Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Στο σφυρί βγαίνει αύριο, 1η Απριλίου, το πάρκινγκ του Ομίλου Χαραγκιώνη

Νέες φουρτούνες για τον «παρκαδόρο» του Πειραιά

Αν και θα μπορούσε να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, είναι γεγονός ότι για την 1η Απριλίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του πολυώροφου πάρκινγκ του Ομίλου Χαραγκιώνη, στο λιμάνι του Πειραιά, με τιμή πρώτης προσφοράς τα 2.300.000 ευρώ, ενώ το επισπευδόμενο ποσό είναι 500.000 ευρώ.

20_f4_0483_xaragkionis_roymelioti_31102014

Ο λόγος για ένα από τα μεγαλύτερα στεγασμένα πάρκινγκ του Πειραιά, το «Μεσόγειος», το οποίο ανήκει στην εταιρία Ακροπόλ Σταθμοί Αυτοκινήτων Α.Ε. του Ομίλου Χαραγκιώνη, που ασχολείται με την ανάπτυξη και τη διαχείριση χώρων στάθμευσης από το 1975. Ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την PQH, αφορά τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες συγκροτήματος που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο επί των οδών Αριστείδου και Γούναρη.

Σύμφωνα με την περιγραφή στην έκθεση εκτίμησης, πρόκειται για σταθμό αυτοκινήτων 13 ορόφων, με επιφάνεια 1.855 τ.μ. και με 177 θέσεις στάθμευσης συνολικά, αν και, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εταιρίας Ακροπόλ Χαραγκιώνης, διαθέτει 250 θέσεις! Στα βάρη του ακινήτου περιλαμβάνεται προσημείωση υποθήκης υπέρ της Aspis Bank ποσού 1.760.000 ευρώ, εγγραφείσα στις 18/10/2005, και προσημείωση υποθήκης υπέρ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ποσού 2.500.000 ευρώ, εγγραφείσα στις 29/03/2012.

φ1 84

Η εταιρία Ακροπόλ Χαραγκιώνης είναι η μεγαλύτερη εταιρία του ομώνυμου ομίλου και πήρε το όνομά της από το ιστορικό ζαχαροπλαστείο Ακροπολ, που άνοιξαν το 1945 στον Πειραιά ο Νικηφόρος και η Ειρήνη Χαραγκιώνη, και έκλεισε το 1988, όταν ο όμιλος επικεντρώθηκε σε άλλες δραστηριότητες, εκτός από… σοκολατίνες και νουγκατίνες.

Ειδικεύεται στην επένδυση, την ανάπτυξη και τη διοίκηση εμπορικών και ψυχαγωγικών κέντρων, με «στρατηγείο» το Athenian Capitol, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ιουλιανού, όπου λειτουργεί και το Μουσείο Αυτοκινήτου – Ιδρυμα Θεόδωρου και Γιάννας Χαραγκιώνη, μετονομασία που έδωσε στο μουσείο του ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης μετά την απώλεια της μόλις 58 ετών συζύγου του το 2011, με την οποία απέκτησε τα δύο του παιδιά, την Ειρήνη και τον Νικηφόρο. Σήμερα γενική διευθύντρια του μουσείου του είναι η γοητευτική 54χρονη ξανθιά Μαρίνα Φιλιππούση.

Στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης με την κατάρρευση του εγχώριου real estate, ο πρόεδρος του ομίλου Θεόδωρος Χαραγκιώνης αντιμετώπισε τεράστια οικονομικά προβλήματα, ενώ ο όμιλος φημολογείται στους επιχειρηματικούς κύκλους πως γλίτωσε την κατάρρευση με τη συμφωνία που έκλεισε με το private equity fund της Fortress, για εξαγορά, αναδιάρθρωση δανείων και ρευστοποίηση ακινήτων. Μπορεί να μην έγιναν ποτέ τα εμπορικά κέντρα στο πρώην ολυμπιακό ακίνητο του Γαλατσίου και το Φάληρο, αλλά η ενοικίαση του εμπορικού κέντρου Capitol στην εταιρία Sitel έσωσε το ακίνητο, το οποίο πέρασε από… 40 κύματα στη διάρκεια της κρίσης του ομίλου.

Ναυάγιο με την GUCCI!

Οι περιπέτειες του ομίλου έχουν περάσει ακόμη και από οίκους μόδας. Ηταν το σωτήριον έτος 2001, όταν με πολλά φλας, σαμπάνιες και κοσμικούς ο Όμιλος Χαραγκιώνη αναλάμβανε τη διαχείριση της εμπορικής ονομασίας Gucci και των καταστημάτων λιανικής στην Κηφισιά και στο Κολωνάκι.

φ3 19

Ωστόσο, χρόνια αργότερα η πορεία του διάσημου οίκου Gucci στην Ελλάδα συνέπεσε με τις μεγάλες οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετώπισε ο Όμιλος Χαραγκιώνη στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα η διαχείριση του σήματος να περιέλθει στη μητρική εταιρία, η οποία σήμερα διαχειρίζεται τη μάρκα Gucci στην Ελλάδα με δύο καταστήματα στη Μύκονο και ένα στο Σύνταγμα. Φυσικά τόσο ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης όσο και ο γιος του Νικηφόρος (που είναι παντρεμένος σε δεύτερο γάμο με την ηθοποιό Ευδοκία Ρουμελιώτη) έπαψαν να διατηρούν καθήκοντα στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας και απλά κοιτούν τις δημιουργίες του οίκου μόδας από τα… περιοδικά!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...