Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η μάχη της Πένυς να σταθεί όρθια

Η εξομολόγηση της 29χρονης τραγουδίστριας που ακρωτηριάστηκε σε τροχαίο στην Πειραιώς – Πώς εμψυχώνει η Σκάρου τη διπλανή της στον θάλαμο του ΚΑΤ

Λίγο προτού κάνει το μεγάλο όνειρό της πραγματικότητα, το αόρατο χέρι της μοίρας τη χτύπησε βαριά, καθηλώνοντάς τη στο κρεβάτι του πόνου με το ένα πόδι της κομμένο. Ομως η Πένυ Σκάρου, που πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε το δεύτερο CD της με τον… προφητικό τίτλο «Ολα έχουν αλλάξει» και βρέθηκε από τη μία στιγμή στην άλλη με τη ζωή της κυριολεκτικά αλλαγμένη, δεν μοιρολατρεί. Κοιτάζει μόνο μπροστά και με όπλο τον δυναμικό χαρακτήρα της και το πηγαίο ταλέντο της όχι μόνο θα σταθεί και πάλι όρθια πολύ σύντομα, αλλά ήδη κάνει σχέδια για τα επόμενα καλλιτεχνικά της βήματα. «Ο,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» λέει η ίδια από το δωμάτιο του νοσοκομείου μιλώντας στην «Εspresso» και παραδίδοντας μαθήματα γενναιότητας.

Θυμίζουμε ότι η 29χρονη κοπέλα είχε βρεθεί κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες το πρωί του Σαββάτου 28 Ιουνίου αιμόφυρτη και σοβαρά τραυματισμένη στην οδό Πειραιώς, έχοντας πέσει από το χαμηλού κυβισμού μηχανάκι της, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Σε κρίσιμη κατάσταση, ασθενοφόρο την παρέλαβε και τη μετέφερε στο ΚΑΤ, όπου υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλες επεμβάσεις κι έδωσε τιτάνια μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Η ταλαντούχα τραγουδίστρια, που είναι οπαδός της «ψαγμένης» μουσικής και της πρωτοποριακής τέχνης γενικότερα, στη συνάντηση που είχαμε μαζί της στο νοσοκομείο ΚΑΤ μας έδωσε πολλές φορές να καταλάβουμε ότι είναι μαχητής της ζωής, ενώ προτού την αποχαιρετήσουμε, μας είπε με ξεκάθαρο και αφοπλιστικό τρόπο «ό,τι δεν με σκοτώνει, με κάνει πιο δυνατή».

Ωστόσο, παρά τη θετική σκέψη της που τη βοηθά στη δύσκολη πλέον καθημερινότητά της, η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή η Πένυ ανεβαίνει έναν μεγάλο Γολγοθά, όχι μόνο με ψυχικό, αλλά και οικονομικό κόστος. Και αυτό διότι το τεχνητό μέλος που θα χρειαστεί να βάλει κοστίζει το λιγότερο 100.000 ευρώ. Οπως είναι φυσικό, θα χρειαστεί τη στήριξη και των συναδέλφων της που το συντομότερο δυνατόν θα προετοιμάσουν μια συναυλία συμπαράστασης με σκοπό την οικονομική ενίσχυσή της. Από την πρώτη στιγμή που η Πένυ βρέθηκε στο νοσοκομείο, το δωμάτιό της δεν έχει σταματήσει να γεμίζει κόσμο που έρχεται να τη δει και να της εκφράσει την αγάπη του με λόγια παρηγοριάς. Φίλοι και γνωστοί από την ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Σάμο, συνάδελφοί της μουσικοί και τραγουδιστές, άνθρωποι οι οποίοι επίσης έχουν πέσει θύματα τροχαίων κι έχουν περάσει το… λούκι στο οποίο εκείνη βρίσκεται σήμερα και βέβαια οι τρεις αδελφές της και οι γονείς της, ο κύριος Χρήστος και η κυρία Ευτυχία, που από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο προσκεφάλι της νύχτα μέρα.

Την περασμένη εβδομάδα η ερμηνεύτρια υποβλήθηκε σε μία ακόμη εγχείρηση (στο σαγόνι) και οι θεράποντες γιατροί της είναι ικανοποιημένοι που ο οργανισμός της αντιδράει με τον καλύτερο τρόπο σε όλες τις επεμβάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί και στην αγωγή που ακολουθείται.

Σκληρή δουλειά

Η Πένυ, που μιλάει δυνατά και βγάζει έναν ιδιαίτερο τσαμπουκά, χαρακτηριστικό των λεγόμενων «αιρετικών» και «πρωτοποριακών» καλλιτεχνών, δεν σου αφήνει περιθώριο να τη λυπηθείς, ούτε στιγμή. Αντίθετα, αστειεύεται με όλους και με όλα γύρω της, ακόμη και με την αλλοδαπή ασθενή στο διπλανό κρεβάτι, την οποία λένε Σάλα. «Σάλα, σάλα μες στη σάλα τα μιλήσαμε…» της τραγουδάει κι εκείνη χαμογελάει. Μέχρι στιγμής δεν έχει μιλήσει στα ΜΜΕ και η κουβέντα μας ήταν περισσότερο φιλική, αφού τη γνωρίζουμε από τότε που ήταν κοριτσάκι κι έπαιζε τουμπελέκι συμμετέχοντας στη Φιλαρμονική της Σάμου αφήνοντάς μας άφωνους με τη δεξιοτεχνία της.

Είπαμε αρκετά -χωρίς ερωτήσεις κι απαντήσεις που θυμίζουν μια τυπική συνέντευξη- κι αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι η τραγουδίστρια έχει κάνει μεγάλο αγώνα κι έχει δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσει στο καλλιτεχνικό σημείο στο οποίο βρίσκεται σήμερα. Μάλιστα τη βραδιά που έγινε το φοβερό τροχαίο η Πένυ επέστρεφε στο σπίτι της από το νυχτερινό μαγαζί όπου εργαζόταν – όχι ως τραγουδίστρια, αλλά ως σερβιτόρα, καθώς ανήκει σε εκείνους τους καλλιτέχνες που δεν είναι καθόλου ψωνισμένοι και γι’ αυτούς η δουλειά δεν είναι ντροπή! Ωστόσο, αποφεύγει να αναφερθεί στις συνθήκες του παράξενου τροχαίου, η μνήμη της σε συνδυασμό με το σοκ που υπέστη δεν τη βοηθούν.

Η Πένυ μας μίλησε για τα επόμενα καλλιτεχνικά σχέδιά της, ξεκινώντας από ένα πολύ προχωρημένο βιντεοκλίπ που θέλει να κάνει πρώτα (αλλά μας ζήτησε να μην αναφερθούμε σε αυτό, γιατί είναι έκπληξη) και μας έδωσε να καταλάβουμε πως αισθάνεται περίεργα που τώρα, λόγω της κατάστασής της, όλα τα μέσα έπεσαν πάνω της, ενώ τόσα χρόνια που αγωνίζεται στη μουσική και στο τραγούδι -με σημαντικά δείγματα- κανείς δεν ασχολούνταν μαζί της. Ωστόσο αυτό που τώρα προέχει για εκείνην είναι να γίνει καλά και να περάσει στο επόμενο στάδιο: την τοποθέτηση του τεχνητού μέλους στο κομμένο πόδι της. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι γονείς της έχουν ήδη αρχίσει να ενημερώνονται για όλη την γκάμα των τεχνητών μελών που κυκλοφορούν στην αγορά, με σκοπό να επιλέξουν το καλύτερο για την περίπτωση της κόρης τους.

Το παιδί-θαύμα για τα τραγούδια της

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ότι στα παιδικά της χρόνια η Πένυ Σκάρου είχε χαρακτηριστεί «παιδί-θαύμα» για τα τραγούδια που έγραφε (τα οποία αποτύπωναν τον ψυχικό κόσμο της και τα όνειρά της), αλλά και για την πρωτοποριακή μουσική της, με την οποία στα μαθητικά της χρόνια «έντυσε» την παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη κερδίζοντας το πρώτο βραβείο. Μεγαλώνοντας, εκτός από το αγαπημένο της τουμπελέκι, εξασκείται στην κιθάρα, στο πιάνο, στο μπαγλαμαδάκι και τα κρουστά (είναι εξπέρ σε όλα, με αποτέλεσμα να παίζει η ίδια όλα αυτά τα όργανα στα CD της) και κάνει σπουδές στο Εθνικό Ωδείο ώστε να γίνει δασκάλα φωνητικής. Επίσης γράφει στίχους και ασχολείται με την ενορχήστρωση των κομματιών της. Της αρέσει να χρησιμοποιεί καθετί πρωτότυπο, αυθεντικό και «προχωρημένο» στις καλλιτεχνικές δημιουργίες της, ακόμη και πλανόδιους μουσικούς. Οπως συνέβη με έναν από αυτούς, τον οποίο γνώρισε τυχαία στον δρόμο και τον κάλεσε στο στούντιο για να παίξει στην τελευταία δουλειά της, πληρώνοντάς τον μάλιστα με… μπίρες!

Στα σκαριά συναυλία για την τοποθέτηση του τεχνητού μέλους

«ΕΝΑ καλό μέλος φτάνει και τα 200.000 ευρώ, αλλά στην περίπτωση της Πένυς μάλλον θα επιλεγεί κάποιο που κοστίζει τα μισά χρήματα από αυτά. Το θέμα είναι ότι οι γονείς της -ένα υπέροχο ζευγάρι που είναι γνωστό σε όλη τη Σάμο για τη φιλανθρωπική δραστηριότητά του- δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να ανταποκριθούν σε αυτό το τεράστιο κόστος, επειδή και αυτοί, όπως όλοι μας, έχουν χτυπηθεί από την οικονομική κρίση. Από την άλλη, η Πένυ είναι μια τραγουδίστρια στα πρώτα της βήματα, που έκανε ακόμη και τη σερβιτόρα για να βγάζει τα έξοδά της και δεν διαθέτει τις οικονομικές απολαβές άλλων φτασμένων συναδέλφων της. Γι’ αυτό λοιπόν κάποιοι καλλιτέχνες που την αγαπούν, έχουν συνεργαστεί μαζί της και γνωρίζουν το ταλέντο της και τον αγώνα της, θα πρέπει να σταθούν στο πλευρό της οικογένειάς της με μια συναυλία συμπαράστασης» μας λέει άτομο από το στενό περιβάλλον της. Πάντως έως τώρα έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους και την αγάπη τους στην Πένυ ο δισκογραφικός παραγωγός της Μίλτος Καρατζάς, η τηλεοπτική παραγωγός Ανθή Τούμπη, ο Στέφανος Κορκολής (με τον οποίο γνωρίζεται από παλιά και μάλιστα στο δεύτερο CD της τραγουδούν μαζί το κομμάτι «Δώσ’ μου»), ο Πασχάλης, ο Ζορζ Πιλαλί, η Σοφία Αρβανίτη, ο Γιάννης Νικολάου.

Αλκίνοος Μπουνιάς 

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...