Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Στη φάκα ο σκληρός killer

Συνέλαβαν ομογενή που είχε διαπράξει δύο φόνους και εμπλέκεται σε ένοπλες ληστείες και δεκάδες κλοπές οχημάτων

Στα δίχτυα των διωκτικών Αρχών έπεσε ένας στυγερός δολοφόνος, ο οποίος δεν δίστασε να εκτελέσει για λίγα ευρώ έναν 41χρονο στον Ασπρόπυργο Αττικής και τον 63χρονο ζαχαροπλάστη Χρήστο Καλούδη τον περασμένο Απρίλιο στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για έναν 47χρονο ομογενή από τη Ρωσία, ο οποίος, εκτός από τις δύο δολοφονίες, εμπλέκεται σε δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, 10 ένοπλες ληστείες σε πρακτορεία ΠΡΟΠΟ και σούπερ μάρκετ στον Ασπρόπυργο, σε αρπαγή αλλοδαπού και σε αρκετές περιπτώσεις κλοπών οχημάτων.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια, ο 47χρονος επικίνδυνος κακοποιός εντοπίστηκε και συνελήφθη έπειτα από εκτενείς έρευνες και αξιοποίηση πληροφοριών στην περιοχή του Μενιδίου και ομολόγησε με ιδιαίτερη ψυχραιμία τις δύο δολοφονίες που είχαν προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο. Η δολοφονία του επιχειρηματία Χρήστου Καλούδη έγινε στις 8.15 το πρωί της 28ης Απριλίου. Ο 47χρονος και ένας 43χρονος ομογενής από τη Γεωργία, ο οποίος συνελήφθη λίγες ώρες μετά το έγκλημα, περίμεναν τον 63χρονο ιδιοκτήτη της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων «Το σπίτι του Γλυκού» να βγει από το σπίτι του. Μόλις τον είδαν, τον ακολούθησαν και αφού τον ακινητοποίησαν πολύ κοντά στην κατοικία του, τον «γάζωσαν» με 10 σφαίρες.

Δευτερόλεπτα πριν από την εν ψυχρώ εκτέλεση ο επιχειρηματίας αντέδρασε και συνεπλάκη με τον έναν δράστη. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ο δεύτερος κατέβηκε από τη μηχανή στην οποία επέβαινε και πυροβόλησε χωρίς δισταγμό το θύμα στο στήθος. Στη συνέχεια, με απόλυτη ψυχραιμία, οι δράστες της στυγερής δολοφονίας άρπαξαν έναν χαρτοφύλακα και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

Ο χαρτοφύλακας

Σύμφωνα με τους συγγενείς του ζαχαροπλάστη, ο χαρτοφύλακας περιείχε περί τα 10.000 ευρώ, γεγονός που οδήγησε την Αστυνομία στο συμπέρασμα ότι το κίνητρο του φόνου ήταν η ληστεία. Στο σημείο βρέθηκαν συνολικά 10 κάλυκες από πυροβόλο όπλο τύπου καλάσνικοφ. Ο 47χρονος είχε καταφέρει να διαφύγει, ωστόσο το γενετικό υλικό του είχε βρεθεί στη ζακέτα με κουκούλα την οποία φορούσε και άφησε πίσω του κατά τη διάπραξη της ληστείας και δολοφονίας του 63χρονου.

Ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κακοποιός είχε βάψει τα χέρια του με αίμα. Το απόγευμα της 10ης Δεκεμβρίου του 2013 πήγε μαζί με έναν από τους συνεργούς του σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή του Ασπροπύργου με κλεμμένη μοτοσικλέτα. Κρατώντας ο ένας πολεμικό τυφέκιο και ο άλλος πιστόλι, εισέβαλαν στο παράπηγμα όπου διέμενε ένας 41χρονος και με την απειλή των όπλων του άρπαξαν χρηματικό ποσό ύψους 500-600 ευρώ, ενώ εξανάγκασαν τον 41χρονο κουμπάρο του θύματος να τους ακολουθήσει. Οταν εκείνος πήρε μία καραμπίνα και προσπάθησε να τους ακολουθήσει, τον πυροβόλησαν τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Στη συνέχεια διέφυγαν με το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη του παραπήγματος, τον οποίο άφησαν ελεύθερο λίγη ώρα αργότερα.

Από θαύμα σώθηκαν στις 30 Ιουλίου του 2014 ένας εργαζόμενος κατά τη διάρκεια ληστείας σε εταιρία σκραπ στον Ασπρόπυργο, όταν ο ομογενής τον πυροβόλησε, και ένας αλλοδαπός τον οποίο πυροβόλησε στα πόδια, όταν εισέβαλε μαζί με συνεργούς του στο σπίτι του στον Ασπρόπυργο για να τον ληστέψουν.

Γιούλη Σταρίδα 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...