Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Ρωσίδα καλλονή άρχισε την απόβαση

Η αλήθεια για τις νταλίκες και τις εργασίες καθαρισμού στον Σκορπιό και τα σχέδια κατασκευής νέων κτιρίων.

1125a47a8Δεκάδες εργάτες έφτασαν με φορτηγά στον Σκορπιό και φορτώνουν όλα τα υπάρχοντα της οικογένειας Ωνάση. Λίγες μέρες μετά τη μεταβίβαση του νησιού στην 24χρονη Ρωσίδα καλλονή Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα ξεκίνησε και η… μετακόμιση! Αυτό τουλάχιστον ήθελαν να συμβαίνει κάποια δημοσιεύματα, τα οποία ανέφεραν χθες, μεταξύ άλλων, ότι η νέα πάμπλουτη ιδιοκτήτρια του Σκορπιού ξεκίνησε ήδη τις διαδικασίες προκειμένου να ετοιμάσει τον επίγειο παράδεισο.

Αφορμή στάθηκαν φωτογραφίες και βίντεο που έδειχναν φορτηγά να μεταφέρουν σκουριασμένα αντικείμενα από το νησί, να μπαίνουν στα φεριμπότ και να καταλήγουν στο Μεγανήσι. «Μεταφέρουν σκουριασμένα αντικείμενα αλλά και τα πανάκριβα έπιπλα του Αριστοτέλη Ωνάση, σύμβολα μιας άλλης εποχής ευμάρειας και χλιδής του νησιού, τότε που σε ημερήσια βάση ανέβαιναν στον Σκορπιό για δουλειά περί τα διακόσια άτομα» έγραφαν τα δημοσιεύματα. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ανέφεραν χθες στην «Espresso» ένας εκ των δεκατεσσάρων εργαζομένων του νησιού και ο δήμαρχος Μεγανησίου Ευστάθιος Ζαβιτσάνος, «καμία μετακόμιση… Εγιναν απλώς εργασίες καθαρισμού».

Οπως τόνισε μάλιστα ο κ. Ζαβιτσάνος, ο οποίος είναι διοικητικά υπεύθυνος για τον Σκορπιό, «όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης και καθαρισμού. Η κυπριακή εταιρεία που διαχειρίζεται το νησί για λογαριασμό της Αθηνάς Ωνάση έστειλε συνεργεία για να απομακρύνει άχρηστα αντικείμενα. Ούτε έπιπλα, ούτε τίποτα άλλο που ανήκει στη δυναστεία Ωνάση απομακρύνθηκε» είπε και πρόσθεσε: «Οντως, φορτηγά πήγαν στον Σκορπιό, καθάρισαν όλους τους χώρους και πέταξαν ό,τι άχρηστο υπήρχε».

Για παλιοσίδερα, σκουριασμένα οχήματα και ό,τι είχε απομείνει από βάρκες που είχε στην κατοχή του ο Αριστοτέλης Ωνάσης έκανε λόγο μιλώντας στην «Espresso» και ο εργαζόμενος στο θρυλικό νησί. «Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιου είδους εργασίες καθαρισμού. Ουσιαστικά μάζεψαν και πέταξαν σκουριασμένα σίδερα και ξύλα. Μπορεί η Αθηνά Ωνάση να μην έρχονταν στους τάφους των δικών της, αλλά η εταιρεία που διαχειρίζεται το νησί φρόντιζε πάντα να είναι περιποιημένο». Ο ίδιος ωστόσο μας μίλησε φανερά συγκινημένος για το πέρασμα του νησιού σε μια άλλη εποχή: «Θέλαμε να παραμείνει στην οικογένεια Ωνάση. Η Αθηνά όμως όχι. Ελπίζουμε οι νέοι ιδιοκτήτες να σεβαστούν την ιστορία του και όλους εμάς που τόσα χρόνια το φροντίζουμε».

Και ο δήμαρχος Μεγανησίου δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις προθέσεις των νέων ιδιοκτητών, τους οποίους, όπως λέει, δεν έχει συναντήσει ποτέ. «Αυτό που θα θέλαμε από τους νέους ιδιοκτήτες είναι να σεβαστούν την ιδιαιτερότητα της περιοχής μας. Ο Σκορπιός και όλο το νησιωτικό σύμπλεγμα είναι περιοχή φυσικού κάλλους, όπου βασιλεύουν η απλότητα και η ηρεμία. Δεν θέλουμε να γίνει εδώ Σεν Τροπέ ή διεθνής πασαρέλα. Αλλωστε εδώ έχουν έρθει πολλοί διάσημοι άνθρωποι που έχουν σεβαστεί απόλυτα την περιοχή μας». Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυπριακή εταιρεία που διαχειρίζεται το νησί για λογαριασμό της Αθηνάς Ωνάση και διαθέτει παραρτήματα στη Ρωσία και σε μεγαλουπόλεις της Ευρώπης εκπονεί σχέδια κατασκευής κτιρίων πάνω στον Σκορπιό, ενώ ανανεώνει και τον τουριστικό εξοπλισμό του.a844a54

Τα άλογα ένωσαν τις δύο νεαρές «αυτοκράτειρες»

Η πανέμορφη Εκατερίνα, κόρη του Ρώσου μεγιστάνα Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, ήταν αυτή ουσιαστικά που προχώρησε τη συμφωνία για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του Σκορπιού. H Αθηνά Ωνάση και η 24χρονη γνωρίστηκαν σε ιππικούς αγώνες στο Valkenswaard στην Ολλανδία. Και οι δύο λατρεύουν τα άλογα, διαθέτουν φάρμες εκτροφής καθαρόαιμων αλόγων και παίρνουν συχνά μέρος σε αγώνες. Στην Ολλανδία οι δυο τους φέρεται να έδωσαν αρχικά τα χέρια. Λίγο καιρό αργότερα, η Εκατερίνα επισκέφθηκε την εγγονή του Ελληνα Κροίσου στη Βραζιλία όπου συζήτησαν όλες τις λεπτομέρειες προκειμένου να αποκτήσει τον θρυλικό Σκορπιό. Με αντίτιμο λοιπόν κάτι περισσότερο από 100 εκατομμύρια δολάρια η φοιτήτρια του Χάρβαρντ και αγαπημένο κορίτσι του μπαμπά Ντιμίτρι έκανε δικό της τον Σκορπιό, αλλά και το γειτονικό νησάκι Σπάρτη. Το νησί που ο Αλέξανδρος Ωνάσης ήθελε να μετατρέψει σε ελικοδρόμιο. Μέσα σε λίγα χρόνια η Αθηνά Ωνάση κατάφερε να «ξεφορτωθεί» το φημισμένο σαλέ της οικογένειάς της στο St Moritz, την εκπληκτική συλλογή κοσμημάτων της μαμάς Χριστίνας, το οικόπεδο του παππού της στη Γλυφάδα, διάσημους πίνακες, αλλά και τα νησιά Σκορπιός και Σπάρτη.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...