Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

H μαγεία της Τοσκάνης κρυμμένη στα μεσαιωνικά κάστρα

Φλωρεντία, Πίζα και Σιένα έχουν μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά.

ΤΟΣΚΑΝΗ

Το απόλυτο πάντρεμα βουνού και θάλασσας, υπέροχη αρχιτεκτονική και χωριά που ξεπετιούνται μέσα από ένα σκηνικό με αμπέλια και χρυσαφένιους ελαιώνες. Αμέτρητες πόλεις χτισμένες πάνω στους φημισμένους λόφους της, περιστοιχισμένες από ετρουσκικά τείχη και ψηλόλιγνα κυπαρίσσια.

Ομορφα παλάτια που καταμαρτυρούν τον πλούτο της περιοχής. Μεσαιωνικά χωριά όπως το San Gimignano με τους περίφημους 13 πύργους του να δεσπόζουν στον ορίζοντα, πανέμορφες πλατείες και εκκλησίες του 11ου και 12ου αιώνα, όπως η Collegiata και η Saint Agostino γεμάτες από τοιχογραφίες.

Φλωρεντία, Πίζα και Σιένα, τρεις πόλεις με πλούσια πολιτισμική κληρονομιά και άλλες κωμοπόλεις όπως το Λούκα, η Κορτόνα το Αρέτζο όπου βρίσκονται αρκετοί από τους γνωστότερους καλλιτεχνικούς θησαυρούς.

Συγγραφείς όπως ο Δάντης, ο Πετράρχης και ο Μακιαβέλι συντέλεσαν στην πλούσια πολιτισμική κληρονομιά της Φλωρεντίας, όπως και καλλιτέχνες σαν τον Μποτιτσέλι, τον Ντονατέλο και τον Μιχαήλ Αγγελο, μετέτρεψαν την πόλη σε μία από της πιο λαμπρές πολιτισμικές πρωτεύουσες του κόσμου.

Εάν σκοπός του ταξιδιού σας δεν είναι μόνο η ξεκούραση, επιλέξτε ξενοδοχείο κοντά στη Φλωρεντία, για ατελείωτες ώρες περιήγησης σε όλους τους αναγεννησιακούς πολιτισμικούς της θησαυρούς.

Η «Villa La Massa» βρίσκεται 6 χιλιόμετρα έξω από τη Φλωρεντία και ενδείκνυται για τριήμερα όπως αυτό της 25ης Μαρτίου, με τιμές που ξεκινούν από 259 ευρώ το δίκλινο.

Αυτό το πρόσφατα ανακαινισμένο αρχοντικό αποτελείται από 32 διαφορετικά διακοσμημένα δωμάτια, καταπράσινους κήπους, θέα στο ποταμό Αρνό και chef τον Andrea Quagliarella, με 25 χρόνια προϋπηρεσία στο «Villa d’ este». Εκεί απολαμβάνεις την απόλυτη μοντέρνα τοσκανέζικη κουζίνα (www.villalamassa.com).

«Il Bottaccio»

Το Il Bottaccio, παραλιακά του Forte dei Marmi, μία ώρα από το αεροδρόμιο της Φλωρεντίας, είναι ένα εκπληκτικό, χαρακτηριστικό κτίριο του 17ου αιώνα στο χρώμα της τερακότας, σε έναν καταπράσινο κήπο όπου μπορείς να απολαύσεις γευστικά πρωινά στην καρδιά της εξοχής της Τοσκάνης. Εχει 8 τεράστιες σουίτες, η καθεμία με το δικό της στιλ, με έπιπλα-αντίκες και εκπληκτικές ελαιογραφίες.

Το spa του διαθέτει και χαμάμ και είναι ιδανικό για ξεκούραση μετά τους περιπάτους στα μουσεία και σε γκαλερί της περιοχής (www.relaischateaux.com).

«Fonteverde Spa Hotel». Στις ιαματικές πηγές του San Caschiano βρίσκεται το ξενοδοχείο-σπα «Fonteverde», γνωστό σε όλους τους ντόπιους για τις πηγές με τις θεραπευτικές ιδιότητες και τον απέραντο φυσικό πλούτο της κοιλάδας Val d’ orcia. Το resort συνδυάζει ηρεμία και φυσική ομορφιά με υπέροχα διακοσμημένους χώρους, γεμάτους από πίνακες της Αναγέννησης στο εσωτερικό του και μεγάλη γκάμα θεραπειών στο σπα. 

«Castiglion del Bosco». Στην περιοχή του Montalcino, γνωστό για το κρασί Brunello, ο Massimo Ferragamo αγόρασε μια απέραντη έκταση όπου έκτισε 13 βίλες, απομονωμένες η μία από την άλλη και στην καρδιά του χωριού δημιουργήθηκε το «il Borgo» (μικρός οικισμός με πολυτελή δωμάτια), 2 εστιατόρια, σχολή μαγειρικής και οινογνωσίας, κελάρια και μαγαζί με τοπικά είδη. Ενδείκνυται για golfers και wine aficionados, καθώς προσφέρει επαγγελματικά γήπεδα του golf και παράγει 3 διαφορετικές ποικιλίες Brunello di Montalcino. Στην παραδοσιακή του osteria δοκιμάστε οπωσδήποτε την αντίστοιχη πάστα φλώρα -crostata-, είναι η πιο ραφιναρισμένη που έχετε φάει ποτέ.

«Il Pellicano»

Στα νότια της Τοσκάνης, στο μαγευτικό Grosseto, πάνω στη μεσογειακή παραλιακή ακτή της Τοσκάνης το «Il Pellicano» αποτελείται από σουίτες και μοντέρνα αγροτόσπιτα μέσα σε υπέροχους ελαιώνες αμφιθεατρικά του πελάγους. Πασίγνωστο ως ένα από τα πιο καλαίσθητα ξενοδοχεία της Ιταλίας, με κτίσματα που κάποτε ανήκαν στη βασίλισσα της Δανίας και στον Charlie Chaplin, στα οποία έχουν φιλοξενήθηκαν κατά καιρούς οι Pucci, Fendi, Niarchos, Missoni και άλλοι πολλοί διεθνούς φήμης ταξιδιώτες.

Εκτός από την ειδυλλιακή του τοποθεσία και την καλαισθησία των εσωτερικών του χώρων, φημίζεται για το σχετικά καινούργιο του spa, το βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin εστιατόριό του και τις μαγευτικές του βίλες, διακοσμημένες με χειροποίητα έπιπλα, ανοιχτά τζάκια και ατελείωτα, φτιαγμένα από τοσκανέζικη πέτρα, μπαλκόνια απ’ όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το απέραντο γαλάζιο. Τα δωμάτια εξασφαλίζουν απόλυτη απομόνωση και ησυχία, ενώ συνάμα δύο βήματα μακριά βρίσκονται τα εστιατόρια και το club του ξενοδοχείου (www.pellicanohotel.com).

Το μενού της γεύσης 

La Chiusa, Montefollonico. Στον υπέροχο αυτό ξενώνα, μέσα σε έναν υπέροχο κήπο μπορείτε να βιώσετε μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία αγναντεύοντας τους υπέροχους λόφους της Τοσκάνης.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε την pasta ημέρας, όποια και αν είναι. Εκεί έχω φάει την πιο ωραία carbonara και amatriciana. Επίσης, οι κολοκυθοανθοί με τη ricotta, η μελιτζάνα alla parmigiano και τα ravioli με φρέσκια τρούφα είναι από τα καλύτερά του πιάτα.

Μη φύγετε από την Τοσκάνη εάν δεν έχετε δοκιμάσει bistecca Fiorentina. Στο «La Chiusa» μπορείτε να φάτε μία από τις καλύτερες, συνοδευόμενη με απίθανο Brunello, Chianti ή Vino Nobile. Το εστιατόριο διαθέτει και παραδοσιακά δωμάτια όπου μπορείτε να μείνετε.

Το «Il Canto» φιγουράρει στις λίστες των καλύτερων εστιατορίων της Sienna και έχει τα πιο δημιουργικά πιάτα της Τοσκάνης, αρκετά παρακινδυνευμένα και φιλόδοξα αλλά πάντα ενδιαφέροντα και άψογα παρουσιασμένα από τον chef Paolo Lopriore – αρκετές φορές σοκάρει με τις παρεμβάσεις του στην παραδοσιακή τοσκανέζικη κουζίνα (www.certosadimaggiano.it).

«Ristorante Ricci, Santo Spirito»

Αψογο και οικονομικό εστιατόριο, με σπεσιαλιτέ στα ψάρια και τα θαλασσινά. Προτιμήστε το για δείπνο. Το πρωί μπορείτε να επισκεφτείτε το διπλανό καφέ, όπου θα βρείτε ωραίο cappuccino και τοπικά προϊόντα. H «Taverna San Giusseppe», στη Σιένα, είναι μία τυπική παραδοσιακή ταβέρνα με εξαίσια enoteca και γνήσια τοπική κουζίνα. Ανοιχτή από το πρωί έως το βράδυ, εκεί μπορείτε να απολαύσετε άψογο φαγητό σε ένα πολύ ζεστό περιβάλλον (www.tavernasangiuseppe.it).

Η Antica Delizia είναι ένα παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο όπου θα βρείτε το νοστιμότερο χειροποίητο παγωτό σε ό,τι γεύση φαντάζεστε.

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...