Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

Γαλακτοκομικά «ασπίδα» για τον διαβήτη!

Τα προϊόντα με πλήρη λιπαρά προστατεύουν τον οργανισμό

Μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από διαβήτη έχουν όσοι καταναλώνουν πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα. Αντίθετα, ο κίνδυνος αυξάνεται όταν τα προϊόντα που καταναλώνονται περισσότερο περιέχουν χαμηλά λιπαρά. Τα προαναφερθέντα είναι τα συμπεράσματα νέας μελέτης που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Λουντ, στη Σουηδία, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός μεταβολίζει τη γλυκόζη, αλλά και την ευαισθησία του στην ινσουλίνη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, προστατεύουν τον οργανισμό από τον διαβήτη τύπου 2, σε αντίθεση με τη μεγάλη κατανάλωση κόκκινου κρέατος, η οποία σύμφωνα με τη νέα μελέτη αλλά και με πολλές παλαιότερες, έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Η νέα μελέτη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 26.930 ατόμων ηλικίας από 45 ως 74 ετών, εκ των οποίων το 60% ήταν γυναίκες, ενώ η διάρκειά της έφτασε τα 14 χρόνια. Εκτός από τις διατροφικές συνήθειες των συμμετεχόντων, οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους και άλλους παράγοντες, όπως είναι η ηλικία, το φύλο, η φυσική κατάσταση, το κάπνισμα κτλ., ενώ κατά τη διάρκεια της μελέτης προέκυψαν 2.860 κρούσματα διαβήτη τύπου 2.

Οπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, χάρη στην κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων που είναι πλήρη σε λιπαρά ο κίνδυνος διαβήτη μειώνεται κατά 23%, σε αντίθεση με την κατανάλωση τυριού και γιαουρτιού με χαμηλά λιπαρά, τα οποία μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η εν λόγω ανακάλυψη είναι πολύ σημαντική, καθώς τα κρούσματα διαβήτη αυξάνονται διαρκώς. Βρετανοί ερευνητές εκτιμούν ότι μέχρι το 2030 μόνο στη χώρα τους θα έχουν φτάσει τα 4,6 εκατομμύρια.

Ο στόχος της μελέτης ήταν να διαπιστωθεί ο αντίκτυπος που υπάρχει στην υγεία από την κατανάλωση διαφορετικών τύπων λιπαρών, όπως είναι εκείνα που υπάρχουν στα γαλακτοκομικά και εκείνα που περιέχει το κρέας.

Τα αποτελέσματά της παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας για τη Μελέτη του Διαβήτη, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...