Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Η Ελληνίδα «παρηγορήτρα»!

Η 39χρονη Βίκυ Βλαχώνη ανέλαβε την ψυχική ανάταση των (πρώην) Γκουίνεθ Πάλτροου – Κρις Μάρτιν μετά την… μπερδεμένη ανακοίνωσή τους ότι χωρίζουν

Το περίφημο «uncoupling», το οποίο ανακοίνωσαν πριν από μερικούς μήνες η Γκουίνεθ Πάλτροου και ο Κρις Μάρτιν, παίδεψε όλους όσοι θέλησαν να το εξηγήσουν, χωρίς να περιοριστούν σε όρους όπως «ξεζευγάρωμα» ή απλώς «χωρισμός». Κι ενώ οι φήμες φουντώνουν πως ίσως το ζευγάρι να μην έχει γράψει οριστικά «τέλος» στη σχέση του, μια Ελληνίδα φαίνεται πως βοηθά τη χολιγουντιανή σταρ και τον frontman των Goldplay να αντιμετωπίσουν τη νέα πραγματικότητά τους. Και ίσως η συμβολή της αποδειχτεί σημαντική.

Πάλτροου και Μάρτιν έχουν αναγάγει τον χωρισμό τους σε νέα επίπεδα με την πρόσληψη της Βίκυς Βλαχώνη. Η «γκουρού των συναισθημάτων», όπως είναι ο τίτλος της, έχει αποστολή να απαλύνει τον πόνο και το στρες που βιώνει το πρώην ζευγάρι, εξαιτίας του χωρισμού του.

Οι πρίγκιπες

Η 39χρονη ψυχοθεραπεύτρια, που δηλώνει ότι στο παρελθόν έχει βοηθήσει με τις τεχνικές της τους πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι να ξεπεράσουν τον χαμό της μητέρας τους, της πριγκίπισσας Νταϊάνα, κάνει εβδομαδιαίες συνεδρίες με την Πάλτροου και τον Μάρτιν. Σε κάθε επίσκεψή της, που διαρκεί μιάμιση ώρα, εφαρμόζει διάφορες πρωτοποριακές όσο και περίεργες τεχνικές, προκειμένου να τους βοηθήσει να ισορροπήσουν μετά το uncoupling. Μεταξύ άλλων, προσφέρει «Morning Glory», «μπάνια» σε έλαια αλατοπίπερου, θιβετιανές τεχνικές αυτοσυγκέντρωσης και ανάλογες διαδικασίες θετικής αυτοεπιβεβαίωσης. Η Πάλτροου γνώρισε τη Βίκυ Βλαχώνη μέσω της Στέλα Μακάρτνεϊ πριν από 11 χρόνια, ενώ μεταξύ των διάσημων πελατών της Ελληνίδας γκουρού είναι ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, ο Ελτον Τζον, η Κάμερον Ντίαζ και η Κέιτι Πέρι.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Mail on Sunday», η Ελληνίδα θεραπεύτρια δηλώνει πως είναι πολύ κοντά με την Πάλτροου και τον Μάρτιν. «Είναι σαν οικογένειά μου κι έχω περάσει πολλά μαζί τους. Τους επισκέπτομαι κάθε εβδομάδα και περνώ μαζί τους τουλάχιστον μιάμιση ώρα. Ξεκινάμε την κουβέντα και μιλάμε για οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή τους» λέει η Βλαχώνη, προσθέτοντας ότι προσφέρει τις υπηρεσίες της και στα παιδιά του ζευγαριού.

Οι… βεντούζες

Στο «τραπέζι» της ξαπλώνουν όλοι και εκτός της συμβουλευτικής, τους υποβάλλει σε βελονισμό, ρεφλεξολογία, αλλά και στις παραδοσιακές ελληνικές βεντούζες. «Ο συναισθηματικός και ο σωματικός πόνος είναι ένα και το αυτό. Σκοπός μου είναι να βοηθώ τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τους πόνους τους, να αντιληφθούν τι τους προκαλεί πόνο και στη συνέχεια να χρησιμοποιούν τα εργαλεία που εγώ τους δίνω, ώστε να απαλλαγούν από αυτόν» καταλήγει η Ελληνίδα θεραπεύτρια. Οσο για την Πάλτροου, έχει δηλώσει ότι η Βλαχώνη τη βοήθησε να αντιμετωπίσει εκείνες τις πλευρές του εαυτού της από τις οποίες ήθελε να απομακρυνθεί και να πάψει να τις φοβάται.

Διάλυμα με ζεστό νερό και λεμόνι

Η «εργαλειοθήκη» της Βίκυς Βλαχώνη, την οποία χορηγεί στους ασθενείς της, περιλαμβάνει σειρά θεραπειών τις οποίες πρέπει, όπως λέει, να ακολουθούν με θρησκευτική ευλάβεια. Η αρχή γίνεται πάντα με το «Morning Glory», ένα διάλυμα με ζεστό νερό και λεμόνι, σχεδιασμένο έτσι ώστε «καθαρίζει» το ήπαρ. Ακολουθεί γιόγκα, σχεδιασμένη βάσει των θιβετιανών τεχνικών αυτοσυγκέντρωσης, με στόχο την ανανέωση, ενώ στη συνέχεια εφαρμόζεται η «σωματική βούρτσα». Με αυτήν, η Βλαχώνη ενεργοποιεί το δέρμα και τη λέμφο. Πάλτροου και Μάρτιν ακολουθούν επίσης το πρόγραμμα «Positive Feedback» που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει διαδικασία έκφρασης θετικών συναισθημάτων, μέσω φράσεων όπως «είμαι ευγνώμων για όλα όσα έχω. Αγαπώ το σώμα μου. Προσφέρω στον εαυτό μου το δώρο της συγχώρεσης και είμαι ελεύθερος».

Γιάννης Δουνδουλάκης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παντρεύτηκε η Δήμητρα Αλεξανδράκη

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε live πως έχει παντρευτεί. Ηταν...

Θανάσης Κουρλαμπάς: Αυτή είναι η γλυκύτατη σύζυγός του

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...