Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Οι γιοι του Ψηλορείτη σε ντοκιμαντέρ

Η ιστορία της οικογένειας Ξυλούρη μέσα από την ταινία «A Family Affair».

9f8h4j51Τρεις γενιές μουσικών της οικογένειας Ξυλούρη, δύο χώρες και ένα ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Μία Οικογενειακή Υπόθεση» (A Family Affair). Η ιστορία της πιο διάσημης οικογένειας της Κρήτης, που ξεκινά από τον παππού Ψαραντώνη και συνεχίζεται με τον γιο του Ψαρογιώργη και τα παιδιά του, ξεδιπλώνεται μέσα από ένα ντοκιμαντέρ, τη σκηνοθεσία του οποίου υπογράφει η βραβευμένη σκηνοθέτιδα Αγγελική Αριστομενοπούλου.

Πρωταγωνιστές του είναι τα μέλη της θρυλικής για την κρητική μουσική παράδοση οικογένειας, τα οποία αποτελούνται από το πατριάρχη της, τον 72χρονο Ψαραντώνη, δηλαδή τον Αντώνη Ξυλούρη, ο οποίος είναι αδελφός του Νίκου που με τα τραγούδια του έγινε σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα. Ο ιδιαίτερος καλλιτέχνης έφυγε από τα Ανώγεια στα σαράντα του χρόνια, ενώ με το πολύ προσωπικό ύφος που είχε η κρητική του μουσική κατάφερε να αποκτήσει σταδιακά φανατικούς θαυμαστές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει στο Ηράκλειο και δίνει συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο. Συμμετοχή έχει φυσικά και ο πρωτότοκος γιος του, ο Γιώργος Ξυλούρης (Ψαρογιώργης), καθώς και η Αυστραλέζα σύζυγός του.

Γνωστός λαουτιέρης και τραγουδιστής, ο Ψαρογιώργης ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του και των θείων του, μεταξύ των οποίων ο μοναδικός Νίκος Ξυλούρης που χάθηκε πρόωρα. Μάνατζέρ του είναι η γυναίκα του Σίλα, από αυστραλιανή οικογένεια μουσικών με ιρλανδικές καταβολές. Δίπλα τους στα γυρίσματα βρίσκονται τα εγγόνια του Ψαραντώνη, που ακολουθούν επίσης τα μουσικά χνάρια της οικογένειας.

Η «Οικογενειακή υπόθεση» είναι μια παραγωγή της ελληνικής εταιρείας Αnemon, που έχει στο ενεργητικό της διεθνείς συμπαραγωγές με εκατομμύρια τηλεθεατές ανά τον κόσμο και σημαντικά διεθνή βραβεία. Συμπαραγωγός είναι η αυστραλιανή εταιρεία παραγωγής Unicorn Films και η ανάπτυξη της ταινίας γίνεται με την υποστήριξη του προγράμματος Media της Ε.Ε. 

9f8h4j52ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Με το σύνθημα «Βοήθησέ μας να ολοκληρώσουμε την ταινία» οι εμπνευστές προσπαθούν να βρουν τα χρήματα ώστε να καλυφθούν τα έξοδα κινηματογράφησης, που θα περιλαμβάνουν τα μεταφορικά και τη διαμονή στην Αυστραλία για τρεις εβδομάδες, με γυρίσματα στο Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη και την Αδελαΐδα, αλλά και στις βουνοπλαγιές του Ψηλορείτη για το θρυλικό «πανηγύρι των Ξυλούρηδων». Το ντοκιμαντέρ, που θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2014, είναι ένα από τα σπάνια ελληνικά projects που στηρίζονται οικονομικά από τη βοήθεια του κοινού και μέσα από τη διεθνή πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter. Μέσω της ιστοσελίδας που έχει δημιουργηθεί ειδικά για την οικογένεια και την ταινία οι δημιουργοί καλούν τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά τόσο στη χρηματοδότηση του ντοκιμαντέρ όσο και στην αναζήτηση σπάνιου αρχειακού υλικού.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια αγοράζοντας μαντινάδες, σπάνιες φωτογραφίες, εισιτήρια για την πρεμιέρα της ταινίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και το DVD της, με τις προσφορές να κυμαίνονται από 5 έως 600 ευρώ. Ως τώρα έχουν ήδη ανταποκριθεί περίπου εβδομήντα άτομα.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...