Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Ξανά ισόβια στη Βουλγάρα που είχε σκοτώσει τον καπετάνιο σύζυγό της

Μεγάλη ανατροπή φέρνει στην υπόθεση της 59χρονης Βουλγάρας, η...

Ο ταξιθέτης που έγινε ηθοποιός!

Η ιστορία του ταλαντούχου Μάρκου Μπούγια, που θυμίζει την παλιά ταινία «Η αγάπη μας» με τη Βουγιουκλάκη

Ενας πρώην ταξιθέτης ανέβηκε στο σανίδι κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Μπορεί ο Μάρκος Μπούγιας να μην έχει σπουδάσει ακόμη την τέχνη της υποκριτικής και να βρισκόταν κοντά σε ηθοποιούς από ένα άλλο πόστο, όμως το ταλέντο του είναι έμφυτο και αυτό τον ανέβασε τελικά στο σανίδι. Ο ίδιος κατάφερε να πείσει γι’ αυτό καταξιωμένους ηθοποιούς και απαιτητικούς κριτικούς. Μάλιστα, ο πρώτος άνθρωπος που τον εμπιστεύτηκε δίνοντάς του την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του πάνω στη σκηνή ήταν η Βίκυ Σταυροπούλου.

«Γνωριστήκαμε στο Μικρό Παλλάς την περίοδο που πρωταγωνιστούσε στην παράσταση “Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης”. Εγώ τότε ήμουν ταξιθέτης στη θεατρική εταιρία παραγωγής Ελληνική Θεαμάτων κι επειδή έχω στο αίμα μου τον χαβαλέ, έκανα διαρκώς πλάκες και η Βίκυ με συμπάθησε. Ετσι γίναμε φίλοι» λέει ο Μάρκος στην «Espresso».

Ο πρώτος του ρόλος

Ενα ατύχημα που συνέβη ξαφνικά σε έναν ηθοποιό της παράστασης έγινε η αφορμή να αλλάξουν οι ρόλοι και να αναλάβει και ο ίδιος θεατρική δράση, θυμίζοντας το σενάριο της παλιάς ελληνικής ταινίας «Η αγάπη μας» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

«Μη φανταστείτε ότι ήταν κάτι σημαντικό. Ενα μικρό ρολάκι ήταν που έπρεπε οπωσδήποτε να κάνει κάποιος. Φαίνεται όμως ότι ο κόσμος το βρήκε αστείο και πήρα χειροκρότημα. Τότε με έπιασε η Σμαράγδα Καρύδη, η οποία κρατούσε έναν από τους βασικούς ρόλους στην παράσταση, και μου είπε “για να παίρνεις χειροκρότημα από την πρώτη σου εμφάνιση σημαίνει ότι κάτι πρέπει να κάνεις γι’ αυτό”. Ετσι μπήκα στον χώρο. Εως τότε δεν είχα καμία επαφή με το θέατρο, ούτε καν ερασιτεχνική».

Καλές κριτικές 

Η συνέχεια ήρθε με την παράσταση «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» που ανέβηκε στο ίδιο θέατρο με πρωταγωνίστρια τη Βίκυ Σταυροπούλου. «Η Βίκυ μου πρότεινε να αναλάβω έναν μικρό ρόλο και δέχτηκα. Ετσι πρώτα έκανα ταξιθεσία κι έπειτα έπαιζα τον σοφέρ της “Σαραντάρας”. Πήρα μάλιστα καλές κριτικές. Μια κυρία που -όπως μου είπαν- είναι λίγο αυστηρή έγραψε καλά λόγια για μένα» αναφέρει ο Μάρκος ξετυλίγοντας το κουβάρι της ενδιαφέρουσας ιστορίας του.

Από το περασμένο φθινόπωρο ο ταλαντούχος κύριος Μπούγιας ασχολείται μόνο με την ηθοποιία βάζοντας στην άκρη τη δουλειά του ταξιθέτη. «Τη χειμερινή σεζόν έπαιξα τριπλό ρόλο στην παράσταση “Ψύλλοι στ’ αφτιά” που ανέβασαν στο θέατρο Αλίκη η Βίκυ και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης». Και φυσικά ήταν πολύ καλός για μία ακόμη φορά. Πέρα από το σανίδι όμως ο Μάρκος είχε φέτος την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και στη μικρή οθόνη, κάνοντας δύο πετυχημένα περάσματα από το δημοφιλέστατο σίριαλ του Mega «Κάτω Παρτάλι».

Οπως καταθέτει ο ίδιος, η εμπειρία της συμμετοχής του ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. «Βέβαια εκτιμώ περισσότερο το θέατρο από την τηλεόραση. Μου αρέσει πολύ η επικοινωνία με τον κόσμο. Το γεγονός ότι ο άλλος σε βλέπει ζωντανά και γελάει με τα αστεία σου. Πιστεύω ότι το θέατρο λειτουργεί λίγο και σαν ψυχοθεραπεία, τουλάχιστον για μένα. Είσαι ήρεμος όταν αγαπάς αυτό που κάνεις» συμπληρώνει. Κι επειδή του αρέσει να εξελίσσεται, σχεδιάζει από την επόμενη χρονιά να δώσει εξετάσεις στο υπουργείο Πολιτισμού κι έπειτα να φοιτήσει σε δραματική σχολή. «Για καλλιεργήσω αυτό που είδαν οι άλλοι σε μένα» λέει χαρακτηριστικά.

«Ούτε γάτα… ούτε ζημιά» στη θερινή σκηνή του Λαμπέτη

Το φετινό καλοκαίρι του ο Μάρκος Μπούγιας θα το περάσει στη θερινή σκηνή του «Λαμπέτη», στην υπέροχη ταράτσα που ανακαινίστηκε πέρυσι και επαναλειτούργησε έπειτα από οκτώ χρόνια. Την περασμένη Τετάρτη έκανε εκεί πρεμιέρα με τη θρυλική κωμωδία των Σακελλάριου – Γιαννακόπουλου «Ούτε γάτα, ούτε ζημιά». Τη διασκευή του έργου υπογράφει ο Θοδωρής Πετρόπουλος και τη σκηνοθεσία ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο οποίος πρωταγωνιστεί κιόλας με την Αβα Γαλανοπούλου, τον Κώστα Ευρυπιώτη και τη Μαρία Κατσανδρή. Τη σύνθεση του θιάσου συμπληρώνουν οι Γιώργος Κοψιδάς, Γιάννα Ζιάννη, Μένη Κωνσταντινίδου και Δανάη Μπάρκα, κόρη της Βίκυς Σταυροπούλου, η οποία πραγματοποίησε το θεατρικό ντεμπούτο της.

«Η Δανάη είναι πολύ ταλαντούχα και θα φανεί αυτό στο μέλλον» σχολιάζει ο Μάρκος, ο οποίος τη ζει καθημερινά επί σκηνής, αλλά και εκτός αυτής, αφού είναι φίλοι και κάνουν παρέα. «Περνάμε όμορφα με όλους σε αυτή τη δουλειά. Η παράσταση είναι καταπληκτική, έχει πολύ γέλιο και κρύβει μια νοσταλγία» αναφέρει ο νεαρός ηθοποιός που ήρθε για να μείνει στα καλλιτεχνικά δρώμενα. Τον ίδιο φαίνεται να τον αγχώνει λιγάκι αυτό. «Η αλήθεια είναι πως δεν έχω στο μυαλό μου να κάνω καριέρα. Αυτό που με απασχολεί είναι να συνεργάζομαι με ανθρώπους τους οποίους σέβομαι και εκτιμώ και να περνάω καλά μέσα από αυτή τη δουλειά» σημειώνει.

Ηλίας Μαραβέγιας
Φωτό: Χρήστος Ζήνας 

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...