Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ο Τάσος Πυργιέρης στο «ναό της τέχνης»!

Ο πολυτάλαντος νεαρός ηθοποιός μάς υποδέχτηκε και μας ξενάγησε στο νέο καλλιτεχνικό σπίτι του (όπως ο ίδιος το χαρακτηρίζει), το Εθνικό Θέατρο

Εχει εμφανιστεί σε δημοφιλή σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης, ενώ έχει και σημαντικές συνεργασίες στο θεατρικό σανίδι, δίπλα σε καταξιωμένους ηθοποιούς, συγγραφείς και σκηνοθέτες. Επίσης έχει «χρωματίσει» με τη φωνή του δεκάδες διαφημιστικά και οι σινεφίλ ενθουσιάζονται κάθε φορά που τον ακούν να σπικάρει γεμάτος πάθος τα τρέιλερ μεγάλων κινηματογραφικών ταινιών. Με ταλέντο που εντυπωσιάζει κάθε φορά που καλείται να υποδυθεί οποιονδήποτε ρόλο και με πάθος για ζωή, αλλά και για τον χώρο που έχει αποφασίσει να υπηρετήσει, ο Τάσος Πυργιέρης δικαίως θεωρείται από τους ταλαντούχους ηθοποιούς της νέας γενιάς, που αποφασίζουν να χαράξουν λαμπρή καριέρα και δεν ενδιαφέρονται για την περιστασιακή αναγνωρισιμότητα.

Η συνάντηση

Η «Espresso της Κυριακής» τον συνάντησε στο νέο του -όπως το χαρακτηρίζει- καλλιτεχνικό σπίτι, το Εθνικό Θέατρο, τον ναό της τέχνης, από τον οποίο πέρασαν τα μεγαλύτερα ονόματα της υποκριτικής. Και με τον Τάσο σε ρόλο ξεναγού περιηγηθήκαμε στους χώρους του ιστορικού κτιρίου που χτίστηκε το 1891 με βάση τα σχέδια του θρυλικού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ. Η επιβλητική σκηνή, τα κόκκινα βελούδινα καθίσματα, αλλά και το σημείο από το οποίο περνούσαν οι βασιλείς για το θεωρείο τους μαγεύουν τον επισκέπτη, με την πολυτέλεια να πρωταγωνιστεί.

«Αισθάνομαι πραγματικά συγκίνηση κάθε φορά που βρίσκομαι στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Είναι ένας χώρος γεμάτος ιστορίες και μνήμες, ενώ η αύρα που εκπέμπει είναι συναρπαστική!» εκμυστηρεύεται ο ηθοποιός, που φωτογραφήθηκε στους επιβλητικούς χώρους του θεάτρου. «Στο Εθνικό είχα βρεθεί πάλι το 2004 και το 2008, όμως κάθε φορά είναι κάτι διαφορετικό. Οταν σκέφτεσαι πως πάνω στη σκηνή αυτή έχουν παίξει οι μεγάλοι μας ηθοποιοί, όπως οι Κοτοπούλη, Βεάκης, Κυβέλη, Παξινού και Μινωτής, μόνο δέος μπορεί να αισθανθείς. Γι’ αυτό και θέλω πραγματικά να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου κ. Σωτήρη Χατζάκη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και με συμπεριέλαβε στη νέα θεατρική ομάδα».

Το ξεκίνημα

Στην πραγματικότητα, από το ξεκίνημα του το 2002 μέχρι σήμερα τον έχουν εμπιστευτεί σημαντικά ονόματα του χώρου, που τον επιλέγουν για τις παραγωγές τους. Τώρα προετοιμάζεται για το θεατρικό έργο «Μεφίστο» των Κλάους Μαν και Αριάν Μνουσκίν, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, που θα ανέβει στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού στις 26 Σεπτεμβρίου.
f34f23434f 4«Είμαστε μια δυνατή ομάδα ηθοποιών με όνειρα και κοινούς στόχους. Με τα περισσότερα παιδιά έχουμε βρεθεί ξανά και σε άλλες δουλειές, κι αυτό είναι καλό, γιατί έχουν ταιριάξει οι χημείες μας. Το έργο το παρουσιάσαμε πρώτη φορά για λίγες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις αρχές καλοκαιριού, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι θεαματική. Θέλω να πιστεύω πως το ίδιο θα συμβεί και στο Εθνικό. Το έργο πραγματεύεται την άνοδο του ναζισμού στη Γερμανία του Μεσοπολέμου, με τον σπουδαίο σκηνοθέτη Νίκο Μαστοράκη να έχει δώσει τον καλύτερο του εαυτό».

Στο σανίδι με Ελεωνόρα Ζουγανέλη ως Εντίθ Πιαφ

Εκτός από το θεατρικό έργο «Μεφίστο», ο Τάσος Πυργιέρης ετοιμάζεται να περιπλανηθεί και στον κόσμο της πιο σημαντικής παρουσίας στη γαλλική σκηνή των βαριετέ, της Εντίθ Πιαφ, με την Ελεωνόρα Ζουγάνελη να υποδύεται τη μεγάλη ερμηνεύτρια. «Δόξα τω Θεώ, η καλλιτεχνική περίοδος 2014-2015 είναι πλούσια για εμένα, αφού μετά το “Μεφίστο” και με τη νέα χρονιά ετοιμάζουμε σε παραγωγή του Εθνικού τη ζωή της Εντίθ Πιαφ, με την Ελεωνόρα, σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια. Μια δυνατή συνεργασία για εμένα σε μια εποχή που είχα ανάγκη να ξεφύγω από όλα αυτά που βλέπω να συμβαίνουν γύρω μου.

»Στενοχωριέμαι για όσα γίνονται στη χώρα μου αλλά και στον χώρο μου. Η οικονομική κρίση που μας έχει πλήξει προκαλεί μόνο ανασφάλεια. Δεν θέλω να σταματήσω να ονειρεύομαι, δεν θέλω να πιστεύω πως στη χώρα όπου γεννήθηκε το θέατρο θα σταματήσουν να γίνονται σημαντικές δουλειές» λέει ο ταλαντούχος ηθοποιός, ο οποίος έχει να υπερηφανεύεται και για κάτι ακόμα: «Θα συμμετάσχω και στον νέο κύκλο επεισοδίων του πολύ πετυχημένου σίριαλ “10η εντολή” του σκηνοθέτη Πάνου Κοκκινόπουλου για τον τηλεοπτικό σταθμό του Alpha. Τα γυρίσματα του πρώτου επεισοδίου ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες και με… ταξίδεψαν πραγματικά πίσω στο 2006, όταν πρώτη φορά πήρα μέρος στο πιο ανατρεπτικό μέχρι τότε σίριαλ της ελληνικής τηλεόρασης».

«Εύχομαι η μητέρα μου να χαίρεται από εκεί ψηλά για την πορεία μου»

Απόφοιτος της σχολής του Θεάτρου Τέχνης – Κάρολος Κουν και με σπουδές στο κλασικό τραγούδι, στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, ο Τάσος Πυργιέρης δεν άργησε να ανοίξει τα φτερά του και να βρεθεί όλα αυτά τα χρόνια σε παραγωγές που έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές. «Αρχισα την καριέρα μου από το θέατρο Σημείο του Νίκου Διαμαντή και στο θεατρικό έργο του Κωνσταντίνου και του Αντώνη Κούφαλη “Ο στρατός της Σωτηρίας”. Μετέπειτα συνέχισα σε έργα των ίδιων συγγραφέων στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, ενώ σήμερα έχω τη χαρά να συνεργάζομαι και πάλι μαζί τους.

«Σιγουριά»
f34f23434f 2
Αισθάνομαι σιγουριά, όταν δουλεύω με ανθρώπους που γνωρίζω. Είναι σαν κάποιες φορές να κλείνει ένας σημαντικός επαγγελματικός κύκλος και ο καινούργιος που ξεκινάει να σου φέρνει μπροστά σου άτομα που στα πρώτα σου βήματα πίστεψαν στις καλλιτεχνικές σου αξίες» καταλήγει.

Από τότε που θυμάται τον εαυτό του ο Τάσος Πυργιέρης πάντα ήθελε να γίνει ηθοποιός. Λατρεύει να βλέπει ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, με αγαπημένο του ηθοποιό τον αείμνηστο Διονύση Παπαγιαννόπουλο. «Μου αρέσει πολύ ο τρόπος με τον οποίο προσέγγιζε τους ρόλους του. Μάλιστα τολμώ να πω πως προσπαθώ κάποιες φορές να κοπιάρω κάποια από τα μυστικά του».

«Σπουδαίος ηθοποιός»

«Τον θεωρώ από τους σπουδαίους ηθοποιούς και πιστεύω πως τόσο εκείνος όσο και η αγαπημένη μου Ρένα Βλαχοπούλου, αν τους δυνόταν η ευκαιρία να βρεθούν στο εξωτερικό σήμερα, θα έκαναν όλον τον κόσμο να μιλάει γι’ αυτούς» αναφέρει ο ηθοποιός, που θυμάται πως στα πρώτα του καλλιτεχνικά σκέρτσα είχε ως θεατές τους γονείς του.

«Από παιδί έκανα διάφορα μπροστά στη μάνα μου και στον πατέρα μου. Μου λείπουν πολύ εκείνες οι στιγμές. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που έχασα τη μητέρα μου, η οποία με καμάρωνε και με θαύμαζε. Εύχομαι εκεί ψηλά που είναι να χαίρεται για την πορεία μου και να με προστατεύει».

Θάνο Μακρογαμβράκη
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

 f34f23434f 1 0

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...