Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Το… jet set «πυρπόλησε» τις Σπέτσες

Εκπρόσωποι του εγχώριου τζετ σετ κατέφθασαν με πολυτελή σκάφη στο λιμάνι της Ντάπιας, στις Σπέτσες

Με την αναπαράσταση πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας κορυφώθηκε και φέτος ο μεγάλος εορτασμός της Αρμάτας στις Σπέτσες. Χιλιάδες κόσμου παρακολούθησε από κοντά το φαντασμαγορικό υπερθέαμα, με τα εκατοντάδες πυροτεχνήματα να μετατρέπουν τη νύχτα σε μέρα, τους εορταστικούς κανονιοβολισμούς και την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού να σκορπά μουσικούς ήχους και να παίζει εμβατήρια σε κάθε σημείο του γραφικού λιμανιού.

Πολλά και τα υπερπολυτελή σκάφη που από την Παρασκευή έδεσαν στο λιμάνι της Ντάπιας, προκειμένου οι rich and famous ιδιοκτήτες τους να απολαύσουν τη γιορτή, που λαμβάνει χώρα στις Σπέτσες πάντα το δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου.
d3r4r345trtgegwt4t 2Ανάμεσά τους το εντυπωσιακό γιοτ «Melige» του Γιώργου Μελισαννίδη, στο οποίο επέβαινε και η παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη. Στο ίδιο λιμάνι βρέθηκε ακόμη η θαλαμηγός «Εsmeralda» του Πόλυ Χατζηιωάννου και το σκάφος «Corelia» του Ηλία Μεταξά. Στο παλιό λιμάνι μπροστά από τις γραφικές ταβέρνες το γιοτ «Eleni» του Γιώργου Προκοπίου, το «Fun One» του Μάριου Σταφυλοπάτη, το «Bud Attitude» του Αλκη Δαυίδ, το «Kalamaraki» του Τζώνη Καλημέρη και το «My Toy» του «Mr Porto Carras» Κωνσταντίνου Στέγγου (στο οποίο έχει μπει πωλητήριο, αλλά και ενοικιάζεται προς 89.000 ευρώ την εβδομάδα).
d3r4r345trtgegwt4t 3Η γιορτή της Αρμάτας είναι αφιερωμένη στη μεγαλειώδη νίκη των Ελλήνων απέναντι στους Τούρκους στα νερά των Σπετσών, μία από τις σημαντικότερες στιγμές του Αγώνα του 1821. Κατά την αναπαράσταση της πυρπόλησης στο λιμάνι του νησιού εξιστορήθηκαν τα γεγονότα της ιστορικής εκείνης νύχτας, με την ατμόσφαιρα να είναι ιδιαίτερα συγκινητική. Μετά την καταστροφή της ναυαρχίδας ακολουθούν ιδιαίτερα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα και βεγγαλικά.

Πιστοί επισκέπτες 

Η μοναδική ατμόσφαιρα είναι εκείνη που κάνει χιλιάδες Ελληνες αλλά και ξένους τουρίστες να συρρέουν στις Σπέτσες το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου και να είναι πιστοί στην επίσκεψή τους αυτή κάθε χρόνο.

Ιστορικά να αναφέρουμε πως υστερα από πολύωρη ναυμαχία στα νερά των Σπετσών, με τους Τούρκους να έχουν σαφή αριθμητική υπεροχή, οι Ελληνες -με μπροστάρη τον Σπετσιώτη πυρπολητή Κοσμά Μπαρμπάτση- κατάφεραν να φτάσουν στην τουρκική ναυαρχίδα και να της βάλουν φωτιά. Μετά την παράτολμη αλλά γενναία ενέργεια των Ελλήνων και την καταστροφή της ναυαρχίδας τους, οι Τούρκοι αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

Οι Σπετσιώτες, θεωρώντας ότι στη νίκη τους αυτή ενάντια στους πολυάριθμους Τούρκους είχαν τη βοήθεια της Παναγίας, έδωσαν στο εκκλησάκι που βρίσκεται στο λιμάνι το όνομα Παναγία η Αρμάτα και το γιορτάζουν κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...