Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

Δώρο ο Σκορπιός!

Ρώσος μεγιστάνας αγόρασε τον επίγειο παράδεισο της Αθηνάς για να τον χαρίσει στην κόρη του.

7k134s89sf2«Δωράκι» που κόστισε κάτι παραπάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια έκανε στις πανέμορφες κόρες του Γιεκατρίνα και Πιέτρα ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, αγοράζοντας τον επίγειο παράδεισο του Αριστοτέλη Ωνάση, τον θρυλικό Σκορπιό.

Η Αθηνά Ωνάση όχι μόνο κατάφερε να ξεπεράσει τον σκόπελο της διαθήκης του παππού της και να δώσει το νησί σε ξένα χέρια, αλλά όπως αποδεικνύεται, φρόντισε οι νέοι ιδιοκτήτες να πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε -αν μη τι άλλο- να δώσουν στον Σκορπιό λίγη από την παλιά του λάμψη, μέσα από νέες παρελάσεις επωνύμων και θρυλικά πάρτι.

Οι νέες ιδιοκτήτριες και πολύ περισσότερο η 24χρονη Γιεκατρίνα φημίζονται για την καλαισθησία τους, αλλά και για τα ξέφρενα πάρτι που έχει διοργανώσει η τελευταία κατά καιρούς στο Μοναχό και στο Μανχάταν, όπου το 2008 ο μπαμπάς της αγόρασε (έναντι 64 εκατομμυρίων ευρώ) την υπερπολυτελή βίλα του Ντόναλντ Τραμπ. Η δίμετρη καλλονή που σε κάθε της εμφάνιση μαγνητίζει τα βλέμματα του ανδρικού πληθυσμού πλέον σκοπεύει να περνάει μαζί με τους διάσημους φίλους της τις διακοπές της στη χώρα μας και να απολαμβάνει τα μπάνια της στην ιδιωτική παραλία του νησιού, εκεί όπου κάποτε κολυμπούσε η Τζάκι Κένεντι με τον Αριστοτέλη Ωνάση. Οι κόρες του Ρώσου μεγιστάνα αναμένεται να αναστατώσουν με τον πληθωρικό τους χαρακτήρα όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και το διεθνές jet set.

Ο πατέρας τους, ο Ρώσος Κροίσος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, είναι σαφές εξάλλου ότι θέλει να ζήσει σαν Ωνάσης. Περηφανεύεται για τις κόρες του, φροντίζει να μην τους χαλάει ποτέ χατίρι και να ικανοποιεί όλες τους τις επιθυμίες. Αλλωστε, του το επιτρέπουν τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια που αξιολογείται από τους διεθνείς οίκους ότι είναι η περιουσία του. Ο 47χρονος είναι ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Μονακό και βρίσκεται ανάμεσα στους ογδόντα πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes». Επιπλέον, φέρεται να κατέχει το 10% της Τράπεζας Κύπρου και είναι ο ιδιοκτήτης βιομηχανίας λιπασμάτων Uralkali. Τώρα ο ζάπλουτος Ρώσος, έπειτα από διαδικασίες αρκετών μηνών, κατάφερε να πάρει από τα χέρια της Αθηνάς Ωνάση τον Σκορπιό, αλλά και το μικρό νησάκι Τσοκάρι.

7k134s89sf5Βέβαια, το παρασκήνιο για το πέρασμα του Σκορπιού στα χέρια του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είναι μεγάλο. Κατ’ αρχάς, η συμφωνία έχει ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η αγοραπωλησία έχει ήδη συντελεστεί. Η όλη, δε, διαδικασία κινήθηκε μέσω του πολύ γνωστού δικηγορικού γραφείου «Γιώργος Κωστακόπουλος και Συνεργάτες», το στέλεχος του οποίου Νίκος Κορογιαννάκης ταξίδεψε αρκετές φορές από τις Βρυξέλλες στη Γενεύη για να ολοκληρώσει τη συμφωνία.

Ο Ρώσος μεγιστάνας, πάντως, δεν φαίνεται να θέλει να προχωρήσει σε τουριστική ή άλλου είδους ανάπτυξη. Σκοπεύει να τον μετατρέψει ξανά σε επίγειο παράδεισο, όπου θα απολαμβάνει μοναδικές στιγμές με τις κόρες του. Απαλλαγμένος πια από την ανεπιθύμητη συμβίωση με την πρώην σύζυγό του Ελένα, το διαζύγιο με την οποία λέγεται ότι του κόστισε… πέντε δισεκατομμύρια δολάρια, θέλει να γυρίσει σελίδα στη ζωή του. Θέλει επίσης να ξεχάσει την πολύκροτη υπόθεση με τη δολοφονία του προέδρου της βιομηχανίας χημικών Ντεφτέκχιμικ, Εβγκένι Παντελεϊμόνοφ, για την οποία ο Ριμπολόβλεφ είχε μείνει στη φυλακή επί σχεδόν ένα χρόνο, ώσπου τελικά να αποφυλακιστεί μετά από αλλαγή της κατάθεσης ενός εκ των βασικών μαρτύρων αυτής της σκοτεινής ιστορίας… Επιθυμία του είναι ο Σκορπιός να γνωρίσει και πάλι ημέρες δόξας. Αλλωστε, αυτό επιθυμούν και οι δεκατέσσερις εργαζόμενοι, αλλά και όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που τον έβλεπαν μέρα με τη μέρα να ρημάζει. 


7k134s89sf10Η χρυσή εποχή του Αριστοτέλη με τα τρελά πάρτι, τη γυμνή Τζάκι και τους celebrities

Από τις χλιδάτες δεξιώσεις με τους Κροίσους στον θάνατο του Αλέξανδρου και στην ερήμωση

Οι χλιδάτες δεξιώσεις και τα πάρτι με πρωταγωνιστές διεθνούς φήμης celebrity που φιλοξενήθηκαν στον Σκορπιό έχουν αφήσει εποχή. Ο Ελληνας Κροίσος Αριστοτέλης Ωνάσης αγόρασε το 1963 την άνυδρη κουκκίδα του Ιονίου έναντι τριών εκατομμυρίων δραχμών και άμεσα τη μετέτρεψε στον προσωπικό του επίγειο παράδεισο: έφερε εκατοντάδες φυτά από το εξωτερικό, έφτιαξε τη μαρίνα, δύο υπέροχες βίλες, ένα εκκλησάκι για να προσεύχεται, αλλά και την… ταβέρνα του. Μαγεμένος από τα καταγάλανα νερά και το καταπράσινο τοπίο, θέλησε να φτιάξει το ησυχαστήριό του. Οταν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, κατέφευγε στον Σκορπιό για να σκεφτεί… Απολάμβανε τη βόλτα του, θαύμαζε την ομορφιά του νησιού και τα υπέροχα δέντρα του. Ολοι γνώριζαν τη συνήθειά του αυτή και κανείς δεν τον ενοχλούσε, ιδιαίτερα όταν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα και, κυρίως, μετά τον άδικο χαμό του Αλέξανδρου. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που απολάμβανε το ουζάκι του στη μικρή ταβερνούλα που είχε φτιάξει στην άκρη του νησιού. Μαγείρευε μόνος του τα φρέσκα ψάρια που του πήγαιναν οι ψαράδες, έπινε και τραγουδούσε…

Αλλά και ο Αλέξανδρος και η Χριστίνα αγαπούσαν τον Σκορπιό και συνήθιζαν να προσκαλούν φίλους τους από το εξωτερικό και να διοργανώνουν αξέχαστα πάρτι, τα οποία διαρκούσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ειδικά η Χριστίνα στην παραλία Ιστ Μπιτς (East Beach), που ήταν η «οικογενειακή», έκανε συχνά beach party. Εκεί απολάμβανε το μπάνιο του και ο Αλέξανδρος. Λίγα χρόνια αργότερα, όταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης έφερε την Τζάκι Κένεντι στο νησί, φύσηξε «άλλος αέρας». Το Νυδρί βούλιαξε από τις κάμερες, ενώ παπαράτσι καραδοκούσαν μέρα-νύχτα για ένα στιγμιότυπο.

7k134s89sf7Η μικρή νησίδα νότια της Λευκάδας φιλοξενούσε βασιλιάδες και πρίγκιπες, αστέρες του Χόλιγουντ, πολιτικούς, μεγιστάνες και τα πάρτι που έγιναν έμειναν στην ιστορία. Η μουσική από τον Σκορπιό ακουγόταν μέχρι το νησί, ενώ οι επώνυμοι φίλοι του ζεύγους έβγαιναν με τα μικρά φουσκωτά στο λιμάνι για να ξεφαντώσουν. Η Τζάκι προτιμούσε να κολυμπάει μόνη στην πίσω πλευρά του νησιού, όπου τη συνέλαβε κάποτε ο φακός παπαράτσι ολόγυμνη και η συγκεκριμένη φωτογραφία έκανε τον γύρο του κόσμου, γεγονός που προκάλεσε την οργή του Ωνάση! Μετά τον θάνατό του και κυρίως μετά τον θάνατο της κόρης του Χριστίνας, όλα άλλαξαν. Η μουσική κόπασε, τα φώτα έσβησαν….

Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι του νησιού ήλπιζαν ότι όταν μεγάλωνε η Αθηνά, το νησί θα έπαιρνε και πάλι ζωή. Στα σοκάκια του, αλλά και στην περιοχή θα έρχονταν και πάλι διασημότητες από το εξωτερικό. Ηθοποιοί, τραγουδιστές, επιχειρηματίες. Οταν η Αθηνά ήρθε τη δεκαετία του ’90 συνοδευόμενη από τον πατέρα της, τη μητριά της και τα ετεροθαλή αδέλφια της, όλοι πίστεψαν ότι δεν θα εγκαταλείψει τον οικογενειακό παράδεισο. Επεσαν, όμως, έξω. Εδώ και χρόνια ολόκληρα δεν αξιώθηκε να επισκεφτεί ούτε το ιδιωτικό εκκλησάκι. Σήμερα στον ίδιο χώρο, συνολικής έκτασης τριάντα στρεμμάτων, βρίσκονται οι τάφοι του Ωνάση, του Αλέξανδρου και της Χριστίνας. Μάλιστα, υπάρχει ρητός όρος στη διαθήκη του Ελληνα μεγιστάνα που αναφέρει πως δεν μπορούν να πουληθούν αυτά τα τριάντα στρέμματα ακόμη και αν το νησί άλλαζε ιδιοκτησία.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....