Εξαντλήθηκαν οι χρυσές λίρες «του κουτιού» στην Τράπεζα της Ελλάδος

Ιδιαίτερη αύξηση παρουσιάζει και πάλι το τελευταίο διάστημα η ζήτηση για χρυσές λίρες, καθώς οι πολίτες τις θεωρούν «ασφαλές καταφύγιο» για τα χρήματά τους. Την ίδια στιγμή η Τράπεζα της Ελλάδος αντιμετωπίζει έλλειψη στις άφθαρτες και πουλά σε χαμηλότερη τιμή λίρες «ελαττωματικές στην όψη».

Καθημερινά συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι στην Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να αγοράσουν ή να πουλήσουν χρυσές λίρες. Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει αυτή τη στιγμή άφθαρτες χρυσές λίρες, αλλά μόνο λίρες με μικροφθορές (π.χ. γδαρσίματα). Αυτό δεν επηρεάζει την αξία του χρυσού, αλλά τη νομισματική αξία κάθε λίρας. Η τιμή πώλησης της χρυσής (φθαρμένης) λίρας από την ΤτΕ είναι αυτή τη στιγμή 317 ευρώ, ενώ εάν κάποιος θέλει να μετατρέψει πάνω από 10.000 ευρώ σε λίρες, τότε θα κληθεί να πληρώσει 337 ευρώ για καθεμία και θα του ζητηθεί και μια σειρά από δικαιολογητικά. Η τιμή στην οποία η ΤτΕ αγοράζει τις χρυσές λίρες σήμερα είναι 262,88 ευρώ/λίρα. Προσοχή όμως: εάν υπήρχαν προς διάθεση άφθαρτες λίρες, η τιμή πώλησης της λίρας από την ΤτΕ θα ήταν 326 ευρώ και η τιμή αγοράς κάθε λίρας από την Τράπεζα 271 ευρώ. Σκεφτείτε το λοιπόν…

Την τελευταία διετία η τιμή της χρυσής λίρας έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 100 ευρώ. Μάλιστα, η ζήτηση για χρυσές λίρες παρουσιάζει αναζωπύρωση το τελευταίο διάστημα.                         

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ