Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Πανικός με ιερέα στο Facebook

Οργή με καταιγισμό μηνυμάτων από τους «e-φίλους» του παπά που κατάργησε το προφίλ του μετά την αυστηρή απαίτηση του μητροπολίτη.

Την αυστηρή σύσταση του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομου προκάλεσε η δημοφιλία του πατέρα Χριστόφιλου Γεωργόπουλου στο… Facebook. «Πάτερ, κλείσ’ το!» είπε χωρίς να σηκώνει δεύτερη κουβέντα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον  ιερέα.

Η είδηση ότι ο 40χρονος παπάς είχε ανοίξει προφίλ στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης με εκατοντάδες «e-φίλους», δεχόμενος μάλιστα καταιγισμό μηνυμάτων και… κομπλιμέντων, προκάλεσε την αστραπιαία αντίδραση του μητροπολίτη που ζήτησε την άμεση κατάργηση του προφίλ του.

Επειτα από αυτό ο δημοφιλής ιερέας -με μεγάλη του λύπη- κατάργησε το προφίλ του, αφού πρώτα ενημέρωσε σχετικά τους 3.500 φίλους του στο Facebook. Η ανακοίνωση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, αλλά και τη δημιουργία μιας μαχητικής διαδικτυακής ομάδας με τίτλο ««ΟΧΙ στην απόφαση απομάκρυνσης από το Facebook του πατέρα Χριστόφιλου», ενώ προετοιμάζονται και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά την κυριακάτικη λειτουργία!

«Αγαπητοί μου φίλες και φίλοι, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω ότι με εντολή του σεβασμιότατου μητροπολίτου Χρυσοστόμου, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, καταργώ το προφίλ μου. Θα το κάνω γιατί είναι εντολή ανωτέρου μου. Θα μου λείψετε. Σας ευχαριστώ όλους για τις ωραίες στιγμές που περάσαμε μαζί. Την ευχή του Χριστού και της Παναγίας. Αντίο».

Μετά τον αποχαιρετισμό του ιερέα, που λειτουργεί στον Αγιο Γεώργιο Κρεστένων, ξέσπασε σάλος στο Facebook. «Μη διανοηθείς να υπακούσεις, πάτερ. Ο σκοπός σας είναι να μας βοηθάτε. Και εμένα και πολλούς άλλους μάς βοηθάτε από εδώ μέσα. Αν το κλείσετε, προδίδετε εμάς» λέει κάποιος από τους χιλιάδες φίλους του πατέρα Χριστόφιλου, ενώ άλλος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο,τι κι αν γίνει, ήρθες δίπλα μας και θα είμαστε και εμείς δίπλα σου, πάτερ. Ας σκεφτούν ξανά την απόφαση που πήραν και ας αλλάξουν όσο είναι καιρός. Τώρα σε χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Ισως κάποιος να επέβαλε αυτή την απόφαση, που μπορεί να φτάνει πολύ ψηλά στους κόλπους της εκκλησίας. Ας το ξανασκεφτούν πριν να είναι αργά…»

Ο 40χρονος ιερέας βλέποντας την αντίδραση των θαυμαστών του απάντησε: «Σας ευχαριστώ πολύ για τη στήριξή σας. Είμαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση». 

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...