Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Χρυσό κόλπο γκρόσο με λεία 650.000.000 ευρώ

Τρία άτομα εμφανίστηκαν σε τράπεζα με εικονικό έμβασμα και απαίτησαν να εκταμιεύσουν το ιλιγγιώδες ποσό.

Κόλπο γκρόσο ετοίμαζε διεθνής σπείρα που σκόπευε να αρπάξει 650.000.000 ευρώ από υποκατάστημα τράπεζας στην Κάλυμνο, αλλά η αγωνία της έγινε αιτία να προδοθεί και να γίνει «τσακωτοί» στο παραπέντε. Οι θρασύτατοι απατεώνες εμφανίστηκαν σαν κύριοι στην τράπεζα και παρουσίασαν εικονικό έμβασμα με το ιλιγγιώδες ποσό, ζητώντας να μάθουν αν έχουν μπει τα χρήματα στον λογαριασμό τους!

Η ομάδα των απατεώνων αποτελούταν από έναν 63χρονο Γερμανό, έναν 60χρονο Ρουμάνο και έναν 61χρονο Ελληνα, όμως το υπέρογκο ποσό έκανε τους υπαλλήλους της τράπεζας να τσεκάρουν με περισσή προσοχή τα έγγραφα που τους παρουσίασαν. Το έμβασμα υποτίθεται πως ανήκε στον 63χρονο Γερμανό, ο οποίος και την πρώτη και τη δεύτερη φορά ήταν εκείνος που ζήτησε να εκταμιεύσει τα 650 εκατομμύρια. Η επιμονή του έβαλε «ψύλλους» στα αφτιά των υπαλλήλων, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι το έμβασμα ήταν πλαστό. Ειδικότερα, αντιπρόσωπος του τραπεζικού υποκαταστήματος κατήγγειλε την Τρίτη στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ότι, ύστερα από έλεγχο που διενήργησε η τράπεζα σχετικά με ηλεκτρονική εντολή πίστωσης μεγάλου χρηματικού ποσού σε λογαριασμό με δικαιούχο τον 63χρονο, προέκυψε ότι αυτή ήταν πλαστή.

Συγκεκριμένα, η εντολή πίστωσης αφορούσε εικονικό διεθνές έμβασμα τράπεζας του εξωτερικού ύψους 650.000.000 ευρώ, ενώ ο λογαριασμός πίστωσης του εμβάσματος τηρούνταν σε τραπεζικό υποκατάστημα της Καλύμνου. Αμέσως ενημερώθηκε για την υπόθεση το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου, άνδρες της οποίας έστησαν καρτέρι στους τρεις δράστες. Οταν, λοιπόν, προχθές πήγαν και πάλι στην τράπεζα για να ρωτήσουν αν έχουν μπει τελικά τα χρήματα στον λογαριασμό τους, οι άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος σε συνεργασία με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής τους συνέλαβαν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα απάτης κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην κατοχή του 63χρονου Γερμανού βρέθηκε μία μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, δύο ψηφιακά μέσα αποθήκευσης δεδομένων (usb-sticks), τρεις ψηφιακοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων (CD), δύο κινητά τηλέφωνα, δύο κάρτες sim και διάφορα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση.

Στην κατοχή του 60χρονου Ρουμάνου εντοπίστηκε ένα laptop, δύο κινητά τηλέφωνα, ένας φάκελος που περιείχε έγγραφα σχετικά με την υπόθεση, δύο σημειωματάρια με τηλέφωνα, 300 ευρώ, 6 δολάρια και 150 σέκελ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 61χρονος Ελληνας που εμπλέκεται στην υπόθεση είναι γνωστός κτηματομεσίτης της περιοχής. Φήμες αναφέρουν ότι τελευταία είχε κερδίσει ένα καλό χρηματικό ποσό σε τυχερό παιχνίδι, αλλά φαίνεται ότι αυτά τα χρήματα δεν του αρκούσαν.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., καθώς από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκαν σε αυτούς ηλεκτρονικά αρχεία σχετικά με την υπόθεση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Κω.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...