Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Δάκρυα χαράς από τον αλύγιστο Ρατζού

Επί χρόνια ο ελέφαντας ήταν αλυσοδεμένος και τον βασάνιζε ο ιδιοκτήτης του, μέχρι που φιλοζωική οργάνωση έσπασε τα δεσμά του

Σαν άνθρωπος βίωσε τη λύτρωση από τα πολυετή δεσμά του ένας ελέφαντας στην Ινδία. Ο Ρατζού, όπως είναι το όνομά του, συγκινήθηκε σε τέτοιο βαθμό όταν μια ομάδα προστασίας της άγριας φύσης τον απελευθέρωσε από τις αλυσίδες του, που δάκρυα χαράς κύλισαν από τα μάτια του.
Το άτυχο ζώο είχε πιαστεί αιχμάλωτο πριν από πενήντα χρόνια στην Ινδία και έκτοτε ζούσε αλυσοδεμένο, με τον ιδιοκτήτη του να το χτυπά και να το βασανίζει αλύπητα. Τόσες δεκαετίες ζούσε από τα τρόφιμα που του πετούσαν περαστικοί τουρίστες, οι οποίοι με λύπη τον έβλεπαν να ξεροσταλιάζει όλη μέσα μέσα στη ζέστη ζητιανεύοντας νομίσματα με την προβοσκίδα του.
Οταν όμως η είδηση της αιχμαλωσίας του έφτασε στα γραφεία της φιλοζωικής οργάνωσης Wildlife SOS στο βόρειο Λονδίνο, οι υπεύθυνοι έστησαν εντατική επιχείρηση προκειμένου να τον απελευθερώσουν. Η ισχυρή ομάδα δράσης αποτελούταν από δέκα κτηνιάτρους και ειδικούς στον χειρισμό άγριων ζώων, οι οποίοι σε συνεργασία με είκοσι άτομα από το τμήμα δασοφυλακής της Ινδίας και έξι αστυνομικούς κατευθύνθηκαν προς την περιοχή Γιούταρ Πράντες και αφού περίμεναν να πέσει το σκοτάδι, κατάφεραν να σώσουν το ζώο στις 4 Ιουλίου, ημέρα της επετείου της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, έτσι ώστε λιγότερα άτομα να βρίσκονται κοντά στην τοποθεσία της επικίνδυνης διάσωσης και το ζώο να μην ταλαιπωρείται από τον καυτό ήλιο.
Η Πούτζα Μπάινπαλ, εκπρόσωπος της βρετανικής φιλοζωικής οργάνωσης, περιέγραψε τη διάσωση ως «απίστευτα συγκινητική» για την ομάδα. «Γνωρίζαμε βαθιά μέσα μας ότι ο Ρατζού συνειδητοποιούσε πως απελευθερωνόταν. Αλλωστε οι ελέφαντες πέρα από μεγαλοπρεπή ζώα είναι και πολύ ευφυή ζώα, τα οποία έχει αποδειχτεί ότι αισθάνονται θλίψη και πόνο. Φανταστείτε λοιπόν τι πέρασε αυτό το ζώο εδώ και μισό αιώνα».
Η τολμηρή διάσωση του Ρατζού ήρθε ακριβώς ένα χρόνο από τη μέρα που η βρετανική φιλοζωική οργάνωση ενημερώθηκε για την κατάστασή του. Αφού έγινε δικαστικός έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του δεν είχε τα νόμιμα έγγραφα για την κατοχή του, άρχισε η επιχείρηση διάσωσής του. Πλέον τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του θα τα περάσει στο Κέντρο Προστασίας και Φροντίδας Ελεφάντων, στην ινδική πόλη Ματχούρα.

Αφροδίτη Ραυτοπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...