Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

«Θέρισαν» κύκλωμα ανώμαλων παιδόφιλων

Με την «Επιχείρηση Δρέπανο» οι Αρχές έβαλαν χειροπέδες σε τρία άτομα από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σύρο, τα οποία διακινούσαν υλικό ακόμη και με βρέφη έξι μηνών.

Οι Αρχές «θέρισαν» κύκλωμα παιδόφιλων, που διακινούσε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, ακόμη και με βρέφη έξι μηνών! Τέρμα στην «άρρωστη» δράση τριών παιδόφιλων από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Ερμούπολη Σύρου έβαλαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Οικονομικής Αστυνομίας, που μετά από έρευνες που διήρκεσαν τουλάχιστον έναν μήνα έφτασαν στα ίχνη των δραστών, ενώ τέσσερα ακόμη άτομα αναζητούνται. Τα ευρήματα της οργανωμένης έρευνας των αστυνομικών αρχών με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Δρέπανο», η οποία οδήγησε τελικά στη σύλληψη των τριών Ελλήνων διακινητών παιδικής πορνογραφίας, ξεπερνούν ακόμη και την πιο αρρωστημένη φαντασία και προκαλούν ανατριχίλα και σφίξιμο στο στομάχι. Ακόμη και οι πιο σκληροί αστυνομικοί έμειναν άφωνοι από τα αμέτρητα βίντεο και τις φωτογραφίες με περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας, που βρήκαν στην κατοχή των παιδόφιλων, στα οποία απεικονίζονται μικρά παιδιά και βρέφη σε άσεμνες και ανατριχιαστικές πόζες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κατοχή των τριών δραστών βρέθηκαν δώδεκα σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών με 7.000 GB υλικού παιδικής πορνογραφίας, από τα οποία τα 4.000 GB ανήκαν στον έναν συλληφθέντα από τη Σύρο, πέντε φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης (USB sticks). Την ίδια ώρα, σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την ταυτότητα των τριών συλληφθέντων, οι οποίοι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «άτομα υπεράνω υποψίας». Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, πρόκειται για έναν 41χρονο ιδιωτικό υπάλληλο από τη Θεσσαλονίκη, έναν 49χρονο συνταξιούχο από την Αθήνα και έναν 52χρονο ναυτικό από τη Σύρο. Ιδιαίτερα, δε, η σύλληψη του 52χρονου, μόνιμου κατοίκου της Σύρου, στην κατοχή του οποίου μάλιστα βρέθηκε και το μεγαλύτερο μέρος των κατασχεθέντων ψηφιακών αρχείων, έχει συγκλονίσει τη μικρή κοινωνία του νησιού.

Οι κάτοικοι και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν «μουδιασμένα» τις εξελίξεις, καθώς, όπως επισημαίνεται, πρόκειται για την πρώτη περίπτωση διακίνησης παιδικής πορνογραφίας στα αστυνομικά χρονικά του νησιού, η οποία έχει κάνει μεγάλη αίσθηση. Σε ό,τι αφορά τον 52χρονο ναυτικό, μετά τη σύλληψή του παρέμεινε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων κι εν συνεχεία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να του απαγγελθούν οι κατηγορίες που ορίζει η νομοθεσία. Να σημειωθεί ότι εκτός από τους τρεις συλληφθέντες, στο πλαίσιο των ερευνών αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα, ενώ σε βάρος των δύο παιδόφιλων που έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών έχει σχηματιστεί δικογραφία και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, καθώς είχαν στην κατοχή τους ποσότητες κάνναβης.

Δρούσαν μέσα από εκατό διαφορετικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις

Σύ,φωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, χρήστες του Διαδικτύου χρησιμοποιούσαν εκατό διαφορετικές IP διευθύνσεις εταιρειών παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου προκειμένου να διακινούν μέσω Ιντερνετ εικόνες και βίντεο με σκληρό περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας. Για την ταυτοποίησή τους η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε παραγγελία για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών μέσω Διαδικτύου, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησαν και συντονισμένες έρευνες της αστυνομίας στο Διαδίκτυο, οι οποίες διήρκεσαν περίπου έναν μήνα. Τελικά το… δρέπανο της αστυνομίας δεν άργησε να «θερίσει» θετικά αποτελέσματα, φτάνοντας στη σύλληψη και των τριών δραστών ύστερα από επιχείρηση που διήρκεσε έξι μέρες. Οι συλληφθέντες, με τις εις βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά υλικά θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, μαζί με τις ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Σημειώνεται ότι οι έρευνες για την εξάρθρωση του κυκλώματος οργανώθηκαν στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης για την πάταξη του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας και πραγματοποιήθηκαν με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος που εντοπίζει τα ηλεκτρονικά ίχνη των χρηστών του Διαδικτύου, που διακινούν τέτοιο υλικό σε πραγματικό χρόνο. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία τονίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά που έχουν περιέλθει σε γνώση τους οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...