Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Oι κάμερες θα δείξουν που βρίσκεται και η Πόλα Ρούπα

Φύλλο και φτερό το διαμέρισμα στο Μαρούσι! Οι πληροφορίες για τις διελεύσεις από τα διόδια της (ξανθιάς) «μεταφράστριας»

Στον εντοπισμό της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, Πόλας Ρούπα και της γιάφκας στην οποία κρύβονται ο οπλισμός και τα εκρηκτικά του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών έχει εστιάσει τις έρευνές της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι οι τρομοκράτες ετοίμαζαν νέο χτύπημα στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου και φοβούνται μήπως η σύλληψη Μαζιώτη δεν το απέτρεψε, αλλά απλώς το καθυστέρησε. Οι αστυνομικοί της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας συνεχίζουν τις έρευνες στο διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου στο Μαρούσι, το οποίο έχουν κάνει φύλλο και φτερό αναζητώντας γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα που μπορεί να αποκαλύψουν τα στοιχεία ταυτότητας των τεσσάρων άγνωστων έως τώρα συνεργών του Μαζιώτη.

Οπως διαπίστωσαν, το σπίτι είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία με μίσθωμα 600 ευρώ η Πόλα Ρούπα, το φθινόπωρο του 2012. Η εμφανώς αδυνατισμένη σύντροφος του Μαζιώτη, με κοντό ξανθό μαλλί πλέον, συστηνόταν ως μεταφράστρια και είχε μαζί της τον ηλικίας 4,5 χρόνων γιο τους Λάμπρο. Στο διαμέρισμα δεν βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά, ούτε και υπολογιστές, αν και τα καλώδια που είχε αφήσει κατά τη βιαστική φυγή της η Ρούπα έδειχναν ότι υπήρχαν. Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής έκανε αιφνιδιαστική έρευνα στο πατρικό της 45χρονης καταζητούμενης στην Καλαμάτα, απ’ όπου προσήγαγαν τη μητέρα και την αδελφή της. Δεν βρήκαν όμως κάτι που να αποδεικνύει την παρουσία της.

Οι αστυνομικοί αναζητούν το «στρατηγείο» του τρομοκράτη και των συνεργατών του στον Μαραθώνα, στο Γραμματικό και σε άλλες αραιοκατοικημένες βορειοανατολικές περιοχές της Αττικής. Πιστεύουν μάλιστα ότι αν το εντοπίσουν, θα βρουν εκεί και την Πόλα Ρούπα, αλλά και στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών του Μαζιώτη.

Με ξανθό μαλλί

Οπως διαπίστωσαν, το σπίτι είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία με μίσθωμα 600 ευρώ η Πόλα Ρούπα, το φθινόπωρο του 2012, με το όνομα Παπασωτηρίου, όπως γράφει και το κουδούνι της εισόδου. Η εμφανώς αδυνατισμένη σύντροφος του Μαζιώτη, με κοντό ξανθό μαλλί πλέον, συστηνόταν ως μεταφράστρια και είχε μαζί της τον ηλικίας 4,5 χρόνων γιο τους Λάμπρο.

Στο διαμέρισμα δεν βρέθηκαν όπλα ή εκρηκτικά, ούτε και υπολογιστές, αν και τα καλώδια που είχε αφήσει κατά τη βιαστική φυγή της η Ρούπα έδειχναν ότι υπήρχαν.

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής έκανε αιφνιδιαστική έρευνα στο πατρικό της 45χρονης καταζητούμενης στην Καλαμάτα, απ’ όπου προσήγαγαν τη μητέρα και την αδελφή της. Δεν βρήκαν όμως κάτι που να αποδεικνύει την παρουσία της. Οι αστυνομικοί αναζητούν το «στρατηγείο» του τρομοκράτη και των συνεργατών του στον Μαραθώνα, στο Γραμματικό και σε άλλες αραιοκατοικημένες βορειοανατολικές περιοχές της Αττικής.

Πιστεύουν μάλιστα ότι αν το εντοπίσουν, θα βρουν εκεί και την Πόλα Ρούπα, αλλά και στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών του Μαζιώτη. Οι έρευνες επικεντρώνονται στις συγκεκριμένες περιοχές, επειδή οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν στη διάθεσή τους φωτογραφίες και βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στα διόδια της εθνικής οδού, που δείχνουν να κινείται προς τα εκεί το ασημί Hyundai Accent με αριθμό κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959, το οποίο είχε αγοράσει ο Μαζιώτης τον Ιούλιο του 2013, χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία Μιχάλης Μιχελάκης.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, οι αστυνομικοί σχεδιάζουν τις πιθανές διαδρομές που ακολουθούσε το ζευγάρι των τρομοκρατών, που και το 2010, όταν συνελήφθη κατά την εξάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα, διατηρούσε κρησφύγετο στα Καλύβια. Παράλληλα, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν και στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων όπου ο καταζητούμενος τρομοκράτης είχε εντοπιστεί να κινείται με τον ηλεκτρικό από τον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Αγιο Νικόλαο πριν από τη σύλληψή του.

Οπως έγινε γνωστό μάλιστα, η 25χρονη Κατερίνα της Αντιτρομοκρατικής, που τον αναγνώρισε και οδήγησε στη σύλληψή του, είχε μελετήσει προσεκτικά όσα βίντεο του Μαζιώτη υπήρχαν από την πρώτη κιόλας φορά που συνελήφθη και είχε παρατηρήσει το χαρακτηριστικό βάδισμά του και την εμμονή του στα μακό μπλουζάκια και τα παντελόνια-βερμούδες!

Αναζητούν τον Πετρακάκο της ομάδας Παλαιοκώστα

ΤΟΝ συνδετικό κρίκο που ενώνει την τρομοκρατία με το κοινό έγκλημα πιστεύει ότι έχει εντοπίσει η Αντιτρομοκρατική στο πρόσωπο ενός από τους συνεργούς του Νίκου Μαζιώτη, που συμμετείχε στις ληστείες σε τράπεζες στην Ακράτα και την Κλειτορία Αχαΐας. Ο 35χρονος Γιώργος Πετρακάκος, τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του οποίου δόθηκαν στη δημοσιότητα, υπήρξε συνεργός και του φαντομά Βασίλη Παλαιοκώστα σε ένοπλες ληστείες, όπως και στην απαγωγή του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά. Μαζί τους ήταν τέσσερα ακόμη άτομα που δεν έχουν αναγνωριστεί και οι φωτογραφίες τους δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Στο πλαίσιο της αναζήτησης του Γιώργου Πετρακάκου, η Αντιτρομοκρατική έκανε έρευνες στο σπίτι όπου κατοικούσε πριν από τέσσερα χρόνια στην Αγία Παρασκευή και στο σπίτι της αδελφής του στα Καμμένα Βούρλα όπου βρέθηκε ένα όπλο, το οποίο εξετάζεται. Από τις εννέα φωτογραφίες του Πετρακάκου τις οποίες δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ., μία προέρχεται από την αστυνομική του ταυτότητα που είχε εκδοθεί το 2007. Τέσσερις προέρχονται από την ένοπλη ληστεία στη Eurobank της Ακράτας στις 20 Δεκεμβρίου 2012 όπου ανιχνεύτηκε δακτυλικό αποτύπωμά του και άλλες τέσσερις από τη ληστεία σε τράπεζα στα Μέθανα στις 25 Ιουλίου 2013, την οποία είχε επισκεφθεί την παραμονή ως πελάτης και είχε καταθέσει χρήματα υπογράφοντας το σχετικό έντυπο.

Ο 35χρονος ανήκε στην ομάδα του Βασίλη Παλαιοκώστα μαζί με τον οποίο είχε διαπράξει αρκετές ένοπλες ληστείες, καθώς και την αποτυχημένη απόπειρα σε θωρακισμένο όχημα χρηματαποστολής εταιρίας security στην Επανομή, το οποίο τέσσερις κακοποιοί είχαν γαζώσει με 50 σφαίρες.

Ο Μαζιώτης αναρρώνει σε αλεξίσφαιρο θάλαμο

ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ θάλαμο με αλεξίσφαιρα τζάμια και κάμερες παρακολούθησης κρατείται ο Νίκος Μαζιώτης μετά τη μεταγωγή του στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού το απόγευμα του Σαββάτου υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας με τζιπ της Αντιτρομοκρατικής, δυνάμεις της ΕΚΑΜ και δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. που επόπτευαν τη μεταφορά του. Σήμερα στη 13.30 ο Μαζιώτης θα απολογηθεί στον 27ο τακτικό ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθήνας.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του τρομοκράτη Σπύρος Φυτράκης ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία το πρωί του Σαββάτου, όταν ο ανακριτής επισκέφθηκε τον Μαζιώτη στον ειδικό θάλαμο του 8ου ορόφου του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Ο 42χρονος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις και δήλωσε «επάγγελμα επαναστάτης», ενώ ζήτησε επίμονα να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό προκειμένου να συνεχιστεί εκεί η θεραπευτική αγωγή του. Την ίδια ώρα, ομάδα ατόμων που είχε συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Μαρασλή και Βασιλίσσης Σοφίας έκανε συγκέντρωση συμπαράστασης κάτω από έντονη αστυνομική παρουσία.

Παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών, ο Μαζιώτης υπέγραψε να πάρει εξιτήριο με δική του ευθύνη, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η άμεση μεταγωγή του στον Κορυδαλλό. Προηγουμένως, το απόγευμα του Σαββάτου, οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα που αφορά την καταδίκη του σε 25ετή κάθειρξη κατά συγχώνευση για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, καθώς και την καταδίκη του σε φυλάκιση δέκα μηνών για παραβίαση των περιοριστικών όρων.

Μετά τη σύλληψή του στο Μοναστηράκι, ο Μαζιώτης διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας, παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ’ εξακολούθηση, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, παράβαση του νομού περί εκρηκτικών υλών, ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συναυτουργία από δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους (από μία εκ των οποίων προέκυψε βαριά σωματική βλάβη), εγκληματική οργάνωση, υφαρπαγή ψεύδους βεβαίωσης, πλαστογραφία μετά χρήσεως, διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση κι εμπρησμό εκ προθέσεως.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...