Κέρδιζε 24 φορές τη μέρα!

Ελεγχος για ξέπλυμα 386 ατόμων, που εμφανίζουν έσοδα από δελτία του ΟΠΑΠ

Σε έλεγχο για ξέπλυμα μαύρους χρήματος θα υποβληθούν 386 φορολογούμενοι που εμφανίζονται με εκατοντάδες κερδισμένα δελτία παιχνιδιών του ΟΠΑΠ. Μάλιστα, ένας από αυτούς ήταν τόσο «τυχερός», που κέρδιζε 24 δελτία την ημέρα! Υστερα από πολύμηνη συνεργασία της ΟΠΑΠ Α.Ε. με την Επιτροπή Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), προέκυψαν ενδιαφέροντα στοιχεία σε σχέση με τις βεβαιώσεις κερδών που λάμβαναν οι εν λόγω φορολογούμενοι, οι οποίοι εμφανίζονταν ως παίκτες τυχερών παιχνιδιών.

Συγκεκριμένα, το έτος 2013 ζητήθηκαν από την ΟΠΑΠ Α.Ε. βεβαιώσεις κερδών, συνολικού ύψους περίπου 347 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτές, 386 βεβαιώσεις, συνολικού ύψους περίπου 27 εκατομμυρίων, περιείχαν άνω των 300 κερδισμένων δελτίων η καθεμία. Η μεγαλύτερη βεβαίωση περιελάμβανε 8.700 κερδισμένα δελτία, πράγμα που σημαίνει ότι ο εν λόγω παίκτης κέρδιζε κατά μέσο όρο 24 δελτία το 24ωρο ή ένα δελτίο την ώρα…

Οι βεβαιώσεις

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. παρέδωσε στην ΕΕΕΠ τα πλήρη στοιχεία όσων έχουν ζητήσει βεβαιώσεις κερδών, με αναγραφή του ποσού κάθε βεβαίωσης, τα κερδισμένα δελτία, το πρακτορείο όπου παίχτηκαν κι εξαργυρώθηκαν, καθώς και όλες τις σχετικές πληροφορίες. Με τη σειρά της, η ΕΕΕΠ παρέδωσε όλο το υλικό στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και το ΣΔΟΕ, που θα εξετάσουν αν και ποιοι χρησιμοποιούσαν τα δελτία και τις βεβαιώσεις για ξέπλυμα χρήματος.

Κι αυτό διότι, όπως σημειώνει η ΕΕΕΠ, «με το σημερινό καθεστώς χορήγησης των βεβαιώσεων είναι δυνατή, μετά την είσπραξη του δελτίου, η μεταβίβαση της ανώνυμης απόδειξης ή/και εντολής πληρωμής σε τρίτο, ο οποίος μπορεί να εμφανιστεί και να ζητήσει την έκδοση βεβαίωσης κερδών, χωρίς να είναι κατ’ ανάγκη ο ίδιος παίκτης».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ