Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Σερφάρισμα» χωρίς απρόοπτα για τα παιδιά

Ημερίδα του καναλιού Nickelodeon (στο Μέγαρο Μουσικής) για ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τους ανηλίκους

Ημερίδα για τις… περιηγήσεις των παιδιών στο διαδίκτυο χωρίς απρόοπτα και κινδύνους διοργανώνει μεθαύριο ο τηλεοπτικός σταθμός Nickelodeon, με τη συμμετοχή μελών της επιστημονικής κι εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς κι επιχειρηματιών και αθλητών. Στην πρώτη ενότητα, ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας Μανώλης Σφακιανάκης θα αναλύσει τους κινδύνους που εγκυμονεί το ανεξέλεγκτο σερφάρισμα των παιδιών στο ίντερνετ, ενώ τη «σκυτάλη» θα πάρουν στη συνέχεια ειδικοί (παιδοψυχολόγοι, ψυχίατροι κ.ά.) προκειμένου να αναλύσουν τις επιπτώσεις από τη χρήση του διαδικτύου στη συμπεριφορά των ανηλίκων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης θα βρεθούν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια (video games), το σύγχρονο ψηφιακό σχολείο, καθώς και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη «σεξουαλικοποίηση» (sexualization) σε παιδιά κι εφήβους. Η σωστή ενημέρωση των γονέων κρίνεται επιτακτική, καθώς στη διάρκεια των θερινών διακοπών τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να περνούν ατελείωτες ώρες μπροστά στον υπολογιστή. Οπως έχουν διαπιστώσει άλλωστε οι ειδικοί, η υπερβολική χρήση εξελίσσεται σε ορισμένες περιπτώσεις σε εξάρτηση, η οποία με τη σειρά της προκαλεί στους νέους ψυχοκοινωνικές δυσκολίες.

Η ημερίδα έχει τίτλο «Παιδί και Διαδίκτυο: Ευκαιρίες, Προκλήσεις, Κίνδυνοι» και θα πραγματοποιηθεί από τις 10.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Συνεδριακό Κέντρο Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, αίθουσα MC3, επίπεδο Ν. Σκαλκώτας). Η θεματολογία περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό διαλέξεων, εργαστηρίων (workshops), καθώς και ομιλιών, κατά τις οποίες θα συζητηθούν εξειδικευμένα θέματα υψηλού ενδιαφέροντος, με εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων από τον ελληνικό χώρο, σε συνεργασία με οργανισμούς, κρατικές υπηρεσίες και πανεπιστήμια διεθνούς κύρους.

Ποιοι θα μιλήσουν

Στην ημερίδα θα μιλήσουν η επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής Αρτεμις Τσίτσικα, ο καθηγητής Ψυχολογίας Κλήμης Ναυρίδης, η ψυχίατρος Στέλλα Χρηστίδη, η εκπαιδευτικός Πληροφορικής Μαρία Αννα Γαϊτάνη, η γενική διευθύντρια της Focus Bari Βαλερία Τζάμη, η γενική διευθύντρια καταναλωτικών ερευνών της Focus Bari Αννα Καραδημητρίου, ο γενικός διευθυντής της Aventurine Τάσος Φλάμπουρας, η εκπαιδευτικός Μαρία Βρανοπούλου και η παιδοψυχίατρος Εφη Μπάρλου. Σκοπός των διοργανωτών είναι -μέσω του δημόσιου διαλόγου που θα διεξαχθεί μεταξύ των πλέον αρμόδιων φορέων από την πλευρά της πολιτείας και του επιστημονικού κόσμου- να μελετηθούν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ορθή και ασφαλή χρήση των νέων τεχνολογιών.

Στο «μικροσκόπιο» των ειδικών θα μπουν ακόμη τα προβλήματα που προκαλούνται από τη λανθασμένη χρήση του ίντερνετ, ενώ, παράλληλα, θα αναζητηθούν οι αίτιες καθώς και οι λύσεις τους. Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων κι εκδηλώσεων που σκοπεύει να «τρέξει» ο τηλεοπτικός σταθμός Nickelodeon στο επόμενο διάστημα, με επίκεντρο τους γονείς, τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Η ενημερωτική αυτή καμπάνια έχει την ονομασία «nick in action». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Οσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην ημερίδα θα πρέπει πρώτα να κάνουν κράτηση, δηλώνοντας συμμετοχή στα τηλέφωνα 210-6871140 και 6932749713.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...