Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Αγωγή για να δικαιωθεί η Πωλίνα τους

Οι γονείς της 20χρονης που έχασε τη ζωή της όταν τη χτύπησε περιπολικό ζητούν αποζημίωση

Στο εδώλιο του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, θα καθίσει ο αστυνομικός που την 1η Φεβρουαρίου του 2013 παρέσυρε με το περιπολικό που οδηγούσε την 20χρονη Πωλίνα Κελεμπεσιώτη στον Κορυδαλλό και την τραυμάτισε θανάσιμα. Η ποινική δίκη του οδηγού του οχήματος προσδιορίστηκε για τις 11 Δεκεμβρίου, λίγο προτού συμπληρωθούν δύο χρόνια από τον θάνατο του νεαρού κοριτσιού που η απώλειά του βύθισε στο πένθος μια ολόκληρη πόλη.

Παράλληλα, οι απαρηγόρητοι γονείς του «γελαστού κοριτσιού» από τον Κορυδαλλό, οι οποίοι πριν από μερικά χρόνια είχαν τη μεγάλη ατυχία να θρηνήσουν άλλο ένα παιδί, πάλι από τροχαίο (!), στρέφονται με αγωγή που κατέθεσαν εναντίον του ελληνικού Δημοσίου ζητώντας το αυτονόητο: οι λειτουργοί της Θέμιδος να σκύψουν με ευαισθησία πάνω από την τραγωδία τους, δεχόμενοι το δικαίωμα αποζημίωσης για την ψυχική οδύνη που τους προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος του παιδιού τους.

Μια πενταετία

Συγκεκριμένα, οι γονείς και ο αδελφός της αδικοχαμένης Πωλίνας Κελεμπεσιώτη ζητούν να επιδικαστεί στον καθέναν ξεχωριστά το ποσό των 150.000 ευρώ, καθώς και το ποσό των 2.100 ευρώ για τα έξοδα της κηδείας. Ωστόσο θα πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον μία πενταετία μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους, γεγονός που επιτείνει κι άλλο τον πόνο τους, ενώ είναι αρκετά πιθανό, λόγω της επιβάρυνσης των αρμόδιων δικαστηρίων, να καθυστερήσει να ξεκινήσει και η δίκη για το ποινικό μέρος.

Ο θάνατος του 20χρονου κοριτσιού από τον Κορυδαλλό, που λόγω του εύθυμου χαρακτήρα του ήταν αγαπητό σε όλους, είχε σοκάρει ολόκληρη την περιοχή. Πλήθος κόσμου, με δάκρυα στα μάτια, είχε συνοδεύσει στην τελευταία του κατοικία το «γελαστό κορίτσι» που για μία βδομάδα πάλεψε παλικαρίσια μέσα στην Εντατική του Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας, όμως υπέκυψε τελικά στα τραύματά του.
r43r3q4rf 3Σύμφωνα με όσα αναφέρει η οικογένεια της Πωλίνας στην αγωγή, την ημέρα που συνέβη το δυστύχημα η 20χρονη, η οποία έκανε την πρακτική της άσκηση στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, είχε πρόβα με τη θεατρική ομάδα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού. Ενώ διέσχιζε τον δρόμο, στο ύψος της συμβολής της Γρηγορίου Λαμπράκη με την οδό Υδρας, στον Κορυδαλλό, παρασύρθηκε από το περιπολικό που οδηγούσε ο δράστης, ο οποίος επέστρεφε από τις φυλακές Κορυδαλλού μετά τη λήξη της βάρδιάς του.

«Την ως αναφερόμενη ημέρα και περί ώρα 15.15 μ.μ., ενώ το κοριτσάκι μας, η χαρά της ζωής μας, επιχείρησε να διασχίσει κάθετα τη λεωφόρο, από τα αριστερά προς τα δεξιά ως προς την πορεία του οχήματος (…) ο εναγόμενος από έλλειψη προσοχής (…), κινούμενος με μεγάλη ταχύτητα που υπολογίζεται στα 80 χλμ./ώρα, δεν τροχοπέδησε εγκαίρως και δεν επιχείρησε αποφευκτικό ελιγμό παρασύροντας με το εμπρόσθιο αριστερό μέρος του οχήματος το τέκνο μας, με αποτέλεσμα να το τραυματίσει θανάσιμα» αναφέρεται στην αγωγή.

Η οικογένεια αντικρούει τον ισχυρισμό του 27χρονου οδηγού του περιπολικού ότι κινούνταν στα όρια του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου ταχύτητας των 50 χλμ./ώρα λέγοντας πως οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν σε απόσταση 13,5 μέτρων από το σημείο σύγκρουσης βεβαιώνουν για το αντίθετο, ενώ απορρίπτει το ενδεχόμενο να υπήρξε στο σημείο ένα φορτηγό όχημα που εμπόδιζε την ορατότητα του οδηγού.

Οι μάρτυρες

Συγκεκριμένα, η πλευρά του κατηγορουμένου υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο όχημα βρισκόταν «στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και σε προσωρινή διακοπή πορείας, λόγω ερυθρού σηματοδότη, προκειμένου να εισέλθει στην οδό Υδρας».

Ομως, σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος, «ουδέποτε είδαν το επίμαχο φορτηγό οι αυτόπτες μάρτυρες» και επιπλέον «ουδείς εκ των τεσσάρων αστυνομικών που επέβαιναν στα δύο περιπολικά συγκράτησε το ίδιο το όχημα ή τουλάχιστον τα στοιχεία του οχήματος που εμπλέκεται στο τροχαίο και ασφαλώς θα το είχαν πράξει προκειμένου να απεμπλακούν οι ίδιοι. Είναι δε προφανώς ψευδής ο ισχυρισμός (…), καθώς στο σημείο του φωτεινού σηματοδότη, άνωθεν αυτού, υφίσταται ρυθμιστική πινακίδα συνδυασμού Ρ-27 (απαγορεύεται η αριστερή στροφή) με Ρ-13 (απαγορεύεται η είσοδος σε φορτηγά αυτοκίνητα)».

«Δεν είναι πλημμέλημα όταν χάνεται μια ζωή»

Η «Espresso» επικοινώνησε με τη δικηγόρο της οικογένειας Ειρήνη Μαρούπα, η οποία δήλωσε συγκλονισμένη για το γεγονός ότι ένα αυτοκινητικό δυστύχημα, παρότι κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή, ως αδίκημα είναι ένα απλό πλημμέλημα.
r43r3q4rf 1«Η Πωλίνα ήταν το χαρούμενο και δοτικό κορίτσι μιας οικογένειας που είχε την εξαιρετική ατυχία να θρηνήσει κι άλλο της παιδί πριν από λίγα χρόνια. Και παρά την αδόκητη δυστυχία που τη χτύπησε σαν κεραυνός, έχει κι άλλες ταλαιπωρίες να υποστεί. Το μεν ποινικό δικαστήριο έχει προσδιορισθεί για τον Δεκέμβριο του 2014, δύο χρόνια μετά δηλαδή, άδηλον όμως αν η υπόθεση θα εκδικαστεί, λόγω της επιβάρυνσης των εκθεμάτων, το δε αστικό δικαστήριο στα διοικητικά δικαστήρια θα προσδιορισθεί μετά 5έτια, σε χρονικό διάστημα δηλαδή που οι γονείς είναι άγνωστο αν θα έχουν αντέξει την τόση δυστυχία που τους έτυχε» δήλωσε στην «Espresso» η δικηγόρος της οικογένειας και γνωστή ποινικολόγος Ειρήνη Μαρούπα.

Μαρία Μεϊμάρη 

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...