Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

H γοητευτική θυγατέρα του Νίκου Αναστασιάδη

Τι απαντά η κόρη του προέδρου της Κύπρου στις κατηγορίες για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό λίγο πριν από την απόφαση του Eurogroup για «κούρεμα» των καταθέσεων.

755r1g20Στη δίνη του κυκλώνα βρίσκεται ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ύστερα από τις πληροφορίες ότι ανάμεσα στα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα των 6.000 καταθετών που μετέφεραν χρήματα στο εξωτερικό, λίγο πριν από την απόφαση του πρώτου Eurogroup, βρίσκεται η κόρη του Ελσα Αναστασιάδη και ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής.

Η κόρη του προέδρου, η  Ελσα Αναστασιάδη, δικηγόρος στο επάγγελμα, αποκρούει τις κατηγορίες και δηλώνει ότι οι μεταφορές χρημάτων αφορούσαν πελάτες της. Ολα αυτά βέβαια μένει να αποδειχθούν, ενώ πάντα υπάρχουν ερωτήματα «πολιτικής ηθικής». Θέμα υπάρχει και με τον σύζυγο της κ. Αναστασιάδη, τον επιχειρηματία Γιάννο Λούτσιο.

Ο επιχειρηματίας τρεις ημέρες πριν ανακοινωθεί επίσημα το κούρεμα των καταθέσεων κατάφερε -παρά τη ρητή απαγόρευση- να διακόψει γραμμάτια στη Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου και να τα μεταφέρει μέσα σε μία ημέρα στην Τράπεζα Barklays του Λονδίνου, αλλά και σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου του Λονδίνου.

Ποια είναι όμως η γοητευτική κόρη του προέδρου της Κύπρου που φωτογραφίζεται σαν μοντέλο; Η Ελσα Αναστασιάδη σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Must», τον Μάρτιο του 2011, παραδεχόταν πως ο μπαμπάς της θα μπορούσε να έχει το αξίωμα του προέδρου. Η ίδια, δικηγόρος εν ενεργεία και μητέρα δύο παιδιών, ακολούθησε το επάγγελμα του πατέρα της: «Από μωρό ήμουν συνέχεια στο γραφείο του μπαμπά μου. Στις καλοκαιρινές διακοπές απαντούσα στα τηλέφωνα, ανακατευόμουν παντού. Ετυχε να τον δω να αγορεύει και στο δικαστήριο παλιά, όταν αναλάμβανε ο ίδιος κάποιες υποθέσεις. Τον θαύμαζα. Μου άρεσε πάρα πολύ. Ηταν επιλογή καθαρά δική μου, αλλά και κάπως φυσικό επακόλουθο».

Η σχέση μεταξύ κόρης και πατέρα, όπως η ίδια περιγράφει, είναι: «Είναι μια σχέση φιλίας παραπάνω. Είναι δίπλα μας σε ό,τι χρειαστούμε. Ακόμα και τώρα που είναι τόσο πολύ μέσα στην πολιτική, πάντα βρίσκει χρόνο για μας. Από το ”καλημέρα” στο τηλέφωνο καταλαβαίνει αμέσως αν έχουμε κάτι. Μας καταλαβαίνει, μας διαβάζει σαν ανοιχτό βιβλίο».

Τέλος, απαντά αρνητικά στην ερώτηση αν θα έπαιρνε μια κυβερνητική θέση ως κόρη του προέδρου, εξηγώντας πως «η κυβέρνηση δεν είναι οικογενειακή επιχείρηση. Από εδώ που είμαι μπορώ να τον βοηθήσω εξίσου καλά».

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...