικής.

Ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να χωρέσει τις αποτρόπαιες σκηνές με το νοσηρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, που παρακολουθούσαν online οι αδίστακτοι παιδόφιλοι μέσω ιστοσελίδας που φέρεται να έχει έδρα στην Ευρώπη. Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν από έρευνες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Βρετανίας για τη λειτουργία της ιστοσελίδας παιδόφιλων, οι οποίοι έβλεπαν online βασανισμούς παιδιών από τις Φιλιππίνες.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι Βρετανοί αστυνομικοί ανακάλυψαν ανάμεσα στα ηλεκτρονικά ίχνη που είχαν εντοπίσει έξι στίγματα που «έβγαιναν» στην Ελλάδα. Αμέσως ενημερώθηκε από την Ιντερπόλ η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία πραγματοποίησε άμεσα έρευνες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Αγρίνιο, με αποτέλεσμα να εντοπίσει τους αρρωστημένους χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι παρακολουθούσαν από τις οθόνες τους σε απευθείας σύνδεση (live streaming) τη βάναυση σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων παιδιών, πληρώνοντας υψηλές «αμοιβές» στους βιαστές των αθώων ψυχών.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε τους πέντε από τους έξι δράστες, ηλικίας 26, 27, 34 και 65 ετών, ενώ ένας ακόμη αναζητείται, καθώς έκανε τη σύνδεση μέσω εταιρίας η οποία αποδείχτηκε ανύπαρκτη!

Δικογραφία

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους κατασχέθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές τους, στους οποίους φαίνονταν οι συνδέσεις που έκαναν και τα ποσά που πλήρωναν ώστε να βλέπουν βιασμούς και βασανισμούς ανήλικων αγοριών και κοριτσιών.

Οπως διαπιστώθηκε τόσο από τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι Ελληνες αστυνομικοί όσο και οι συνάδελφοί τους στη Βρετανία, το κύκλωμα είχε απευθείας σύνδεση με Φιλιππίνες όπου το να πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιά του δρόμου είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Οι Ελληνες εμπλεκόμενοι προκειμένου να ικανοποιούν τις αρρωστημένες ορέξεις τους χρησιμοποιούσαν τη μέθοδο πληρωμής paypal, κάτι σαν διαδικτυακό καταθετικό λογαριασμό δηλαδή, που διατηρεί πλήρως την ανωνυμία και τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη ώστε να μη γίνεται γνωστή η ταυτότητά του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», οι χρήστες αυτού του νοσηρού «παιχνιδιού» έρχονταν σε επαφή με τον διαχειριστή της ιστοσελίδας κι έδιναν την «παραγγελία» τους για το τι ήθελαν να δουν και πότε. Στη συνέχεια εκείνος τους ενημέρωνε πως έχει βρεθεί το παιδί που ζητούσαν να δουν ζωντανά οι παιδόφιλοι να βασανίζεται και συμφωνούσαν την ημέρα και την ώρα που θα άνοιγε το live streaming, ώστε να ικανοποιήσουν το αρρωστημένο πάθος τους, βλέποντας ένα παιδί να υποφέρει και να εκλιπαρεί για έλεος!

Σε αυτοσχέδιες φυλακές

«Πρόκειται για παιδιά τα οποία αρπάζουν από τους δρόμους οι βιαστές που κερδίζουν μεγάλα ποσά από αυτή τη δραστηριότητα και τα κρατούν φυλακισμένα μέσα σε αυτοσχέδιες φυλακές στις Φιλιππίνες, ώσπου να βρεθεί ο “πελάτης” από την Ευρώπη και την Αμερική που θα πληρώσει εκατοντάδες ευρώ ή δολάρια για να τα βλέπει να βασανίζονται. Μιλούμε για παιδιά από 7 έως και 14 ετών το πολύ!» αποκαλύπτει στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος έχει αναδειχθεί στον μεγαλύτερο διώκτη των κυκλωμάτων του παιδικού πορνό.

Για τις συλλήψεις στην Ελλάδα έχουν ενημερωθεί οι αστυνομικές Αρχές των Φιλιππίνων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνες ώστε να εξαρθρωθεί το κύκλωμα των βιαστών. Ομως η Ιντερπόλ δεν περιμένει πολλά από αυτές τις έρευνες, καθώς οι Φιλιππίνες είναι γνωστός προορισμός των απανταχού παιδόφιλων και ο σεξοτουρισμός αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» της ασιατικής χώρας.

Ο τιμοκατάλογος της φρίκης

ΔΕΚΑΔΕΣ χιλιάδες ευρώ φέρεται να πλήρωσαν οι έξι Ελληνες, που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον εισαγγελέα, ώστε να παρακολουθούν από τον υπολογιστή τους χωρίς ίχνος ευαισθησίας το αποτρόπαιο θέαμα ανήλικων παιδιών που βασανίζονταν στην άλλη άκρη της Γης, προκειμένου να ικανοποιήσουν οι ίδιοι το αρρωστημένο πάθος τους. Ο τιμοκατάλογος της φρίκης ξεκινούσε από τα 400 ευρώ για μια απλή ασέλγεια σε βάρος κοριτσιού ή αγοριού ηλικίας από 7 έως 14 ετών, από 500 ευρώ και πάνω στοίχιζε μια απλή σεξουαλική επαφή με παιδί από 10 έως και 14 ετών, ενώ από εκεί κι έπειτα τα ποσά εκτινάσσονταν. Η σεξουαλική κακοποίηση φύση και παρά φύσιν ξεκινούσε από 1.000 κι έφτανε έως και τα 2.000 ευρώ, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, ενώ η σεξουαλική κακοποίηση και ο βασανισμός παιδιού 5 έως 10 ετών έφτανε ακόμη και τα 3.000 ευρώ!

Θεοδόσης Π. Πάνου 

Η «βαριά βιομηχανία» του σεξοτουρισμού στις Φιλιππίνες με θύματα αθώες ψυχές

ΤΟ ΚYΚΛΩΜΑ που βασανίζει ανήλικα παιδιά για να ικανοποιεί online τις άρρωστες ορέξεις παιδόφιλων από όλο τον κόσμο φαίνεται πως αποτελεί παρακλάδι ενός άλλου που είχε εξαρθρωθεί πριν από έξι μήνες. Στις αρχές του έτους, δεκαεπτά Βρετανοί και τρεις Αυστραλοί συνελήφθησαν -στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης της αστυνομίας- ως μέλη ενός δικτύου με έδρα τις Φιλιππίνες, το οποίο έκανε μετάδοση βίντεο με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών μέσω διαδικτύου, αντί αμοιβής.

Τότε η έρευνα είχε επικεντρωθεί σε ένα φτωχό χωριό στη νήσο Cebu, που αποτελεί άντρο σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων, αφού εκτιμάται ότι περίπου 80 οικογένειες στο χωριό συμμετέχουν στη βιομηχανία του live streaming παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης! Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι γονείς νοικιάζουν υπολογιστές και ασύρματες συνδέσεις ίντερνετ και στη συνέχεια μέσω των chat rooms «ψαρεύουν» πιθανούς «πελάτες», με τους οποίους διαπραγματεύονται την αμοιβή, που φτάνει στα χέρια τους μέσω διεθνών εταιριών μεταφοράς χρημάτων.

Πολύ προτού οι παιδεραστές μετατρέψουν το ίντερνετ σε λημέρι τους, οι Φιλιππίνες ήταν ο Νο 1 προορισμός για τους Δυτικούς που είχαν στην ατζέντα των διακοπών τους τον σεξοτουρισμό με θύματα ανήλικα παιδιά. Τι είναι όμως αυτό που στερεί από τους γονείς στις Φιλιππίνες όλα εκείνα που η φύση επιβάλλει σε έναν γονέα, δηλαδή, τη διάθεση να προστατέψει το παιδί του; Η φτώχεια και η εξαθλίωση. Στις πιο φτωχές περιοχές των Φιλιππίνων οι άνθρωποι υποσιτίζονται, δεν λαμβάνουν μόρφωση, ενώ δεν υπάρχει σχεδόν καμία πρόνοια για την υγεία τους. Σχεδόν το 20% των Φιλιππινέζων ζουν στο φάσμα της φτώχειας.

Αυτές οι συνθήκες και η απελπισία που γεννούν καθιστούν τους γονείς εύκολα θύματα επιτηδείων που προτείνουν ως μέσο επιβίωσης τη σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών τους. Το 2010 η UNICEF σε έκθεσή της υπολόγισε ότι 60.000-100.000 παιδιά στις Φιλιππίνες είχαν πέσει θύματα δικτύων εκπόρνευσης! Οι ηλικίες τους, όπως και το φύλο τους, ποικίλλουν ανάλογα με τις ορέξεις των «πελατών». Οσο για την παραγωγή παιδικής πορνογραφίας, αυτή έχει λάβει στη χώρα διαστάσεις βιομηχανίας κι εκτιμάται ότι έχει έσοδα που ανέρχονται στο 1 δισ. δολάρια τον χρόνο.

Κατερίνα Νικολοπούλου

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...